Hvem har prøvet Luxemborg ?

05.08.2010 19:23

Sommerferie 2010 er så småt ved at være slut.
Vi er så småt ved at kigge på sommerferie 2011 (Ja ja, ved at der er længe til).
Vi er en familie med til den tid to børn på 7 1/2 og seks år.
Vi har snakket om Luxemborg. Men kender faktisk intet, overhovedet intet, til landet.
Er landet et besøg værd, hvor i landet osv ? Fortæl fortæl.
Vi er ikke til storbyes ferie med shoppingcentret, forlystelsesparker osv. Men til hyggelige pladser med en god strand (ikke et must) og flot natur.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 19

06.08.2010 10:21

Er der slet ingen, der har prøvet at holde ferie i Luxemborg

06.08.2010 10:28

Hej MC

Jeg prøve at lave en søgning her på siden på Luxembourg og her er lidt læsestof http://www.dcu.dk/campisterimellem/search.asp?funktion=doSearch&submenui...
Så må du selv sortere lidt i det, for det er nok ikke det hele der er relevant :-)

Mine egne erfaringer med Luxembourg strækker sig til endages-besøg, hvor jeg har ferieret i Belgien og Tyskland. Byen Luxembourg er hyggelig nok at besøge.

Men strand i Luxembourg bliver nok ikke let - måske ved en sø?

Venlig hilsen Joan

06.08.2010 13:10

Kan anbefale &quote;de 7 slottes dal&quote; i Luxenborg, hvor de også findes 2 campingpladser.

06.08.2010 15:05

Hej MC.
Jo da. Vi har været der 2-3 gange om året siden 1995. Clevou, Vianten, Mertz og naturlivis selve byen. Lige syd for Lux by er en dejlig plads kokkelseuer vistnok noget i den retning, bus til byen, som ikke er ret god til bil trafik. På torvet er der tit gøjl mm.
Brændstof altid billig, men det er forbudt at have dunke i bilen, så er du advaret.Ulla m& bents forslag lyder rigtigt, jeg ved ikke helt hvad de har i tanken,
god tur.
Hans

06.08.2010 15:49

Vi var i Luxembourg for år tilbage, og har kun godt at sige om det lille land.

06.08.2010 20:13

Luxenborg

sjovt nok dette spørgsmål om luxenborg. vi har selv planlagt at skulle der ned til næste år. er blevet anbefalet &quote;camping Birkelt&quote; i byen larochette.

06.08.2010 23:50

Hej -

Glæd jer til et dejligt lille land med skøn natur og mange forskellige tilbud og oplevelser. Vi er kommet der gennem 20 år og glæder os hver gang til næste gang.

For os er det især det nordlige, der trækker: Ardennerne med de store udsigter, dybe dale, skove, bjergtoppe og byer og borge langs floder eller knejsende højt oppe.

Dernæst vin-landskabet langs Moselfloden. Kør en tur nordpå fra Schengen (ja, rigtigt: Den gav navn til Schengen-aftalen om det grænsefrie EU) eller fra Remich (der er gode frokoststeder), følg floden og nyd de mange dejlige kik undervejs. Kik ind hos vin-cave'en i Wormeldange og smag og køb vin. Pinot Gris'en og Auxerrois kan anbefales.

Og for det tredje er der hovedstaden Luxemboug selv. Besøg f. eks. Place d'Armes en solskinsdag og spis frokost der. Kør en tur på Kirchberg-plateauet med de mange EU-institutioner (bl. a. EU-domstolen). Eller besøg porcelænsfabrikken Villeroy & Boch's udsalg i Rue de Muhlenbach og lad jer friste.

Endelig er der for børnefamilier en oplevelse, der ikke er kendt af så mange: Oplevelsesparken &quote;Parc Merveilleux&quote; i Bettembourg i hovedstadens sydlige udkant. Her er dyr og forlystelser for børn i de mindre aldersklasser. Et hyggeligt sted for forældre og børn.

Når sandheden skal frem, har vi netop været i Luxembourg i sommerferien, og atter var det på vores yndlingsplads &quote;Camping im Aal&quote; i Esch-sur-Sûre i Ardennerne. En dejlig plads ved Sûre-floden, i bunden af en dal, mellem høje bjergsider og tæt ved en gammel borgby fra middelalderen. Vi elsker det sted.

Andre gode pladser er Camping Auf Kengert og Camping Birkelt ved byen Larochette.

Her er nogle links, I kan se på:

http://www.camping-im-aal.lu/
http://www.kengert.lu/
http://www.camping-birkelt.lu/
http://www.vinsmoselle.lu/wormeldange.html
http://www.parc-merveilleux.lu/neu/index.php?lng=de
http://www.luxembourg.co.uk/parcmerveilleux.html

Som I ser: Der er nok at glæde sig til. Billedet viser &quote;vores&quote; lille by Esch-sur-Sûre, som den ligger i en slyngning i Sûre-floden.

