Gode råd og ideer

trådløst internet og sattellit og WI-FI på vej til campingplads italien

Skrevet af Claus Stabell, 04-09-2016 - 16:25

Hej er der nogen der kan hjælpe os med gode råd og tips. Til næste vil vi gerne køre til Gardasøen i Italien, og vi vil gerne have internet med uden at bruge pladsens internet. Men hvilke løsninger findes der og hvad er billigst og bedst. Vi vil også gerne have internet løbende i bilen på hele turen derned, men hvilke muligheder er der og hvad koster de ca. Så vi kan finde den bedste og billigste løsning.

Håber der er nogen der kan hjælpe os
MHV Claus

Skrevet af Peter Adolphsen, 05-09-2016 - 15:35

Hvis du vil have internet løbende i bilen fra DK til Italien, uden at skifte SIM-kort ved landegrænserne, så kan løsningen være en af de danske udbydere. Desværre er de løsninger ringe (forklarer senere).
I 2014 brugte jeg T-Mobile i Østrig. Det virkede rigtig godt og prisen var kun 10 € for 10GB inkl. SIM-kort.
I 2015 faldt jeg for 3LikeHome. Turen gik til Mount Ventoux i Sydfrankrig via Tyskland. Produktnavnet "3LikeHome" er helt forkert og Mobil 3 fører os forbrugere bag lyset med deres markedsføring. 3LikeHome er IKKE som i DK. Måske virker det hvis du skal læse et par mails pr. dag, men hvis du vil bruge det som i DK, så hold fingerne væk fra det. 3 lover 10 GB inden for 30 dage. Problemet er at 3's aftaler med de udenlandske operatører er ringere end det de lover os kunder. De udenlandske operatører varetager selvfølgelig deres egen kunder først, og derefter os udlændinge. Gang på gang oplevede jeg operatørerne, både franske og tyske, skruede ned for båndbredden, så nettet blev ubrugeligt. Det var ved fuld 3G-dækning! Ingen af grænserne i vilkårene blev overskredet.
Undskyld, men der er ingen grund til at glæde sig til roamingafgiften forsvinder. Når alle udlændinge kan bruge nettet, uden roamingafgift, så vil operatørerne reducere båndbredden for os gæster, for at deres net ikke overbelastes.
Mit 3LikeHome abonnement blev hurtigt opsagt efter ferien og i 2016 er jeg tilbage til den gamle løsning med at købe et dataabonnement i det pågældende land. I Tyskland Congstar (virtuelt på T-Mobile net) 15 € for 3 GB. Jeg bruger de samme web-sider som Michael anbefaler.
Jeg bruger en 4G WiFi Huawei E5373 Router. Den har batteri og kan lades i bilen fra USB. Koster omkring 600 Kr. Her i DK har jeg et Oister SIM-kort i den. Det er nok det billigste der findes.
Held og lykke med det.
Mvh Peter

Skrevet af Michael Porsgaard, 05-09-2016 - 07:49

Kurt har fuldstændig ret....

Der er bare 2 krøller på halen....

For det første er det lovligt for teleselskaberne at sætte forskellige begrænsninger, f.eks. maks. 10GB pr. måned.
Dette skyldes, at man ikke vil åbne markedet helt op, så f.eks. en tysker kan købe et billigt dansk abonnement, og så bruge løs af det i Tyskland.

For det andet skal du, hvis du vil bruge dit danske selskab, sikre dig, at selskabet har en ordentlig aftale med de forskellige italienske selskaber. F.eks. har teleselskabet 3 kun aftale med Wind og Tre i Italien, så ligger du på en plads, der er dækket af TIM eller Vodafone, ja så virker dit abonnement ikke rigtigt. Endelig er der også hastigheden. De forskellige danske selskaber bestemmer selv hvilke aftaler de vil lave med italienerne, så tager vi igen 3, så har de kun lavet aftale om GPRS og GSM, hvilket betyder en langsom forbindelse.

Vil du købe et lokalt sim-kort, kan du bruge denne side til at tjekke hvilket selskab der dækker bedst: http://maps.mobileworldlive.com/

Og du kan bruge denne side til at se hvilke virtuelle operatørere du kan finde der bruge det pågældende netværk: http://www.prepaidgsm.net/en/operators.php

M.v.h.

Skrevet af Kurt B. Andersen, 04-09-2016 - 22:33

Jeg går ud fra, at der skulle stå, at til næste år vil I gerne køre til Italien.
Det man skal bemærke her er, at pr. 15. juni næste år bortfalder alle roamingafgifterne i hele EU, idet det simpelthen ikke er lovligt at opkræve disse efter denne dato.
Så derfor vil dit nuværende mobile internetabb. koste det samme i forbrug uanset hvor du befinder dig i EU.
Så er spørgmålet bare, om det abb. du har indeholder nok forbrug til Jer. Hvis ikke det er tilfældet kan man evt. hæve forbruget i en periode eller man kan vælge lokalt i Italien at købe en mobil forbindelse.
Hvad der så vil være billigst for Jer er nærmest umuligt at sige, da det afhænger af Jeres nuværende abb. og hvilket teleselskab I har osv.
Dernæst kan man ikke spå om priserne til næste år.
Mange pladser ændrer også på deres tilbud om wifi. Typisk får de efterhånden bedre dækning, lavere priser og mange steder tilbydes det efterhånden også gratis, da det jo er blevet en væsentlig parameter for mange, om der er mulighed for internet på pladsen eller ej.
Min erfaring er at mange pladser også ligger hvor der er dårlig mobil dækning via 3g og 4g nettet, således at man kan være tvunget til at bruge det wifi, som pladsen evt. stilller til rådighed.
Undervejs vil der helt sikkert også være huller, hvor I ikke har forbindelse via mobilen - men disse huller bliver færre og færre.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her