'ukendte' oplevelser udveksles

11.04.2006 13:49

Når vi ankommer til en ny c-plads, skimmer vi altid deres udvalg af brochurer. Ofte falder vi over nogle attraktioner/oplevelser, som ikke er nævnt i rejsebøgerne. Sådanne oplevelser kunne vi godt tænke os at udveksle.

Vores bedste til dato af denne type attraktioner var nok Les Orgues ved Ille sur Tet nær Perpignan. Det er et kalkstenslandskab, som vi aldrig har set lige. Helt fantastisk flot. Derfra kørte vi videre over Col de Fourtou (47 km meget snoet bjergkørsel) for at ende ved Gorges de la Fou - en smal kløft, som man kan vandre ind i. Der er sat gangbroer op til at gå på og net over, så man ikke får klippestykker i hovedet. Disse kløfter findes flere steder i Frankrig.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 1

12.04.2006 11:47

Vi har også tit brugt den metode, og kom også på den måde til at opleve Les Orgues og Gorges de la Fou. Det er meget gode naturoplevelser.
I samme område ligge Font Romeu, hvor man i en mindre udstilling og med et 6 m højt hulspejl viser sollysets enorme energi indhold, bl.a. ved at få jernstænger til at smelte. Rundvisningen var kun på fransk, men med mange demonstrationer, så det var nemt at følge med alligevel.

Sidste år var vi i Tarn dalen, hvor vi så både den nye motorvejsbro ved Millau og et fantastisk naturområde &quote;Montpellier les Vieux&quote;. Se mere her http://www.tourisme-aveyron.com/fr/culture/faune/montpellier_le_vieux.php