Til FruBi/

18.05.2001 12:34

Ja!, nu får man jo nok på puklen for dette, da det næppe har meget med camping at gøre, og så dog, du nævner i din tråd, noget med &quote;uheld om natten&quote;, og her er hvad man kan gøre for at modvirke dette.

Som jeg omtaler andetsteds i din egen tråd påfører man sig bl.a. &quote;en masse besvær&quote; med sådan et lille &quote;utyske&quote;, men man for det hele igen i rigelige mål resten af dyrets levetid. Se med tre forskellige hunde gennem de sidste 20 år er denne fremgangsmåde lykkedes fint: Vær opmærksom på den lille hvalp hver gang den har LEGET, SPIST, og SOVET, for så skal den ud og tisse og somme tider gøre det store også. Dette gælder også når den sover om natten, vær opmærksom på den som var det et spædbarn, når du hører den pusle i sin &quote;Kasse/seng e.l.&quote; så snup den og tag den udenfor, sig de forløsende ord (her bliver jeg nok voldsomt til grin) &quote;tissetår - pøllebæ&quote;! (disse udtryk bruger jeg resten af hundens liv, og hører du en dag en midaldrende mand gå og sige sådan, ja, så er det såmænd mig, - men det virker!)og dyret vil så gøre en/eller begge dele, og så ind i seng igen. Gør det igen tidlig morgen, og fortsæt som du plejer igennem dagen, og de små uheld vil (aldrig) ikke forekomme inden døre. Når hunden sover igennem ca. i 3-4 mdr's alderen, er det blot at lufte den før sengetid (din sengetid) og når du næste morgen står op. Hvad der sker i løbet af dagen er op til vor lang tid den f.eks er alene hjemme, men dette kan også læres. Vor nuværende hund var vi hjemme hos, på skift til den var næsten 12 uger gammel (feriedage+afspadsering) og da vi forlod den fuldtids, lagde vi en avis på flisegulvet, og da vi kom hjem 1.dag lå &quote;tisset&quote; helt blankt ovenpå avisen, altså hun havde lige gjort det kort tid før vi kom hjem, og det gentog sig 2 gange mere, og herefter har hun holdt sig flot, og aldrig gjort inde, hendes rytme hvad dette emne angår er bare lagt i faste rammer og dem overholder vi i vid udstrækning, sådan er det at være hundeejer. Husk hunde er vanedyr, og gentagne rutiner lærer de til punkt og prikke, selv rutiner som vi mennesker ikke er os bevidst, derfor kan det pludselig virker underligt på os når dyret sidder og stirrer på dig ved krukken med hundekiks en dag, og DU har glemt at du plejer at give den en kiks netop på dette tidspunkt, du har glemt det, men for hunden er det en vane, den &quote;glemmer&quote; det ikke.
Ak-Ja! efter al besværet er der kun glæder, store glæder!! OGSÅ PÅ CAMPINGTURE, god fornøjelse.

Med venlig hilsen
claus petersen

NB! Det er jo en forudsætning at man har kontakt til hvalpen om natten, hunden er et flokdyr, og hos os har vi altid haft vore hunde VED sengen i soveværelset.