Vilde dyr, krondyr, kronhjorte, Dyrehaven, naturoplevelser, natur, Danmark, dyreoplevelser Hjorte kan opleves flere steder, blandt andet i Dyrehaven ved Klampenborg. Foto: Kim Wyon
Oplevelser

Ni vilde dyreoplevelser i den danske natur

Den danske natur byder på mange spændende oplevelser, hvor du kan komme tæt på vilde dyr.
Annonce

Oplev elgene i Lille Vildmose
Tag med på opdagelse i Portlandsmosen i Lille Vildmose. Der arrangeres guidede ture i egen bil igennem Portlandsmosen, hvor der venter fantastiske naturoplevelser og måske en elg eller to. Der er også mulighed for at spotte kongeørnen, når den flyver på jagt over Lille Vildmose. 
Læs mere her

Mød bæverne i Klosterheden Plantage
Klosterheden er Danmarks største plantede skov og det første sted i landet, hvor der er udsat bævere. Der er desuden anlagt en skovlegeplads ved Ungarerlejren, som bliver flittigt brugt af børnehaver osv. Der findes også en hundeskov, hvor det er tilladt at lukke sine hunde løs. Desuden er der anlagt vandreture-cykelture (brochure findes), natursti, ridestier og skiløjper. 
Læs mere her 

Oplev Sort sol ved Tønder
Tag på natur- og kulturture af høj kvalitet med guide. Tag fx med på: Sort Sol, Hvid Sol (titusinder af svaner), Jules Verne Safari (Sejlture på Ejderen), Hallig Safari (sejlture i det tyske Vadehav), Sælsafari, Slotssafari, Helgoland safari, Østersafari, Dramsafari, Svanesafari, Gåserig.
Læs mere her 

Sort Sol, Tønder, fugle, naturoplevelser, dyreoplevelser, dyr, natur, Danmark
Foto: Ribe Turistbureau


 

Se flagermusene i Daugbjerg Kalkgruber
Her kan du udforske jordens indre i de ca. 1 km oplyste minegange helt ned til 60 m under jorden. Gruberne er Danmarks største overvintringssted for flagermus. Du kan se dem forår og efterår, når de flyver ud og ind. 
Læs mere her 

Mød de vilde heste på Langeland
Det er noget helt specielt at se en flok vilde heste på op mod 80 dyr, der består af både hingste og hopper i alle aldre. Området, hvor hestene går, er indhegnet, men der er fri adgang, så længe man overholder adgangsreglerne, der er beskrevet ved indgangene. 
Læs mere her 

Tag på ørnekig ved Maribosøerne
Naturpark Maribosøerne er kendt for sit rige plante- og dyreliv. Især fuglelivet er enestående. Mange besøger Maribosøerne for at se fiskeørne eller de imponerende havørne, som ellers er kendt for at være kræsne, når de vælger bopæl. Skulle ørnene svigte, er der mange andre spændende fuglearter i området. Oplev blandt andre masser af grågæs, taffelænder og alle fire danske arter af lappedykkere i området. 
Læs mere her 

Iagttag sælerne på Anholt
Ved Anholt Fyr er der et observationshus, ”Sælspotten”, med en stærk kikkert, så man kan følge sælerne på nært hold. Der er det sted i Danmark, hvor man bedst kan se sæler på egen hånd, hvis man vel at mærke respekterer deres territorium. 
Læs mere her 

Sæler, sæl, naturoplevelser, natur, dyreoplevelser, vilde dyr, Anholt
Foto: Eva Olsson


 

Se bisonokser i Vorup Enge
Som det første sted i Danmark blev der i 2010 udsat bisonokser i Vorup Enge. Her går bisonokserne og græsser på de fugtige enge for på den måde at være med til at lave naturpleje af området. Det bedste sted at opleve bisonokserne er fra observationsdækket på bisonbroen. 
Læs mere her 

Oplev krondyr i brunst
Flere steder i Danmark kan du komme tæt på krondyrene og opleve, når hannerne gør sig til for at tiltrække hunner og brøler og kæmper for at forsvare deres territorier. Du kan se både dådyr og krondyr i Haderslev Dyrehave og Jægersborg Dyrehave bare 15 km nord for København. Desuden kan du se krondyr i Thy, Oxbøl og på Djursland, mens der er gode chancer for at se dådyr i Slotved Skov i Nordjylland. 
Læs mere her