Out2Camp, udlejning af campingvogne, autocampere, teltvogne, DCU-samarbejde, DCU-rabat Out2Camp er et samarbejde mellem DCU og de største udlejere af autocampere, campingvogne og teltvogne i Danmark. Foto: Out2Camp
Udlejning

Lej din campingvogn, autocamper eller teltvogn ud

På samme måde som du kender det fra sommerhusudlejning, kan du nu leje din vogn ud de dage, hvor du ikke selv bruger den.

Er du rigtig dygtig til at sætte en skarp pris, lave gode beskrivelser og tage flotte billeder, så køretøjet fremstår attraktivt for en lejer, kan du være så heldig, at vognen betaler sig selv og mere til.

DCU kan nu løfte sløret for en ny del af www.DCU.dk. Samarbejdet mellem DCU og Out2Camp skal hjælpe dig med at leje din campingvogn, autocamper eller teltvogn ud. Out2Camp er et samarbejde mellem DCU og de største udlejere af autocampere og campingvogne i Danmark. Formålet har helt fra begyndelsen været at skabe en platform, der kan rumme alle, både private udlejere og eksisterende udlejningsforretninger, sammen med leverandører af tjenester og services med attraktive medlemstilbud. 

– I DCU tænker vi hele tiden på medlemmerne, og på hvordan de får mest ud af deres penge. Mange andre platforme med deleøkonomi har stor succes, og derfor vil vi som forening gerne være en del af dette gennemtænkte koncept for alle ejere af teltvogne, campingvogne og autocampere. For det handler i virkeligheden bare om at få folk ud at holde ferie, siger landsformand Bjarne Jensen.

God forsikringsdækning
Tryg Forsikring har udviklet en helt ny forsikringsløsning til Out2Camp, sådan at du som udlejer – og dig som lejer – kan være helt sikker på, at udlejning gennem platformen er en seriøs og troværdig handling med fokus på tryghed og omtanke.

– Det vigtigste for en platform, som vil formidle kontakt mellem lejere og udlejere, er at sikre, at tilliden er på plads, og her er forsikring utvivlsomt det vigtigste. Jeg har gennemgået forsikringsbetingelserne i aftalen mellem Out2Camp og Tryg, og min klare vurdering er, at det er langt den bedste og mest gennemarbejdede forsikringsdækning, man indtil videre har set fra nogen deleplatform, siger Otto Thind. Han er mangeårigt aktivt medlem i Camping Branchen og primus motor for det tidligere forsikringssamarbejde mellem DCU og Trekroner/Codan, før Gjensidige kom til.

Mange familier vil gerne forsøge at leje en autocamper, campingvogn eller teltvogn, før de vælger at investere i en selv. Eller de bor i en storby, hvor det at eje ikke rigtig er en mulighed, eller de ønsker fleksibilitet til at vælge mellem ferieformer uden at være bundet til at vælge camping år efter år. DCU ønsker, at flest muligt i Danmark skal få mulighed for at prøve campinglivet.

– Der skal en kulturændring til, for mange har lejet deres sommerhuse ud i årevis uden problemer, så hvorfor ikke gøre det samme med din teltvogn, campingvogn eller autocamper. De yngre generationer er meget mere vant til at leje og dele, så der er ingen tvivl om, at dette er fremtiden også inden for camping, afslutter Bjarne Jensen.

Out2Camp, udlejning af campingvogne, autocampere, teltvogne, DCU-samarbejde, DCU-rabat

Sådan gør du
Som udlejer sætter du selv den pris, du vil have for en udlejning. Du kan sætte prisen afhængig af tid på året. I Danmark er der tre sæsoner: Højsæson, mellemsæson og lavsæson, og prisen kan sættes både som dagspris og ugepris. Ønsker du kun at udleje i bestemte perioder, mindste antal dage eller kun på bestemte dage, så kan du selv definere det, når du opretter din egen vogn. Skulle du ønske at have ekstra krav til dem, der må leje din vogn, så er der også mulighed for det. I sidste ende har du også mulighed for at sige ja eller nej til enhver, der ønsker at leje dit køretøj – uden at give en begrundelse.

Den lejeindtægt, som vognen indtjener, bliver udbetalt til dig, når en lejeperiode er overstået. Out2Camp beholder kun et mindre gebyr til dækning af driftsudgifter og markedsføring. Du har mulighed for selv at bestemme, hvordan eventuel aflysning kan foregå, så du har stor sikkerhed for din indtjening, uanset hvad der skulle kunne ske. Det giver en privat udlejer lige så god sikkerhed, som hvis det var foregået gennem et formidlingsbureau. Men udlejer beholder størstedelen af indtægten selv og forbliver i fuld kontrol med, hvem der kan leje vognen hvornår. Der et intet månedligt gebyr eller andre faste udgifter, der skal betales.

Udlejningsmarkedet for autocampere, campingvogne og teltvogne er kendetegnet af et lille udbud i højsæsonen.

– Efterspørgslen i skolernes sommerferie overstiger langt, hvad der er nogen som helst mulighed for at imødekomme.  Vendelbo Vans ser frem til, at Out2Camp vil give mange private mulighed for at udleje deres køretøj, sådan at flere får mulighed for at afprøve camping som ferieform – og derigennem få flere til at tage det store skridt og investere i egen vogn. Muligheden for, at vognen faktisk selv kan tjene sig ind på samme måde som et udlejningssommerhus, vil sandsynligvis også få flere til at vælge campinglivet til – og gøre det nemmere og billigere at finansiere købet, siger Torben Jensen, indehaver af Vendelbo Vans i Tårs.

Delemarkedet er i hastig vækst, og det giver nye forretningsmuligheder for Tryg, som ser et potentiale i at forsikre de nye deletjenester. Det kræver nye forsikringsløsninger, hvor brugerne f.eks. kun betaler for forsikringen, når de bruger en deleøkonomisk tjeneste, en såkaldt pay-per-use-model. Out2Camp er den første platform for deling af campingvogne og autocampere, der får Tryg som forsikringspartner. Ifølge Bo Christensen, medstifter af Out2Camp, var Tryg langt det mest innovative og fremsynede af alle de mange forsikringsselskaber, som blev konsulteret op til lanceringen af platformen. Samtidig var Tryg det selskab, der kunne tilbyde langt den bedste dækning for både lejere og udlejere til en virkelig konkurrencedygtig pris.

Som DCU-medlem kan du oprette dig gratis her