Go' fornøjelse - Rolf

07.08.2010 00:37

Luxemburg bliver kaldt for mini Schweiz, nok pga af, det er et meget grupperet landskaber man er i.
Vi boede på Bikelt campingplads http://www.camping-birkelt.lu/recreation-indoor/swimming-pools, en god plads hvor der ligger i lille svømmehal i forbindelsen med pladsen.
Den kan både være overdækket eller fri, alt efter vejret.
Vianden slot er et besøg værd, men et lille smukt land.

hilsen

Flemming

07.08.2010 08:50

Vi har været i Luxemborg flere gange og altid på http://www.nommerlayen-ec.lu/dk/Camping%20Luxembourg/Velkommen/
Det er en super men dyr plads.

07.08.2010 21:26

Tusind tak. Vil straks kigge lidt mere på links.
Flere ideer/råd modtages selvfølgelig stadig med tak.

08.08.2010 01:10

Endnu et par tips -

Først: I Remich er der hver dag mulighed for at tage på korte sejlture af en times varighed på Mosel. En god afveksling for små og store.

Andre rederier tilbyder sejlture af flere timers varighed, så man bedre kan nyde Mosel og landskaberne på både den luxembourgske og den tyske side.

Her har I et link til et rederi med korte ture (de tilbyder også en frokostsejlads om søndagen). Siden optræder både på fransk og tysk:

http://www.navitours.lu/egocms/content_site_navitours_page_35.html

Det andet tip: Skaf jer et ordentligt kort over landet, når I er ankommet. I boghandeler og kiosker fås et godt kort i skala 1:150 000 fra forlaget Messageries du Livre. Det er en god nøgle til at lukke op for herlighederne.

Go' fornøjelse - Rolf

10.08.2010 17:12

Tak for tips.
Vi er begyndt at tjekke

10.08.2010 20:57

Luxemburg

Hej MC
Vi var en smuttur til bla. Luxemburg i 2006, hvor vi lå på en en lækker campingplads i det nordlige Luxemburg ved landsbyen Esch-sur-Sûre. Se evt. min lille beretning på linket:
http://www.hanses-campingsider.dk/l ande/beneluxtur.htm
Mvh
John

11.08.2010 07:45

Lige præcis -

Den campingplads, John Ebbe omtaler, er netop vores yndlingsplads, Camping im Aal ved Esch-sur-Sûre.

Jeg vil dog mene, John Ebbe, at I har været uheldige at blive sendt over floden til det andet areal.

Hovedpladsen er en fin blanding af fastliggerpladser og turistpladser, og vi har altid fået plads der. Men selvfølgelig hjælper det at reservere i forvejen eller at ringe til pladsen, hvis man er på vej. Receptionen taler fransk, tysk og engelsk (samt hollandsk), så det er nemt at komme i kontakt.

Venlig hilsen - Rolf

11.08.2010 15:38

Att. John. Jeg får fejlmelding på dit link ? Er det min computer eller forkert link

11.08.2010 16:33

Til MC -

Jeg kan heller ikke få det til at virke. Men her er det rigtige:

http://www.hanses-campingsider.dk/lande/beneluxtur.htm

Vh - Rolf

11.08.2010 16:57

Hej
En af vores favoritpladser i Luxemburg er pladsen Kochelscheuer (håber at det er rigtigt stavet) i den sydlige udkant af Luxemburg by. Her møder man europas hurtigste og mest præcise og effektive campingfatter. Hele indskrivnings processen tager vel 20 - 30 sekunder og så har man alle relevante oplysninger.
Jeg mener at pladsen er kommunal - skinnende ren - og praktisk anlagt.
Pladsen er især god hvis man er på vej mod syd ind i Frankrig. Efter 3 - km. kommer man på motorvej og hen til den sidste tankstation i Luxemburg 2 km. fra grænsen til F.
Med min historiske interesse har vi brugt pladsen til at udforske Maginotliniens fæstningsværker.
VH BJ.

11.08.2010 20:11

Tak Rolf

12.08.2010 14:26

Vi har været på sommerferie i Luxembourg for nogle år siden og var ret betagede af landet. De sidste to år er vi så vendt tilbage på påskeferie, og det har vi været meget glade for.

Vi har boet på Auf Kengert i Larochette, som er en fin &quote;lille&quote; plads. Indehaverne er ualmindeligt behagelige, og vi har været glade for at vende tilbage. Jeg vedlægger lige et link, hvor du blandt andet kan tjekke nogle webcams fra pladsen.

Vi synes, at en uges tid i landet er passend. Vi har vandret en del, da der er flotte og letforståelige vandrestier i beherskede sværhedsgrader. Særlig &quote;Mullerthal Trail&quote; er værd at tjekke.

Der er mange flotte norge i landet. Jeg tro nok den flotteste er i Vianden, men der er også mange andre. Favoritbyen har udviklet sig til at være Echternach som ligger ved grænsen til Tyskland. Men der er mange andre.....

Forlaget &quote;Bradt&quote; har udgivet en engelsk sproget guide til landet, så vidt vides den eneste, der kun handler om Luxembourg.

Som du måske kan mærke er jeg ret betaget af det lille land. De har noget af det hele (på nær kyst) og jeg synes bestemt det er en ferie værd. Men vi holder os nu til påsken :-)

venligst

Klaus

http://www.kengert.lu/