Køb af CV, hjælp!!

13.03.2004 10:42

Vi er 2 først i 50'erne + en schæferhund som har kørt camp let i flere år, men nu ønsker lidt mere comfort. Vi vil købe en brugt CV, max 70.000 kr, men skal det være m. fransk seng eller siddegruppe i begge ender, hvor den ene er slået ned om dagen? Hvad giver mest plads i vognen? Indv.længde skal vel være ikke mindre end 5 m.? Jeg har svært ved at læse brugtannoncerne ang. mærke og alle deres tal, når det er nyt for mig. Vi har en Santa Fe 4WD 2,0 CRDi
Hilsen Susanne

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 13

13.03.2004 16:05

Fransk seng eller hvilken type seng? For mig at se, handler det vel fuldt så meget om hvor bange man er for at røre ved sin &quote;højt-elskede&quote;. Vi har en rundsiddegruppe i fronten - den bruges reelt aldrig - det er vores &quote;soveværelse&quote;. Midt i vognen; en lille siddegruppe (modsat køkkenet) med god plads til 2 voksne, og med lidt god vilje + en taburet kan vi faktisk spise der alle 5. Bagerst køjer til børnene. For os er det i virkeligheden ikke så væsentligt med mange indv siddepladser, da vi reelt altid bruger forteltet. Det væsentlige er at jeg ikke gider at rede seng 2 gange dagligt i min sommerferie!
Vognens totallængde incl. træktøj er 6700mm, det giver indv godt 5500 mm i længden. Den pågældende vogntype har jeg set brugt (i god stand) fra 50.000 kr - 100.000 kr, afhængigt af alder og udstyr. Typen laver stort set alle fabrikker, derfor - ingen nævnt - ingen glemt.
God jagt
Adam

13.03.2004 16:53

Hej Susanne

Der hvor I får mest gulvplads er hvis I kan finde en vogn med fransk seng og toilet i hjørnet. Eks. Hymer Nova 545, LMC 510 RD eller Hobby 540 UFE.
God jagt

13.03.2004 19:18

Vi har en LMC 510DG. Den har to køjer+1 siddegruppe i fronten og stor rundsiddegruppe i bagenden. Hvis man så bruger forreste siddegruppe til soveplads, udgør den sammen med nederste køje, en rigtig fin dobbeltseng på ca 150x200

Som Henning skriver, så er der rigtig masse gulvplads.

I kan se billeder af vognen på www.kloster-trailerudlejning.dk

14.03.2004 17:43

Hej Susanne!

Jeg er også netop blevet campingvognsejer for første gang. Vi gik helt klart efter en vogn med fransk seng, toilettet ved siden af sengen, køkken overfor døren og en rundsiddegruppe i bagenden. Det giver fantastisk god plads. Vi faldt til sidst for en Hymer, der har meget god plads og flotte skabe, hynder m.m

God fornøjelse

14.03.2004 20:05

Hej Susanne

en cv. med fransk seng er nok ikke noget for jer. For det første er det meget bøvlet at ligge lagen på sengen, der er tre hjørner hvor det er meget svært at komme til i. for det andet skal jeres hund ligge midt på gulvet når I er i vognen.
Dette er overvejelser vi selv har gjort efter vi har fået en collie. Jeg vil mene at en vogen med enkel senge vil være sagen, da jeres hund så kan ligge mellem sengene, når du f.eks. skal lave mad.

MVH
Karin

14.03.2004 22:37

Mange tak for svarene!
Til Dorte: Hvad hedder den Hymer, du har købt?
Vi har set på 2 i dag hos en forhandler. En Adria 462 US Unica B fra 98 til 65.800 + fortelt og div. udstyr og en Wilk 470T Champion fra 95 til 69.800 + fortelt og udstyr, men begge var med siddegruppe i enderne, men længdemæssigt indv. var de fine Jeg er nok mest til en med fransk seng, da det ser ud som om der er mest gulvplads til hunden

15.03.2004 13:01

Hej Susanne.

