Shelter, havshelter, kajak-shelter, Roskilde Fjord, Halsnæs Der er vand og fantastisk udsigt til alle sider, når man sover i shelter på Roskilde Fjord. Foto: Halsnæs Kommune

Overnat på gyngende grund

På Roskilde Fjord og med 360 graders udsigt til hvide sandskrænter, fuglefyldte strandenge og rå industrihistorie, findes Danmarks første flydende shelter.
Annonce

Shelteret ligger i vandet ud for badebroen ved Hvide Klint. Hele området er fredet, men alle og enhver kan komme og bruge shelteret. Man skal ikke bestille 'plads' i forvejen, så det er efter først-til-mølle-princippet, og der er plads til to i shelteret. Der er mellem 1½-2 meter dybt vand rundt om shelteret. 

Flere friluftsinitiativer på vej
Kajak-shelteret var et af flere initiativer i det fri, som Halsnæs Kommune har på tegnebrættet. Shelteret er blevet til virkelighed i samarbejde med Friluftsrådet og en lang række andre natur- og friluftsorganisationer samt lokale skoler og institutioner.

Senere opsættes formidlingsbøjer langs Halsnæs’ kyster til de mange kajak- og kanosejlende. Derudover udgives et kajakkort, hvor alle nødvendige oplysninger til at planlægge kajakoplevelser i Halsnæs er samlet.

Sidst men ikke mindst udlægger kommunen en særlig ”undervands-soppesti” til børn – tæt ved Hvide Klint i Frederiksværk.

Du kan orientere dig om kajakruterne i Halsnæs Kommune her