Ødelagt af hagl

26.07.2003 22:54

Vi er kommet hjem efter 21 overnatninger i Italien kanon vejr indtil i torsdags ramt af hagl igen (sidst var i 98) CV'en skal nu have repareret taget da det nu ser hammer slået ud, jeg kontaktede en knaus forhandler, han sagde at de lægger et nyt oven på det gamle, hmmm, ringede til en anden, han sagde det gamle skal af og nyt på.
Såå, hvad skal man vælge?????

Gismo

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 13

27.07.2003 15:53

Hvis det er dit forsikringsselskab der skal til lommerne skal du klart kræve at få det gamle tag af og få et nyt på, da det ikke er optimalt med et dobbeltag.
Dels giver det øget vægt og dels kan der være lidt problemer med kondensvand mellem tagpladerne.
Er det derimod dig selv der skal betale kan man da godt fristes af den mulighed at lægge et nyt tag oven på det gamle med de ulemper der evt. måtte følge med.
Jeg vil nu undersøge priserne hos et par forhandlere, for jeg tror ikke at der er så stor prisforskel på om man vælger at tage det gamle tag af, eller om man vælger at lade det sidde.
Har iøvrigt selv en hammerslået Knaus, men har valgt aqt lade den beholde den patina den nu har fået, da den idag er 100% tæt og jeg vil ikke til at rode med den da knaus jo i forvejen har lidt problemer med at holde vand ude.

Rasmussen

27.07.2003 19:30

hej Gismo.
Vi fik skadet vores campingvogn under orkanen. Skaden bestod i et hul i taget. Vi fik skiftede taget og skinner. Husk dog at lægge mærke til hvilke skinner, du har på vognen bagpå og foran. Vi fik en lukket monteret på bagsiden, hvor vi før havde en åben. Det er lidt trist da vi nu ikke kan montere makise over bilen eller lign.
Caravanecentret er dog ikke enig med os. De mener at der hele tiden har siddet en lukket. Så vær opmærksom på det.

Pia

27.07.2003 19:52

Ja hvis du spørger mig skal det gamle af. Det kan godt være at det er billigere at lægge en ny plade oven på den gamle men forsikringen skal jo betale for at den får den oprindelige stand og med en ekstra tagplade vejer den jo lidt mere og der er som regel ikke for meget frivægt at rutte med på en cv.
mvh
Lennart

27.07.2003 23:14

Hej Gismo !!!

Hvor var det henne i Italien du fik hagl på taget af din campingvogn.
Var det ved Gardasøen eller ????
Er lidt interesseret, da vi sidste år fik totalskadet både bil og cv p.g.a. haglvejr ved Gardasøen.
Vi kører mod syden onsdag morgen, så please et hurtigt svar.
med venlig hilsen Erik

28.07.2003 00:26

Hej Gismo
I mit arbejde ser jeg jævnligt kondensproblemer, og netop ved at lægge 2 plader sammen, oven i købet mod sollys, virker som om en eller anden ikke aner et kvidder om kondens, damptryk og hulrum. Prøv at gå hen over et tagpaptag hvor der er lagt nyt tagpap på. Der er som regel &quote;damplommer&quote;, de viser sig som buler, afgrænset af hvor hårdt det nye lag er svejst på, og hvor meget fugt der er lukket inde. Det eneste du kan være sikker på, er at hvis der er bare ½ dråbe vand, så vil der udvikles damp! Ihukommende at vand udvider sig ca. 1000 gange når det fordamper, vil du sikkert også foretrække at få fjernet det gamle tag.
Held og lykke
Adam

28.07.2003 22:27

Hej.

Campingvognen er nu kørt til reperatøren som lovede at skifte taget og tage det gamle af.

Hej Erik.
Vi var på marina di Venezia på lido'en for 4 år i træk.

Jeg tænkte det kan ikke ske for mig 2 gange. Næste år bliver det Spanien eller grækenland. Aldrig mere Italien, og så slipper jeg måske for at blive ædt af myg.

God tur.

29.07.2003 08:11

hej Gismo
Hvis du helt vil undgå risikoen for store hagl skal du nok blive i Danmark. Vi mødte for nogle år siden en haglbyge på grænsen til Spanien, der fik vognen til at ligne en æggebakke. Også myg har vi mødt flere steder i Spanien, værst omkring floddeltaer.
Hilsen Kirsten

29.07.2003 08:59

Tak for dit svar. Vi tænker lidt over det samme. Held og lykke med reparationen
Hilsen Erik

29.07.2003 10:29

Disse haglvejr kan man møde de fleste steder fra Alperne af og sydpå. På rigtig uheldige dage kan man finde det i Danmark, selvom jeg ikke har hørt, at de har ødelagt taget på en campingvogn, men man skal ikke satse på at tage til Grækenland eller Spanien for at undgå det. Tidligere på året ødelagde et haglvejr flere hundrede nye campingvogne hos Hymer i den nordlige del af Alperne. Så der kan det altså også gå galt. Håber dit nye tag bliver godt.

23.08.2003 19:51

Update.

Skaden er nu set af taksator.
Pris på nyt tag 38.500.-
Selvrisiko 1200.-
Forhandling om reklame-
Klistermærker bag på CV,
Jeg forlangte 4 rødvinsglas i
Plastik for det, det afviste sælger
Såå ingen reklamer på min CV.

23.08.2003 21:53

Hej til alle!
Hvorfor dog tænke på om der er riciko for store hagl:Vi fik bilen bulet af hagl i Holland i år, eneste måde at undgå den slaks skader er ved at lade bil og CV stå under et solidt tag altid.
med venlig hilsen Jens

27.08.2003 17:12

Vi fik ødelagt taget på campingvognen i pinsen 03. Det var hjemme i vores indkørsel i Danmark. Det bliver skiftet, Forsikringen betaler - selvrisiko

05.12.2003 10:04

hej...
Jeg har hørt, at man kan købe nogle tynde isoleringsplader, som er &quote;syet&quote; sammen på en sådan måde, at de næsten har form som et hel-dækken til en bil...
Er det korrekt?? Har I set sådan et???
Det skulle i rimeligt omfang beskytte mod hagl (og selvf. ozze solen) of det heke kan klappes sammen, så det ikke fylder så meget..
Hej, og julehilsen fra Søren