England & Irland

07.11.2007 19:37

Vores destination i sommeren 2008 er nu valgt: en rundtur i England, Wales, Scotland og Irland med vores lille Adria Action 364LH og Seat Leon diesel.(fremragende kombination)

Er der nogen som har erfaringer, websitebeskrivelser eller tips som vi kan bruge i vores planlægninger? Det behøver nødvendigvis ikke at være 'det billigste tilbud', men meget gerne 'den BEDSTE oplevelse'.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Kommentarer 19

07.11.2007 19:41

Tag ikke derover. De kører ad helvede til derovre.


Der er spøgelsesbilister overalt.


;-))

Helge

07.11.2007 19:58

Det er ikke sjovt mere, Helge: det har du sagt i flere indlæg.

07.11.2007 21:53

 

Hej Gorm.

Jeg tror, det bliver noget af en oplevelse. DCU medlem Finn Munch Jørgensen har lavet nogle fremragende sider, se på http://www.hanses-campingsider.dk/lande/uk.htm, hvorfra der kan linkes til både hansog konens beretninger om UK og Irland, for den sags skyld. Der er også links til andres beretninger.

God tur. Hans

07.11.2007 21:58

Åhh.... Det var da go. ;-)


Jeg har i hvert tilfælde ikke hørt den før.


Venligst

Jan

07.11.2007 23:17

Er du også sur i dag Gorm Eskelund ! Tag dig en tudekiks.


/Helge

07.11.2007 23:26

England & Irland

Hej med jer! Jeg har nu arbejdet i Wales, England & Irland. Der er faktisk mange skønne steder herovre. Men ofte er vejnettet ikke særlig velegnet til at kører med campingvogne. Men hvis jeg skulle camperer herover vil jeg tage til Snowdonnia i Wales, det er rent postmand Per natur, utroligt smukt. Der er heller ikke langt til kysten derfra. Dog skal man passe på sigøjner her, de er simpelthen overalt, og de er utrolig dygtige til at narre folk på alverdens måder. Desværre må de gerne bo på &quote;caravan sitets&quote; Hvis man vælger at tage til Irland kan jeg anbefale syd Irland, prøv Killarney området i &quote;Kerry Country&quote; magen til smuk natur skal man lede længe efter. I Tralee har de en af de reneste badestrande i hele Irland. Lang historie, men jeg vil slutte med at ønske jer en rigtig god tur :-)


Mvh. Lorentzen

08.11.2007 16:02

 

Til Helge

Vitsen er fin.

&quote;Gorm&quote; har jo været nævnt siden Vikingetiden, men er jo stadig aktuel.


Hold kassen på vejen

Bo

08.11.2007 23:01

 

Scotland!

Mens de fleste Skandinaviere klynker sig sammen i Kroatien, ved Balatonsøen og Gardasøen er det kun ganske få der søger de områder i Europa som er anderledes (uden at fornærme nogen).


Jeg siger det igen: Scotland. Vores tur blev en uforglemmelig oplevelse. Du vil sikkert se solen en par gange på rundrejsen. Men regn med regn mindst en gang om dagen. Til gengæld er Scotland flottest med mørke skyer over himlen og en regnbue over Loch et eller andet.

Landet egner sig nok ikke til rundtur i de største campingvogne, da vejene kan være under dansk standard, især vestpå.

På de 10 dage mødte vi ingen Skandinavier, men udelukkende venlige Skotter.


Og så var der nogen lokale drikkevarer: Whiskey :-)

09.11.2007 17:52

 

Hej Gorm.


Jeg har også boet et par år i England og kan som Peter Lorentzen også varmt anbefale North Wales samt Lake District oppe Nord vest for Manchester. Også området omkring Kenilworth, Warvick og Stratford upon Avon (Shakespeares fødeby) er seværdige steder.

Glem ikke den daglige aften tur på Pubben, englænderne er hamrende hyggelige, gæstfri og det er jo rart med en pint og et spil dart ;-)


I øvrigt så ville dit træk komme på min første plads hvis der skulle stemmes om DK's &quote;frækkeste træk&quote;


Mvh Flemming

09.11.2007 21:33

Skotland

Var i skotland i år og havde en fantastisk tur.

Loch ness - dyrt og &quote;opreklameret&quote;. Vi fandt nogle andre søer med &quote;tilhørende&quote; borgruiner som levede 100 op til vores forventninger og sønnens fantasi :-).

Husk allerede nu at bestille billetter til Tatoo i Edingburgh hvis i vil se det - vi var for sent ude :-(

Highlandgames var sjove at opleve og naturen er fantastisk.

