Cobb kul vs. cadac safari chef

23.08.2012 12:30

Vi vil gerne have en lille multi-funktionel grill til at tage med på ture og har derfor kig på cobb eller cadac safari chef. Vi er nok mest interesserede i cadac safari chef pga gas, men jeg synes jeg kan læse, at den ikke er egnet til mere end 2 personer.

Vi er imidlertid 2 voksne og 2 børn - nogen der har erfaringer med venstående grill til mere end 2?

Jeg er godt obs på, at cadas fås i større eksemplarer også, men vi har en større gasgrill og også en weber kuglegrill vi bruger, når vi ligger fast, så det er kun til at tage med på weekendture og sydpå osv.

Nogen der har erfaringer med ovenstående gode som dårlige? Især ifht størrelsen til 4 personer.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 22

23.08.2012 13:44

Hei Dinna!

Cadac har et godt alternativ, hvor der er god plads til at grille for 4 personer:
www.tbsgrillshop.dk/shop/cadac/chef-serien/travel-chef.aspx
Den vil jeg klart foretrække frem for Cobb-grillen.
Den er praktisk og kan pakkes helt sammen til en kugle (benene vendes), så den ikke fylder meget.
Sydpå er der mange steder du ikke må bruge kulgrill.
Jeg finder også Cadacs grill meget bedre end Cobbs, da Cobb mere "koger" maden end griller den.
Det er vores erfaring, når "naboen" bød på Cobb-grill mad - Han har nu solgt Cobb´en og bruger Cramer, som jo er et helt køkken med roterende grill som udstyr.Cramer grillen kan pakkes helt sammen og transporteres i kufferten.

23.08.2012 13:49

Tak

Hej Flemming

Tak for dit forslag til alternativ. Ved du, om man også kan få wok mv til denne model? Ligeledes om den også kan bruges til at bage med osv på samme måde som safari chef?

23.08.2012 14:53

Hei Dinna!

Nej, jeg ved ikke om der fås Wook til, men som du kan se, er der 3 forskellige plader med og den glatte er teflonbelagt, den kan i alt fald bage pizza Calzone, for det er prøvet!

Lars Christensen
23.08.2012 21:25

Cobb kul vs. cadac safari chef

Hej Dinna
jeg har brugt cadac carrie chef i flere år, men den har jeg skiftet ud med en Outdoor City gasgrill. Den kan alt det man plejer at kunne i Kuglegrillen. Inddirekte eller direkte ingen problem, der er en tragt der skal vendes, det er alt. og så er den ikke så vindfølsom som Cadacen. Grillarealet i cityen ved inddirekte grilning er lige så stort som på en weber 57 cm- næsten.
Hilsen Lars

Winnie Sepstrup
23.08.2012 22:01

Ingen af dem.

Cadac Safari Chef er en elendig grill. Vi har kun brugt vores ganske få gange. Nu står den og samler støv. Du må få den gratis:-) Den kan ikke grille - kun koge kødet. Og den er alt for lille. Den kan ikke klare en steg. Den er faktisk kun anvendelig som gasblus. Vi købte hurtigt en Weber Q120 i stedet. Og den er vi simpelthen så glade for. På den kan vi lave alt: Hele stege, hel kylling, flødekartofler, pizza, boller - ja selv kødsovs lavede jeg på den i sommer:-))) Og når man griller på den, får maden den helt rigtige grillsmag. Det skal så siges, at vi har tilkøbt en støbejernsplade som gør, at vi kan bruge den til inddirekte grillning.

23.08.2012 22:14

LOL winnie, det siger jeg da ikke nej tak til ;)

Winnie Sepstrup
23.08.2012 22:18

:-)

Vi bor i Odense:-)))

Ingelise Kildal
23.08.2012 22:34

Cobb kul vs. cadac safari chef

Hej Dinna - tag du roligt mod Winnies tilbud, det er en rigtig dejlig grill. Den griller ganske udmærket både med låget på (som en Weber) og uden låg. Låget kan med lidt god vilje bruges som en Wok. Og den flade plade er god til eks. en hakkebøf. Størrelsen kan diskuteres, men vi har da grillet til fire personer på den. Og så er den jo praktisk at have med - fylder ikke meget og må bruges de fleste steder, hvor man ellers ikke må grille.
Ærgerligt for dig Winnie, at du ikke har fået den til at fungere efter hensigten.
Mvh Ingelise Kildal

23.08.2012 22:39

Winnie

Vil du ikke kontakte mig på the.surfermusen@gmail.com

Winnie Sepstrup
23.08.2012 23:01

Ja, det kan man jo sige.

Jeg er nu ikke den eneste, der har den oplevelse. Og jeg vil fastholde, at det ikke er en grill, men nærmere et gasblus..... Det er rigtigt, at man kan lave sammenkogte retter i låget, men det kan jeg også på mit blus i campingvognen.Det er ikke det, jeg anskaffer en grill til. Og kødet får absolut ingen grillsmag.....