Vores Hymer er en swing 465TF - købt lidt billigere end Hymer ellers normalt er, da der netop nu står enkelte modeller hos forhandlerne med ubetydelige haglskader. Kan man så hente den i Flensborg - som vi gjorde - spares der lidt ekstra.

15.03.2004 22:04

Vi har en vogn med siddegruppe i begge ender, men skulle vi have ny eller nyere vogn idag ville vi vælge enkeltsenge eller dobbeltseng anbragt i midten så man kan gå på begge sider, men jeg ville absolut købe den med enkeltsengene og hunden på gulvet i midten.
Ved den franske dobbeltseng virker det for mig i de fleste tilfælde som besværligt at komme ind og ligge i hjørnet (alt er reletivt men ikke nemmere end en dobbeltseng på tværs) og du skal op i sengen for at komme til de fleste af skabene

16.03.2004 20:41

Hej!

Generelt kommer man ikke uden om, at gulvpladsen er størst i større modeller med fransk dobbeltseng (hvis man ellers kan leve med en sådan!). Man kan skabe plads til en stor hund ved at &quote;lukke op&quote; for magasinet under dobbeltsengen, se et nyt forslag på www.campingferie.dk. Men der er andre muligheder. Hvis I kan acceptere at ligge i køjesenge (store af slagsen, der kan bære jer!), er der gode muligheder i vogne med køjesenge på langs + sidedinette over for sengene. Her kan bordet fjernes, og evt. en del af sædearrangementet, så hunden har sin kurv i &quote;soveværelset&quote;. En anden mulighed er at sørge for at købe en vogn med fransk dobbeltseng, som har en dinette-siddegruppe i den anden ende på mindst 1,50 m, dvs. med væghængt bord - ikke rundsiddegruppe, hvor bordstativet fylder for meget. Det giver rimelig god plads til hunden under bordet. Endelig kan man overveje at skifte det store væghængte bord ud med et mindre, hvis man ikke har brug for muligheden for at rede op til en stor dobbeltseng. Det giver endnu mere gulvplads for mennsker og hunde!

Mange hilsner

Annette

17.03.2004 21:22

Hej

Fransk seng er en herlig ting.
Udgaven kan fås i 2 udgaver. Enten med toilettet op langs siden af sengen
eller med en kommodelignende møbel hele vejen hen under vinduet. Modellen med kommoden kan være god, idet det er nemt at komme op i sengen - der er rigtigt meget skabs og fralæggeplads. Under vindueet på gangarealet ved siden af sengen er der nogle modeller hvor der &quote;mangler&quote; en sektion af kommoden. Dette gør at der er rigeligt plads til en hund dette sted ved siden af sengen. der bliver ligeledes en lille hule som ellers bruges til fodtøj.
Men selvfølgelig, kommodemodellen gør at toilettet skal placeres ved fodenden af sengen.
Kan anbefale en Wilk 530 med kommodeindretning fra 96 - 2000. Kan formentlig købes for det beløb som i har budgetteret med - en solid vogn som ikke er af den lette slags. Dette er dog ikke noget problem med jeres fine trækker.
God handel.

14.07.2011 20:47

Noget for jer?

Vi har en cv, Hymer Touring Troll, meget velholdt, sælges pga sygdom. Klar til start, toilet, køk. vand og varme. Gas og el. Alt tilbehør til to. Fortelt, borde, stole, gulvtæppe, gasgrill, ovn. Værktøj, reservehjul, slingrekobling. Garage hele året rundt.
Ring 45424330/23412931

Steen Æbeløe
14.07.2011 21:28

Gammel tråd

Henrik.
Nu er det over 7 år siden Susanne skrev sit indlæg, så jeg håber da de forlængst har fået købt vogn :-)

Lars Toft Jensen
18.07.2018 22:20

Mål på telt i camp let

Vi har lige købt en meget lidt brugt camp let premium med fortelt, og nu vil vi gerne have nogle gulvtæpper til både fast telt og fortelt, men har svært ved at finde nogle mål, håber der er nogen som kan hjælpe. På forhånd tak.
Mvh lars toft