Hvor høje værdier i fugttest

17.04.2012 21:09

Vi er totalt nybegyndere mht campingvogn, men vil, som så mange andre, nu opgradere fra telt, som vi ellers har været glade for.

Vi er nu godt i gang med at kigge efter vores første vogn og har fundet den indretning vi vil have og kigger på vogne fra år 2000 og op

Når vi læser rundt omkring, anbefales det at få lavet en fugttest, men hvor høje værdier er det ok, at sådan en har? Vi har fundet frem til, at det er normalt, at de ligger op til 20, men hvor højt er det ok de ligger under de 20, før man skal være lidt obs som køber? Og er tal tæt på 20 tegn på, at der formentlig vil komme et problem i nærmeste fremtid?

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 10

17.04.2012 21:17

Hei Dinna!

Der er god læsning her:
www.midtjyskcaravan.dk/vaerksted/service/fugttest-u2.html

17.04.2012 21:30

Råd om køb af brugt cv

Her er et link til gode råd om køb af brugt campingvogn.

http://www.fdm.dk/ferie-camping/tjekliste-til-koeb-af-brugt-campingvogn

17.04.2012 21:46

tak for svar og et spørgsmål mere :)

Tak for jeres svar.

Flemming: Jeg undrer mig over, de oplysninger der står på den side du henviser til. Der står, at afhængig af, hvor på cv man måler, så må værdierne ikke overskride x%. Er det fordi, DCU's fugttest er "skrappere" end andre?

Jeg har set en Tæthedskontrol på en Adria vogn og derpå står, at fugtighedsværdier op til 20% er normalt, men det passer jo ikke med det der står på den side du linker til.

Ved godt, at du ikke er ansvarlig for, hvad der står, men jeg undrer mig bare over, at der er så stor forskel og håber, at nogen måske kan forklare hvorfor :)

Mogens: tak for linket :)

17.04.2012 22:06

Hei Mogens!

Jeg vil undlade at svare på % tér jeg ikke har en snus forstand på!

Anders Kloster
18.04.2012 07:55

Brug også din egen lugtesans

Et andet godt råd (ud over tallene i en fugttest) er at bruge din egen næse.

Der skal dufte frisk og rart - og slet ikke i nærheden af indelukket "kælder". Sørg også for at løfte hynde og kom ned i magasinerne og både se og lugte.

Mvh
/Anders

18.04.2012 14:04

fugttest

Tallene angiver jo grænseværdier, men der er nødvendigvis ikke nogen fare forbundet hermed såfremt de ikke har stået på i længere tid.

Køber man en derfor " ny " vogn ved man jo selvfølgelig ikke hvor længe dette har stået på, og man bør derfor holde sig fra handel, hvis man vil være på den sikre side.

Det er derfor vigtigt at checke for fugt jævnligt, idet evt utætheder da kan opdages i tide.
og reparation heraf kan foretages. Efterfølgende vil man i denne situation se at fugttallene forbedres væsentlig på det pågældende sted

26.04.2012 21:43

Tak

Mange tak for jeres svar :)

Henrik J. Jensen
27.04.2012 06:59

Fugtværdier

Hej. Først vil jeg lige sige, at lugt i vognen ikke kan bruges til ret meget. De forskellige værdier er p.g.a. forskellen på hvad der er bag ved inderpladen, hvor målingen foretages.
Hvis der er isolering bagved, skal pladen have en mindre fugtværdi end hvis der sidder træ bagved. Adrias forklaring på at alt under 20 % er normalt er såvit ok, men under en fugttest vil en værdi på f.eks. 18 % godt kunne tænde vores alarmklokker, afhængig af hvor det måles, kan det betyde at der ber en mindre utæthed, som ikke er alarmerende, men som man dog bør undersøge, så som for Adria er det svært at skrive / forklare sig præsis på papir, da det ikke er så entydig. Men tillid til værkstedet der udfører målingen er en god ting. NB. Hjemmesiden der henvises til er en kopi af DCUés test, som jeg for en del år siden lavede til hjemmesiden .
MVH HenrikJ Jensen Skive

Claus Brogaard
15.06.2019 19:31

Hvordan laves denne fugttest?

Linket længere oppe ser ikke ud til at virke.

Kurt B. Andersen
15.06.2019 22:14

Fugttest

Det er jo syv år siden, at de øvrige indlæg blev skrevet, så det er nok derfor at link ikke virker. Men prøv at her
https://www.youtube.com/watch?v=xdqf0DjAFu4
og evt. også her:
http://caravaninfo.dk/campingvogn-vedligeholdelse/fugttest/