Det nye frontkøkken som det ser ud i KABE Imperial 880 TDL. Det nye frontkøkken som det ser ud i KABE Imperial 880 TDL. Foto: Torben Brandt
Campervans

KABE på hjemmebane: Fem svenske vogne til parret og børnefamilien

De svenske vintervogne, KABE og Polar, viste sig frem i stor stil på Elmia-messen ved Jönköping, som du kan læse meget mere om på de følgende sider.
Annonce

Tekst: Torben Brandt

 

Fem KABE-campingvognsserier lyder måske ikke af alverden, men faktisk er valgmulighederne så mange, at det næsten overstiger fatteevnen.

På van- og autocampersiden er det meget interessant, at KABE til 2020 præsenterer en helt ny van med Mercedes-motor.
På van- og autocampersiden er det meget interessant, at KABE til 2020 præsenterer en helt ny van med Mercedes-motor.
Foto: Torben Brandt
De fem serier rummer modeller til både parret, børnefamilien, fastliggeren og den meget rejsende campist, men det er ikke nok blot at vælge den foretrukne serie og model. For KABEs Flexline-system betyder, at der fortsat skal træffes en række beslutninger.

- Alle de tilgængelige kombinationer af modeller, størrelser, grundrids og interiørvalg giver os mulighed for at tilbyde 1.720.320 forskellige varianter for modelår 2020. Så vi tør faktisk hævde, at der er en KABE-campingvogn til alle, siger Mikael Blomqvist, teknisk chef og Vice VD hos KABE.

Nogle af de mest populære KABE-modeller er familievognene med to eller tre køjer. Der er i dag campingvogne til børnefamilierne i hele KABEs modelprogram, uanset om man foretrækker indstigningsserien Classic eller en vogn fra Ædelsten-, Royal-, Hacienda- eller Imperial-serien. Flere af grundridsene indeholder en separat afdeling til både børn og voksne.

 

Rullende feriehus

Et kig ind i den nye KABE Van, som har fire cylindret Mercedes-dieselmotor med 163 hk. Vognen er i miljøklasse Euro-6. Der er fire sove- og også fire selepladser.
Et kig ind i den nye KABE Van, som har fire cylindret Mercedes-dieselmotor med 163 hk. Vognen er i miljøklasse Euro-6. Der er fire sove- og også fire selepladser.
Foto: Torben Brandt
Det er primært opgraderinger og forbedringer, som præger KABEs 2020-program. Et godt eksempel er de store, luksuriøse frontkøkkener, som KABE første gang præsenterede i 2017, og som siden er blevet så populære, at de nu er tilgængelige i fem forskellige grundrids i både Royal- og Imperial-serien.

Til 2020 er køkkendesignet i KABEs campingvogne generelt blevet løftet. Ædelsten-, Royal-, Hacienda- og Imperial-vognene har fået nye, indfældede skuffer og låger samt en køkkenbordplade med laminat, der ligner marmor. Trædekoret i Ædelsten-serien er nu også i Shannon Oak. Derudover lanceres et køkken i helt hvidt, der er standard i alle Imperial-modeller, og som er en tilvalgsmulighed i Royal-modellerne.

Det nye køleskab fra Dometic, som kan åbnes fra to sider, sidder nu i alle KABE-køkkenerne. Det er baseret på den samme CI-bus-teknologi, som styrer KABE Smart D-panelets funktioner, og temperaturen i køleskabet styres automatisk ved hjælp af et sensorsystem, hvilket også bidrager til et lavt energiforbrug.

 

Bredere senge

Også soveværelserne er blevet opgraderet til den nye sæson. Sengene i Imperial-serien er udstyret med elektrisk justerbart hovedgærde (tilvalg i Royal og Hacienda, red.), en beklædt sengegavl samt en sengeramme i aluminium. Derudover er dobbeltsengen blevet 11 cm bredere end tidligere i Classic 660 GDL / DGDL, Royal 740 DGDL og Classic 780 DGDL, hvor sengene nu har en bredde på 140 cm.

I forhold til eksteriør er KABEs mest eksklusive serie, Imperial, blevet opgraderet.

 

Ny KABE Van

På van- og autocampersiden er det meget interessant, at KABE til 2020 præsenterer en helt ny van med Mercedes-motor. Vognen var et stort tilløbsstykke på Elmia-messen, hvor gæsterne på åbningsdagen stod i kø for at kigge nærmere på den.