Besøgte alt hvad der vedrørte &quote;Bravehart&quote; og det var da meget sjovt !

Et råd: jeg har kørt derovre i 2 år nu og kan godt blive &quote;lidt&quote; forvirret om placering ved f.eks svinging og rundkørsler. &quote;Dymo&quote; på instrumentpanel og andre steder med teksten &quote;Rat mod kantsten&quote; og &quote;husk at holde til venstre&quote; hjælper (for mig)

Vi seljede fra Amsterdam til Newcastle og det fungerede fint for os.(men dyrt)

Rigtig god tur - vi har ikke været der for sidste gang.

Frank

11.11.2007 00:53

 

Hej Gorm

Nys hjemkommet fra 3 mdr i Skotland, vil jeg prøve at give nogle tips. Vi var afsted for 8. gang, men denne gang var første gang med cv på krogen. En Adria 613PU efter Fiat Ducato 2,8JTD aut. Vi havde da lidt betænkeligheder mht de smalle veje, især ude vestpå og på øerne, men må sige at det gik over al forventning.

Den første gang vi begav os ad en såkaldt &quote;single track&quote; vej, var vi endnu mere betænkelige, men igen gik det fint. Skotter er jo flinke og gæstfrie folk, så de var flinke til at holde ind på en &quote;passing place&quote; når de så vi kom med vores store vogntog. Ikke alle vigepladserne er lange nok, så det er en god ide, at køre i moderat tempo, så undgår man ubehagelige overraskelser. Når dette er sagt, så skal man være opmærksom på, at de lokalkendte kører pænt hurtigt, og man skal trække ind på en vigeplads for at lade dem passere. Dette gælder også på de to-sporede veje, idet der jo er mange strækninger med dårlige oversigtsforhold, og man kan nemt komme til at samle en pæn kø bag sig. Vi brugte vigepladser, rastepladser samt busholdepladser til at give plads for bagvedkørende.

Set i lyset af, at vores er en 2,5m bred vogn, så tror jeg ikke, I får de store problemer, selv på de smalle og enkeltsporede veje med jeres Action.


Her er et par web-sider, der måske kan være til inspiration:

http://www.scottishcampingguide.com/index.php

http://www.undiscoveredscotland.co.uk/index.html

http://www.ukcampsite.com/

11.11.2007 18:00

Indtil videre mange tak for jeres gode råd, links og ideer!!!


Flemming:

Vi synes nu også selv at trækket er lidt anderledes end gennemsnittet. Vi er meget glad for vores Adria Action som opfylder vore behov til enkelthed, flexibilitet, mobilitet, og speciale design.

11.11.2007 19:12

Jaee, hvis man gerne vil have opmærksomhed så...


/Helge

11.11.2007 19:38

Må vi se din vogn, Helge? Har du en?

11.11.2007 20:20

 

Hej


Ja til alle dem der nu har været der hvor der er så mange spøgelse bilister, hvordan tackler man dem, er det til hurtigt at lærer at køre i den anden side af vejen, jeg tror især i kryds og rundkørsler at det kan være svært.


Til Juho Kallio


Håber ikke det er derovre som her i landet, at der er nogen der har ondt et vist sted fordi man nyder lidt af det lokale drikkelige.


Anders Dalmark

12.11.2007 01:19

 

Hej Anders

Det føles ret hurtigt naturligt at køre i den &quote;forkerte&quote; side. På motorvej og større vej følger man bare trafikken, men holder til venstre i stedet for. Motorvejene, især i England, er generelt af højere standard end her. Der er gerne 3 spor, og omkring London sågar 4-6. Men pas på &quote;fælderne&quote;, mange steder bliver venstre vognbane til frakørsel.

Det er straks lidt værre på de mindre veje, hvis der ingen trafik er. Så er det nemt at falde tilbage i gammel vane, hvis man f.eks. kører ud fra en sidevej. Eller hvis der er ensrettet, og der er højresvingsbane, så er det &quote;fristende&quote; at fortsætte i højre side, når man kommer ud på en dobbeltrettet vej.

I rundkørsler, som de har ganske mange af, skal man huske at se til højre. Ellers lærer man det, når der er blevet dyttet ad én et par gange. Nogle rundkørsler har flere baner, så her skal man placere sig i god tid. Andre har lysreguleringer, især hvor der er meget trafik, det fungerer super, især med et langt campingtræk, kan det nogen gange være svært at nå ud ellers.