Lars Christensen
25.08.2012 16:48

cobb kul vs. cadac safari chef

Ganske rigtigt som Winnie skriver, så er det "bare" forskellige former for stegrpander man får i Cadacen. det er ikke de store kulinariske udskejelser man kan lave med KUN undervarme, og low´n slow er komplet umulig

Erik Nissen
26.08.2012 15:18

cadac grill

Til Dinna.

Du har evt. også en anden mulighed nemlig en Cadac Savvy Chef grill, der også er en gasgrill. Vi har den selv og er meget glad for den.

Du kan læse om den her:
http://www.masterpiece.dk/UploadetFiles/149/68/015_097(1).pdf

27.08.2012 12:02

Cadac

Tusind tak for jeres forslag og erfaringer.

I første omgang tager vi imod Winnies super tilbud om at få deres cadac safari chef. Jeg har stadig en, måske naiv :), tro på, at den har de features som vi skal bruge, men nu må vi se, når vi får hentet den.

Joan Petersen
27.08.2012 23:21

Til Winnie

Hej Winnie

Er det sådan en støbejernsplade, du mener? http://www.davidsenshop.dk/pi/WEBER_GRILLPLADE_Q100_Q120_STØBEJERN_STEGE_PLADE_Q_100_1996_2234.aspx

Venlig hilsen Joan

Mogens Brandt Nielsen
28.08.2012 00:00

Coob grill

Hej
Vi har haft en coob gril i mange år og syntes den er pergekt især til store ting som culottesteg og lammekøller , og nu hvor de er kommet med nye kul som er lavet runde så de passer ned i briketholderen og er klar på ca 10 min til stegningen kan begynde.
Hilsen
Mogens

Winnie Sepstrup
28.08.2012 07:05

Ja, Joan

det er præcis sådan en. Den kan jeg bage boller og pizza på og den gør at varmen i bunden ikke bliver så voldsom. Men jeg har også fundet ud af, at jeg kan stege indirekte ved at bruge en bradepande - enten ovenpå støbejernspladen eller direkte på risten. Hvis jeg så skruer ned på laveste blus, kan det lade sig gøre, at lave flødekartofler (fy:-)) og hele stege. Har lavet både hele kyllinger, skinkeculotte og okeculotte på denne måde.

Solveig Albæk
28.08.2012 07:06

gasgrill

Vi har haft både kramer grillen og safarien ,men ingen af dem fungerede som vi gerne ville have det ,så vi købte denne her og på den kan du lave alt også bage og koge ,lave steg pizza og pandekager

http://www.campingpriser.dk/shop/cadac-carri-chef-3922p.html

hilsen Solveig

Joan Petersen
28.08.2012 07:14

Tak Winnie

Vi har en plade magen til - jeg skulle bare være sikker på vi ikke gik glip af noget :-) og en af mine venner, der ikke kan skrive på dcu-debatten blev slemt nysgerrig og bad mig spørge dig :-)))

Jeg ved faktisk ikke om han har en, men så er der jo noget til ønskesedlen.
Der er jo nok at samle på med Weber. Sådan en slags Pokemon for mænd (hvis du ved, hvad Pokemon er) :-))

Vi bruger også grillen til stort set alt - har dog ikke prøvet flødekartofler, for de er nemlig fy ;-)

Venlig hilsen Joan

Winnie Sepstrup
28.08.2012 07:53

Det er de også her:-) Men laver dem af og til for børnenes skyld (god undskyldning). men jeg laver også ofte grøntsager i bradepanden. Jo, jeg har tre drenge, så jeg ved ALT om Pokemon:-) Men her i huset er det Pokemon for kvinder - for her er det nemlig mig, der er grill-nørden.-)))

Ove Lund
28.08.2012 11:47

Vi har

Skiftet vores cobbgrill ud med en Safari grill, den bruger vi med både almindelige kul, og de runde, og kan kun sige at den fungerer rigtig godt, vi laver omtrent alt på den, har også købt en rigtig god paella pande til den, hvor vi kan lave rigtig god mad på.
Vi har en cadac gasgrill, som vi bruger som både grill, og almindelig kogeblus, den eneste ulempe vi har med den er at den ikke kan tåle for meget vind, så blæser den ud, men ellers er den ganske god.

VH
Ove.
www.rullevognen.dk

Ove Lund
28.08.2012 12:29

UPS

Stavefejl, det er en safire grill, der er efter samme princip som cobb, men den varmer en del bedre end cobben, og den kan man lave stort set al mad på, bruger man de gode runde briketter er der til madlavning i godt 2 timer, vi har købt vores i www.campinglandtilst.dk og er ganske tilfreds med den, den fylder heller ikke særlig meget.

VH
Ove
www.rullevognen.dk

05.09.2012 09:56

Winnie - afhentning af grill!

Hej Winnie

Jeg har skrevet et par gange til din mail efter din adresse, men der må være sket et eller andet, for jeg har ikke hørt fra dig. Jeg mangler derfor stadig din adresse, så vi kan afhente den grill i morgen som aftalt.

Du kan sende den til the.surfermusen@gmail.com