trafik, betalingsanlæg, telepas Køen ved de europæiske, manuelle betalingsanlæg kræver tålmodighed. Nu kan du købe en bizz, der får dig hurtigere igennem de automatiske anlæg i Frankrig, Spanien, Portugal og Italien. Foto: Anne-Vibeke Isaksen
Bizz

Køb en bizz til flere lande

Det er nu muligt at købe en bizz, der gælder i både Frankrig, Spanien, Portugal og Italien.

Tekst: Torben Brandt

Alle, der har kørt på de europæiske veje, kender til irritationen over at holde i kø ved det manuelle betalingsanlæg, mens de lokale drøner igennem det automatiske anlæg med deres lokale bizz i forruden. 

I det seneste nummer af Camping-fritid berettede vi om DCU-medlemmet Klaus Kej, der på DCU’s forum tippede andre DCU-medlemmer om, hvordan de i Frankrig kunne slippe uden om køen ved at købe en lokal bizz hos selskabet APRR og med den i forruden køre direkte gennem alle de franske betalingsanlæg. 

Få den tilsendt

Efter at have læst den artikel skrev et andet DCU-medlem til redaktionen og gjorde opmærksom på, at man hos samme APRR nu også kan købe en bizz, der ikke bare gælder i Frankrig, men også på betalingsvejene i Spanien, Portugal og Italien. Bizz’en har navnet ”topEurop”.
APRR har opdelt det, så en bizz til Frankrig, Spanien og Portugal koster et engangsbeløb på 15 euro inklusiv et leveringsgebyr, hvor bizz’en tilsendes. Derudover koster det 1,70 euro i Frankrig og 2,40 euro i Portugal og Spanien per løbende måned, bizz’en bruges. De måneder, bizz’en ikke bruges, koster det ikke noget. Dertil kommer udgiften til de kørte strækninger. 

Vil du have en bizz, der både dækker Frankrig, Spanien, Portugal og Italien, er engangsbeløbet 19 euro inklusiv et leveringsgebyr. Også her koster det 1,70 euro i Frankrig per løbende måned, bizz’en bruges, mens beløbet i Spanien, Portugal og Italien er 2,40 euro. Dertil skal lægges udgiften for de kørte strækninger. 

På DCU’s redaktion har vi købt og fået tilsendt bizz’en, der dækker Frankrig, Spanien, Portugal og Italien, men siden har der været problemer med at købe den bizz, fordi hjemmesiden ikke har Danmark på listen over lande, bizz’en kan sendes til. Vi har gjort APRR opmærksom på problemet, men har endnu ikke hørt fra franskmændene. Det er dog stadig muligt at købe bizz’en, der ikke inkluderer Italien, og få sendt til Danmark.

 

udenlandsk bizz
Sådan ser bizz'en ud.
Foto: Rikke Steenstrup


Dansk bizz i venteposition

APRR driver 2.323 km motorvejstrækninger i Frankrig, men bizz’en virker også på de veje, firmaet ikke har ansvaret for. Dog skal man forvente en lille forsinkelse, før bommen åbner på de veje, APRR ikke selv står for. 
Du kan læse mere om topEurop-bizz’en her, hvor det også er muligt at bestille en bizz og få den sendt hjem. Siden er desværre kun på fransk.

I Danmark arbejdes der på en lignende ordning i form af en EuroBizz, der skal gælde i flere europæiske lande, men endnu er den ikke klar til at blive lancereret. Hvornår, det sker, vides ikke i øjeblikket.