Og nej - der er generelt ikke - i al fald ikke i Skotland - nogen der har ondt. Her er ingen jantelov - tværtimod.

Selv er jeg meget glad for det lokale &quote;livets vand&quote; (uisge va = whisky), men jeg har heldigvis en chauffør på, når jeg besøger et destilleri eller en pub.

Og det bedste er, at hun elsker at køre derovre, hun synes faktisk det er nemmere end i den &quote;rigtige&quote; side. Hun er dog ikke så glad for modkørende lastbiler på de ofte meget smalle to-sporede veje. Faktisk kostede det os et campingspejl, men heldigvis var cv'en ikke med. Så kan vi lære at tage spejlene af - doh'.


Og jeg glemte at sige, at vi bruger Eurotunnel, det synes vi er nemmest, især fordi vi har vore hunde med, så duer det ikke med de lange færgeture. Det første år brugte vi også Amsterdam-Newcastle, men syntes også de var for dyre. Selv med de sparede km indregnet. Og med en smule behændighed går det let nok at køre ind i biltoget med cv, selv om man skal ind fra siden. Og der er kun 5-10cm frigang ved hjulen, så man skal holde tungen lige i munden på den forholdsvis lange køretur inden i toget.


Og til Gorm - sig endelig til hvis jeg skal anbefale nogle campingpladser i Skotland.

Og så skal I huske at planlægge en tur op ad &quote;West Highland Way&quote; gennem Glen Coe, det er bare et af de smukkeste steder derovre. Og evt. en tur til Isle of Skye, som er den eneste af de vestlige øer, der kan besøges via bro. De andre øer kan også anbefales, men her kan der være tale om temmelig høje færgepriser. Især Islay (som har hele 8 destillerier) er pebret - £250 for returbillet med cv - måske er det lidt billigere for jer - jeres træk er jo ikke &quote;så langt.


Men som sagt, sig til, hvis du vil have mere inspiration. Og undkyld det lange indlæg - men vi er vist hårdt ramt af &quote;skotsk syge&quote; ;-)

14.11.2007 20:58

 

Karl Ejnar Christensen:

Du må gerne anbefale nogle campingpladser :-) Gerne dem som ligger midt i naturen uden 'alt det sjove for børnerne'.


Peter Lorentzen:

Skal man forstå at man kan opleve at man riskerer at blive medlem af en sigøjner familie i nogle dage og herefter kun kan eje en halv campingvogn?

15.11.2007 09:45

Prøv og kig på denne side, hvor Susan og Bent bl.a. har kørt med autocamper rundt på de britiske øer.


http://www.zima.dk/


Og til Gorm.

Der er altid nogen der kommer med syge kommentarer, men løsningen er ligetil:

Her til morgen var der en annonce fra RISØ. De skulle bruge nogle hjerner og det kunne være et par her fra dette forum.

Hjernene skulle bruges til at nulstille apparaturet. ;-)


God tur.

16.11.2007 16:55

Skotland

Hej Gorm.


Vi var i England og Skotland i 2003.


Fin tur, megen regn, men utrolgt flot landskab. Lidt lige som Norge, men meget mere frodigt. CalaisDover derover og tunneltoget på vej hjem.


Vi var meget betaget af The Falkirk Wheel, som ligger lidt west for Edinburgh og er en slags skibselevator, der gør det ud for flere normale sluser. De siger, at den ikke bruger mere energi, end man bruger for at koge en keddel vand, fordi der er perfekt balance i &quote;hjulet&quote;. Se foto.


Vi syntes også, at man hurtigt vænnede sig til at køre i venstre side. Vi brugte ikke dymostrimler, men navigatøren sagde ofte: &quote;Husk, at det er et snigehjørne&quote;, når der blev givet besked om at dreje til venstre og: &quote;...og så skal du tværs over.&quote; når der skulle drejes til højre.


Også vi oplevede englændere og skotter som venlige og gæstfri, men vi havde dog en lidt ubehagelig oplevelse en dag, hvor vi var holdt på en lille plads ved siden af vejen ved indkørslen til en mark. Der kom en noget ophidset landmand og gjorde os det i meget utvetydige vendiger klart, at det var hans mark og at det ikke var et picnic-sted og at vi var trespassing, fordi vi var kørt igennem en gateway. Der var et par stolper på hver side af indkørslen. Vi undskyldte naturligvis mange gange og skyndte os at pakke sammen. Så en gateway betyder åbenbart: Privat område og al indkørsel forbudt, som hvis der havde været en kæde eller en bom over. Nu ved vi det.


Venlig hilsen Steen