vintertelt om sommeren

29.06.2011 22:41

Har aldrig kørt campingvogn før, så .... Det ser ud til at størelsen på vintertelt passer mig bedre end sommer, hvad er forskellen ud over taget, er det lettere at sætte op? Skal ikke være fastligger. overvejer at nøjes med shadow, men gætter på at man bliver træt af det i regn og rusk. Nogle gode erfaringer?

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 6

Robert Rasmussen
29.06.2011 23:28

Universal telt/Shadow

Du bliver ganske rigtig træt af en shadow i regn og rusk. Det yder ikke tilstrækkelig beskyttelse til bord, stole og andet man har stående, men er naturligvis udmærket i stille vejr og solskin. Fordelen er, at det er meget hurtigt at stille op. Vi bruger selv et Isabella universal telt 360 (det du kalder et vintertelt) hele året. Det passer i størrelsen til 2-4 personer og der er plads til det man normalt har i et fortelt. I godt vejr kan forstykker lynes af eller der kan anvendes en verandastang så forstykkerne kun er rullet halvt ned. Det er lettere at håndtere end et heltelt, da det ikke fylder hele campingvognens længde. Ulempen er, at stængerne er af stål (af hensyn til vintercamping) og derfor noget tungere end de fiberstænger der anvendes til heltelte. Der er naturligvis også stor prisforskel på en shadow og et universal telt. Men alt i alt er vi godt tilfredse med vores universal telt og har ikke behov for et heltelt.

30.06.2011 07:57

Vintertelt eller

Hej
Vi har et "sommer" fortelt, men bruger det faktisk aldrig.
Vi bruger vores Shadow, som er fint nok til os. Vi har det sådan, at hvis det bliver alt for koldt og blæsende, så går vi ind og bruger vores campingvogn. Vi har en siddegruppe, som næsten aldrig bruges når det er sommer og sol! Så hvis vi slog vores fortelt op, ville vi da aldrig komme ind i vognen.
Så vi anbefaler Shadow!
Men husk lad være med at købe den for lille! Desuden kan der jo fåes sidestykker til en Shadow,så i kan få lidt læ for blæsten

30.06.2011 08:15

Rejsetelt

Du kan også overveje et letvægtstelt, hvis du ikke ligger fast. Se f.eks www.rejsetelte.dk

30.06.2011 18:14

takker

Tak for input, det er rart at høre jeres erfaringer. Jeg tror vi starter med det shadow vi har, og køber andet, hvis det bliver nødvendigt.

01.07.2011 03:45

Lidt mere info

Et par detaljer mere:

Et rejsetelt koster 2000 - 3000 kr, afhængig af størrelse og mærke. Det kan stilles op af en person på ca. 15 minutter, og det vejer væsentlig mindre end et tilsvarende størrelse universal-telt.

Et andet alternativ er Isabella magnum.

02.07.2011 13:19

markise?

Et Shadow med sidestykker og en stormbardun burde kunne klare det. Sidestykkerne kan man så bare udlade, hvis vejret er til det.
Vi bruger selv løsningen med en markise, vi har sidestykker til, men de bruges også kun hvis vejret kræver det. Under en 90 dage lang tur til Spanien og Portugal kom sidestykkerne aldrig i brug.
Herhjemme afstives markisen med en stormbardun, hvis det lufter lidt. Vi er heller ikke fastligger og vi har givet afkald på fortelt. Vi har prøvet det lille Universal, men selv det er for stort et arbejde (for mig), når man flytter hver 3. - 4. - 5.dag.

mvh. Hans www.campisternes-rejseportal.eu