"mælke" skjoldede ruder

19.09.2006 10:09

Hej
Jeg håber der er nogen der har en måde at fjerne skjolder på ruderne. Vi har en dejlig Knaus, men der er desværre nogle skjolder på køkkenvinduet og på lampen. Vi købte vognen brugt, så vi ved ikke hvad der er gjort ved den. Den er dog ret ny, så det er ikke en alders skade...
På forhånd mange tak for jeres ideer.
Marianne

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 5

19.09.2006 11:36

Hej Marianne
Har selv en nyere Knaus, og der var pludselige ligesom nogle hvide ridser i bagruden. Forhandler foreslog Slipol, som jo kan købes i byggemarkeder, men jeg havde noget Ultraglozz pudsemiddel stående og prøvede forsigtigt. Jeg fik et blankt &quote;nyt&quote; vindue, og så prøvede jeg på nogle enkelte andre småridser på de andre vinduer - VÆK ! Nu ved jeg ikke lige hvad du mener med skjolde, men håber du kan bruge dette. Held og lykke med det.
mvh
Frank Pedersen.

19.09.2006 16:12

Er der mon brugt et &quote;sprit-holdigt&quote; vindues/glas-rens? Det kunne tyde på det.
Prøv en blanding af knofedt og SLIPOLINE (evt SLIPOL, der er lidt grovere). Det &quote;sliber&quote; og polerer i samme arbejdsgang og fjerner derved også de mindre ridser. Fås i byggemarkeder og i &quote;Bilistbutikker&quote;. Slibe-effekten af Slipol og Slipoline ses ikke efter brug.

hilsen finn.

20.09.2006 22:40

Hej Marianne
Jeg var så uheldig engang at få sprøjtet 10 sec. lim på mine briller, ved at trykke for hårdt på tuben, det brændte sig meget fast på glassene som var af plastik. Alle gode råd blev prøvet men så har jeg engang læst at god lakforsegler kan rense plast. ruder og det prøvede jeg og i løbet af nogle timer var det renset helt af. så derfor er der en mulighed med at prøve lidt i kanten eller et hjørne.
God arbejdslyst.

21.09.2006 23:58

Hej Marianne,

Det kan skyldes et der tidligere er blevet gjort rent i et rengøringsmiddel der enten har været for syreholdig eller som ikke er blevet skyllet ordenligt af.

Mange såkaldte vidundermidler er ret skrappe og skal ret hurtigt skylles af.

Autoshampoo skal have en neutral ph-værdi.

.. Hvis det er grimt er det da værd at prøve nogle af de førnævnte f.eks. slipol mm., men pas meget på for plexiglas er ret blødt. prøv som Kurt siger i et hjørne.

22.09.2006 12:23

Hejsa
Tak for de mange svar. Jeg prøver og håber det bedste.
Men endnu engang tak for hjælpen.
Gode hilsner
Marianne