Vogne og udstyr

Valg af mover

Skrevet af Jacob Møller, 14-05-2016 - 16:07

Hej, så er det efter et par år endelig blevet besluttet at der skal mover på vognen.
Så er det store spørgsmål bare, hvad man skal vælge,vi har kigget på Enduro Eco II Mover og Truma Go2
Vognen vejer 1400 kg, og er med alko undervogn.
Så er det bare, om det skal være den ene, eller den anden.
Venligst Jacob

Skrevet af Tage Skott, 20-05-2016 - 20:29

Kære Jacob

Jeg har haft 2 Truma med el-motor, de var bare gode, for 3 år siden købte jeg ny campingvogn, som var født med en Al to mammut, den har jeg haft som mange problemer, som jeg købte sidste år en ny Truma med el-motor, den kun 2 år gamle mammut lod jeg forhandleren have til skråt kassen.
PS. nu kører jeg godt.

M.C.H.

Tage Skott

Skrevet af Jacob Møller, 19-05-2016 - 13:39

Jeg tror valget falder på en alko mammut, som ser ud til at være noget af det stærkeste på markede, den kan klare væsenlig mere stigning end de andre.

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 16-05-2016 - 11:46

Hej
Citat: "Ufattelig mange steder man ikke kan komme til en af siderne på vognen" skriver du?
Det skal jo nok ikke læses som om du ikke holder den anbefalede afstand til ske l???
Jeg har aldrig oplevet at jeg ikke kunne komme til begge sider.
Mellem hjulene er der en stang forbindelse, stangen skrues sammen 2 måske 3 steder og det kan give en smule løshed (slør) , er det slør så stort at man skal spænde i begge sider, skal man måske lige gå spændingerne efter og stramme dem op. Sløret burde ikke være mere end svarende til en ½ omdrejning, og dermed uden den store betydning.

Skrevet af Kurt Poulsen, 15-05-2016 - 23:20

Kære Carl.

Du har selvfølegelig helt ret i at det at koble en manuel mover fra kan gøres fra begge sider. Min fejl.
Men jeg har nu aldrig oplevet at når jeg koblede vores manuelle mover til at jeg kunne nøjes med at gøre det fra kun 1 side. Jeg har altid skullet over på begge sider for at sikre mig at trykket var lige stort. Og det kan godt være svært hvis vognen står op af en hæk eller lign.
Det er da fint at du kan gøre det med en skruemaskine. Min oplevelser af den metode var at maskinen nærmest blev rykket ud af hånden på mig når den nåede ind på dækket. Men sådan er vi så forskellige.
Hvad angår det med ekstra tryk på en elektrisk mover er det noget jeg har aldrig haft brug for - uanset vejr. Vores elektrisk tilkoblet mover kører altid ind med det samme tryk og det virker selvom det er vådt eller ej.

Mvh Kurt.

Skrevet af Carl Hansen, 15-05-2016 - 16:17

Kurt Poulsen
"Ufattelig mange steder man ikke kan komme til en af siderne på vognen" skriver du?
Man tilkobler da både højre og venstre hjul fra enten højre eller venstre side så skulle det være umuligt at komme til på venstre side så tilkobler man jo bare fra højre side.
"Svedig affære" så derfor bruger jeg en skruemaskine og i den jeg har jeg lys så jeg kan se at finde hvor toppen skal på
OG skrumaskinen skal jeg jo alligevel have frem til støttebenene så faktisk er manuel tilkobling jo også en el-tilkobling hvor man har lidt bedre føling med hvor meget tryk rullerne skal have på dækket. I vådt føre på vådt græs giver jeg den altid lidt mere for at rullerne ikke skal fedte.
Jeg ved godt nok ikke hvordan man lige kan regulere trykket på el tilkoblingsudgaven hvis der er behov for lidt mere tryk på rullerne.
Men det kan du måske give svar på?

Skrevet af Jacob Møller, 15-05-2016 - 12:17

Jeg kan se i diverse indlæg, at der er en del der døjer med, at komme over høje opkørsler/ kantsten.
Det er godt nok ældre indlæg jeg har læst det i, er der stadigvæk hold i det, eller var det en del af ( børnesygdommene)
For så falder valget nok på en lidt dyre/kraftigere mover
Venligst Jacob

Skrevet af Kurt Poulsen, 14-05-2016 - 20:47

Jeg har prøvet movere med både manuel og elektrisk tilkobling og jeg vil helt klart vælge det sidste. Der er ufattelig mange steder hvor man ikke kan komme til en af siderne på vognen så er det hverken til at slå den fra eller til når det er manuel tilkobling. Og er det mørkt når man skal bruge moveren så er det ikke så nemt at få den skruet ind til hjulet.
Og er I en af dem der kører sydpå om sommeren så er det at skrue en mover ind i 30 graders varme en svedig affære.
Så helt klart vælge elektrisk tilkobling.

Mvh Kurt.

Skrevet af Jacob Møller, 14-05-2016 - 19:13

Det skal bare være med manuel tilkobling, så er det bare om det kan betale sig, at gi de 500,- mere for Go2, eller det er penge ud af vinduet.
Venligst Jacob

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 14-05-2016 - 16:50

Da vi valgte mover for 10 år siden læste vi os igennem diverse tests af fler movere. Uden at blive ret meget klogere - og nu læser jeg det som om du er interesseret i langtids erfaringer? det er jo det som div. tests ikke kan berette ret meget om!
Siden dengang er alle moverne kommet over børnesygdommene med holdbare ruller.
Nærmest alle (fabrikanter) kan fremstille en El-motor selv om der er 2 hovedtyper at vælge mellem.
Et problem kan være om moveren sidder, så den er meget udsat for vand og snavs eller om det er modsat.
Sidder moveren udsat skal man være mere obs. på at rengøre og kontrollere el- forbindelserne. Vores sidder foran hjulet og får ikke så meget snavs.
En anden afgørelse falder på, om der skal være EL tilspænding eller manuel tilspænding. Jeg valgte det sidste - hvis rullen glider kan jeg spænde den lidt ekstra hvis det en sjælden gang kniber .
Vi har haft 2 movere - den første Powr mover havde en børnesygdom med "sandpapir rullen". .Det kunne ikke betale sig at skifte til alu ruller. Den anden (nuværende) Enduro Pro fungerer fint
Du vil kunne møde mennesker - også herinde - som mener både det ene og det andet om bestemte movere - men sådan er det .. Når en forhandler mener noget, skal man være opmærksom på at han lever af at sælge movere, men det er jo en tillids sag,
MVH BJ.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her