Ferie, biltur, børn, gode råd til bilturen Der skal være god underholdning og tid til pauser, når man har børn med på bagsædet. Foto: Anne-Vibeke Isaksen
Campingferie

Gode råd til børn i bilen

Turen på ferie kan godt blive lang for børn, så her kommer en række gode råd til at få det bedste ud af rejsen med børn på bagsædet.
Annonce

• TID: Det handler om at have god tid. Jo mere des bedre
• PAUSER: Husk også at holde gode pauser. Det er godt for alle – også chaufføren.
• VAND: Hav altid drikkevarer lige ved hånden. Ingen sukker.
• SUNDE SNACKS: Hav grovkiks eller andre sunde snacks ved hånden. Det kan tage den første ”krise”, til man kommer frem til spisestedet. Undgå sukker – det er svært at brænde af, når man skal sidde stille.
• UNDERHOLDNING: Lange køreture giver ikke mening for børn. Tag underholdning med, og prøv at køre, når der alligevel skal soves.

Gode ting til bilen
Spil
Mange børn har i dag en tablet eller en spillekonsol, som de kan have med sig. Der er mange holdninger til disse, men aftal reglerne før afrejse. Husk også spil, der ikke kræver internetadgang. Gode gammeldags lege som ”jeg ser”, ”tælle gule biler” og ”skrive nummerplader” kan stadig bruges – giv det et forsøg.

Bøger og musik
Medbring bøger fx om jeres destination. Alt fra Molbohistorier til Den lille prins åbner øjne. På biblioteket bliver du overrasket over, hvad der kan lånes i dag. God musik er altid godt, men husk evt. også hovedtelefoner, hvis kun én vil høre musik.

Solskærme
Solskærme er en god ting at have på sideruderne bag i bilen. De forhindrer, at børnene får for meget generende sollys i øjnene, især på sommerdage. Skærmene kan for det meste købes på tankstationer eller hos bilforhandlere. Selvom det er sejt at have McQueen og Mickey Mouse på ruderne, kan det anbefales, at man køber nogle solskærme, der er mørke. De virker bedre.

Vådservietter
Vådservietter er ganske uundværlige, og kan bruges i mange situationer.

Spildfri drikkekop 
WOW Cup er en spildfri drikkekop, og er 100 % fri for BPA og Phthalater. Koppen er praktisk at have med på tur eller ferie, uden at man skal bekymre sig om klistret juice, eller at kakaoen trækker ned i stoffet i bilsæderne. Derudover sikrer den også, at der ikke kommer hvepse eller andre insekter ned i drikkevarerne, når man er udendørs. 

Organizer
En Organizer er god til bilen, og hjælper med at holde styr på børnenes ting. Det kan være malebøger, farveblyanter, spil og snacks. 

Nakkestøtte
Når børnene sidder mange timer i bilen, kan det være anstrængende for hovedet og nakken. Derfor kan det anbefales at bruge en nakkestøtte. Den er ekstra effektiv, hvis barnet falder i søvn.


Gode Apps til børn
Ordspillet (1 år+)
Dansk App, der hjælper børn til at lære dyr, instrumenter, legetøj og dyr at kende.

Rasmus Klump (3 år+)
Dansk App, hvor du kan tegne, lege og lytte med Rasmus Klump og hans venner.

MiniMo Town (6 år+)
En gratis App for de større børn, der vil begynde at lære engelsk. Spillet går ud på at bygge sin egen verden op ved hjælp af engelske ord. 


Gode lege i bilen
Sanglege (1 år+)
Selvom man kører bil, kan man godt få bevæget armene, fødderne og hovedet. Det kan gøres ved at synge sange og lave fagter til. Gode fagtesange kan være ”Hjulene på bussen” eller ”Lille Peter Edderkop”.

Gæt farven (3 år+)
Denne leg går simpelt ud på, at man skal gætte, hvilken farve den næste modkørende bil har. Kører man på motorvej, kan man gætte farven på den næste bil, der overhaler jer. Legen kan udvikles til bogstaverne på næste bils nummerplade eller bilmærket.

Alfabetisk leg (5 år+)
I denne leg kan man inddrage, hvad man lyster. Fx bands. Start med A (fx Abba), næste passager B (Beatles) etc. Man ryger ud af legen, når man ikke kan komme med et navn længere. Man kan også vælge hovedstæder, dyr eller lande.