Langeland får første Michelin stjerne Mange søger til Langeland for at få en aktiv ferie. Foto: Feriepark Langeland
Nyheder

Nær salten Østerstrand: Langelands natur får første Michelin-stjerne

Langeland har fået første stjerne i Michelins Travel Guide. Det vækker stor glæde på øen, som inspirerede til linjen ”Nær salten Østerstrand” i Danmarks nationalsang, fordi det netop er naturen, som Langeland har fået stjernen for.
Annonce

Af Anne-Vibeke Isaksen

Juni 2019

 

Midt i det sydfynske øhav ligger den lange ø, Langeland. Man er ikke i tvivl om, hvor den har fået sit navn fra – det kræver kun et kort blik på Danmarkskortet. Nu kan øen bryste sig af sin første stjerne i den verdenskendte Michelins Travel Guide, hvor Langelands natur bliver fremhævet.

– Det betyder alt for vores ø at blive brandet i så anerkendt et medie, og de fremhæver lige nøjagtig den natur, som vi håber, så mange andre har lyst til at komme ned og opleve, siger Heidi Karlsen, der er presse- og eventchef hos Turist- og Erhvervsforeningen Langeland.

 

Efterspørger aktiv ferie i naturen

Så snart du passerer Langelandsbroen, der er Danmarks 10. længste bro på 774 meter, bliver man klar over, at man er kommet til et helt specielt sted i Danmark. Øerne lever ofte i deres egne tidslommer, og Langeland er ikke nogen undtagelse.

Det er netop charmen ved at holde ferie på de danske øer. Den sydlige spids er markeret med et majestætisk fyr, og mellem nord og syd ligger små romantiske byer og vidstrakte marker, hvor kornet svajer i vinden, og her er et hav af fortidsminder og uberørte strande. 

Det er også de mange gratis naturoplevelser, som har fået øens største campingplads Feriepark Langeland, som er det fælles navn for campingpladserne Emmerbølle Strand Camping og Ristinge Camping, til at satse på ro og fred kombineret med aktiv ferie i naturen.

– Flere og flere efterspørger aktiv ferie i naturen, men samtidig også ro og afslapning, så Michelin-stjernen viser bare, at vi er på rette vej og satser på det rigtige. Vi oplever, at vores gæster gerne vil nyde begge aspekter, når de holder ferie. Det har derfor været et stort ønske for os at give gæsterne den mulighed, når de besøger os, siger ejer af Feriepark Langeland, Mia Rasmussen.

 

Gratis naturoplevelser

Både Emmerbølle Strand Camping og Ristinge Camping har altid haft gode faciliteter både for aktive folk og for folk, der elsker roen og den rene naturoplevelse. Det nye i 2019 er et helt område med udendørs Oase Wellness på Emmerbølle med udsigt ud over vandet. Her kan man virkelig få pulsen ned.

Turistkontoret glæder sig ikke kun over Michelin-stjernen, men også over at Langelands mange aktører bakker op, når det kommer til at give øens gæster de bedste oplevelser.

– Vi har så mange naturoplevelser, som er familievenlige og helt gratis. Alle bør f.eks. besøge Stengade Strand, der inspirerede Adam Oehlenschläger til at skrive vores nationalsang i 1826. Linjen ”Nær salten Østerstrand” er direkte inspireret af stranden, siger Heidi Karlsen.

 

Serveret på et sølvfad

Hos Feriepark Langeland er adgangen til naturen serveret på et sølvfad. Under temaet ”Høj puls” og ”Lav puls” er en række aktiviteter knyttet til hvert tema. På begge campingpladser står man klar med gode råd, spændende samarbejdsaftaler, udstyr, optegnede ruter og meget mere – uanset om det skal foregå med høj eller lav puls. 

Under kategorien ”Høj puls” finder du blandt andet fitness, cykling, mountainbikeløb, morgengymnastik, havkajak, løb og tennis, mens ”Lav puls” tilbyder f.eks. stilleområde, lystfiskeri, vandreture og kropsterapi. Noget foregår på campingpladserne og andet på resten af Langeland, hvor der er masser af plads og højt til loftet.

 

140 km kyst

Langelands form giver unægtelig en masse kyst, og mange steder er der fine, uberørte strande. Uanset, hvor man bor på øen, er der aldrig mere en 3,5 km til vandet.

Der er i det hele taget masser af gode grunde til at gæste Langeland, som byder på oplevelser og unik natur i lange baner.

Foruden seværdigheder og attraktioner er også strandene i høj grad med til at gøre den naturskønne ø til noget helt særligt. 
 

Kom længere for feriebudgettet

Også DCU har en campingplads på Langeland, DCU-Camping Billevænge Strand, som ligger midt på øen. Her kan man som medlem bruge sine DCU-fordele og spare penge.

Så hvis feriebudgettet strammer lidt, er der basis for rigtig meget ferie med et medlemskab og masser af gratis naturoplevelser. Husk også cyklen, for Langeland har masser af familievenlige cykelstier, der er godt skiltet.

Værd at vide om Langeland

Fem fede naturoplevelser på Langeland:

  • De vilde heste
  • Ristinge Strand
  • Hatbakker
  • Tranekær Slotpark
  • Stengade Strand

 

Læs mere:

Langeland: www.Langeland.dk
Michiling Travel Guide: www.travelguide.michelin.com
Feriepark Langeland: www.ferieparklangeland.dk
DCU Camping Billevænge Strand: www.DCU.dk