Kampas All Season sigter ikke kun på de mobile campister, men også på fastliggere og andre, der bliver længere tid ad gangen på campingpladsen. Torben Brandt
Fortelte

Kampa vil have fat i fastliggerne

Kampa er på banen med flere teltnyheder, blandt andet et All Season-telt, da de gerne vil kapre kunder blandt fastliggerne.

Luftforteltene har hidtil først og fremmest sigtet på de campister, der flytter sig mange gange på ferien, men med sit seneste udspil, Kampa All Season Ace Air 400, forsøger den engelske teltproducent nu at udvide gruppen af kunder. For dét telt er designet til at stå ude det meste af året, hvilket også gør det interessant for fastliggere.

Teltet bliver i disse dage vist frem på verdens største campingmesse, Caravan Salon Düsseldorf.

Testet i sol og regn
Teltdugene på Kampas telte fås i forskellige varianter og dermed også i forskellig kvalitet. Den nye dreng i klassen, Kampa All Season Ace Air 400, pumpes op via en enkelt luftkanal og er lavet i den såkaldte Weathershield 4 Season-kvalitet. Kampa oplyser i sit pressemateriale, at teltet er blevet testet under meget forskellige klimatiske forhold – fra de solrigeste dele af Australien til de vådeste områder i Europa.

Kampas danske importør, Peter Outzen fra CampingAgenten i Nibe, fortæller, at det nye All Season-telt er fremstillet i teltkvaliteten 4 season.

– Det er en meget åndbar kvalitet, som næsten ikke danner kondens. Samtidig er vinduerne gjort cirka 40 procent tykkere, så de både er blevet mere glatte og klarere at kigge igennem, siger Peter Outzen.

Selvom navnet All Season umiddelbart lægger op til at bruge teltet hele året, opfordrer den danske agent til, at man tager det ned om vinteren.

– Det er ikke et vintertelt, men det er konstrueret til at kunne stå ude både forår, sommer og efterår, siger Peter Outzen.

God ståhøjde
Kampa Ace Air 400 All Season har udhæng, fint lysindfald og er konstrueret med et såkaldt Dual Pitch Roof System, der giver en god ståhøjde overalt i teltet – også ved vinduerne, hvor ståhøjden er 1,83 cm.

Kampa har desuden arbejdet på at forbedre farveægtheden i sine teltduge, så de bedre kan tåle at stå i solen uden at falme. Den ændring kom dog allerede for et år siden.

Kampa Ace Air 400 All Season har en bredde på fire meter, er tre meter dybt og passer til campingvogne med en højde fra 235-250 cm.

Kør fra teltet
På autocampersiden knytter Kampas forventninger sig ikke mindst til Driveaway-forteltene, hvor man kan køre i sin autocamper og lade teltet blive stående på campingpladsen. Driveaway fås både som Motor Fiesta Air Pro 350 og Motor Rally Air Pro 330. Førstnævnte har en dybde på 2,75 meter, mens sidstnævnte er 2,6 meter dyb.

Du kan læse mere om Kampa-teltene i Camping-fritid nummer 8, der udkommer i begyndelsen af oktober 2017.