kontrollampe på køleskab

Verner Skov Hansen
07.07.2015 15:38

Jeg savner den kontrollampe vi havde på køleskabet i den forrige vogn, der kunne vi se om der var forbindelse til bilen, når motoren var startet.
Er der nogen som ved om man kan montere en sådan lampe, og hvilke ledninger der skal bruges, jeg har prøvet at måle, men kan ikke finde den rigtige forbindelse.
Mvh. Verner

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 11

Carl Hansen
07.07.2015 15:51

Mangler også

Ja det kan du have ret i.
Sådan en kontrollampe ville jeg også gerne have.
Mit køleskab kører på 12 v. så snart stikket er sat i, altså også selv om motoren ikke er startet og det ville tømme bilens batteri når vi raster, hvis det ikke var fordi jeg har monteret en batterivagt der afbryder således at der altid er startstrøm.

07.07.2015 17:33

Kontrollampe

Ja men der skal blot trækkes to ledere fra køleskabets 12 volt tilslutning til en kontrollampe.
Men Hvad er det for et køleskab og eller CV. Har du indbygningsinstrukser for skabet kan du jo hurtigt se hvor. Har du ikke det kan det vel ses på nettet

07.07.2015 17:54

Gas

Vi slår altid vores køleskab over på gas, når vi overnatter.
Det kører fint på 12 volt, men så sparer vi jo også på batteriet ;)

Erik Jensen
07.07.2015 17:54

kontrollampe

Keld har fulstændig ret med instalations info

kontrollamper kan købes i div.elektronik forretninger
hvis der er afbryder eller omskifter på køleskabet kan du jo montere både en 12volt og
en 230 volt kontrollampe dog helst i 2 forskellige farver -- der kan evt også monteres en afbryder med indbygget kontrollampe
prøv at se mulighederne på nettet fra lavpris elektronik i århus

hvor i landet bor du da jeg ar nogle i overskud fra tidligere arbejde

til Carl H
du kan indbygge et relæ som afbryder strøm til køleskabet enten fra bilen 12v fra generator eller som jeg selv havde for mange år siden et relæ styret af positionslys på CPV en dvs,kun strøm til køleskab når der er kørelys på CPVen

held og lykke begge to

Carl Hansen
07.07.2015 19:52

Jo Erik men nu vil jeg altså gerne have 12 v. på køleskabet ved de korte rast og samtidig være fri for at huske på det ved længere rast. Derfor valgte jeg efter samråd med Danpower denne løsning med batterivagten.

Carl Hansen
07.07.2015 19:52

Jo Erik men nu vil jeg altså gerne have 12 v. på køleskabet ved de korte rast og samtidig være fri for at huske på det ved længere rast. Derfor valgte jeg efter samråd med Danpower denne løsning med batterivagten.

Erik Jensen
08.07.2015 09:20

batterivagt

Hej Carl

Når du har valgt en batterivagt mener jeg at du har valgt en af de bedste der findes på markedet
hvis du har batteri i CPV en får du jo også en super opladning af dette
erik J

Carl Hansen
08.07.2015 09:29

xxx

Ja Erik.
Jeg har også et 120 A tørbatteri med booster på campingvognen så det altid bliver ladet helt op. Men her får køleskabet ikke strøm fra. Det ville jo tømme campingvognens batteri hurtigere end bilen kan fylde på. Alt har jeg fået fra Danpower og jeg føler de virkelig har styr på det, for nu har det da virket i 9 år.

Verner Skov Hansen
09.07.2015 14:07

kontrollampe

Tak for svarene, det jeg savner er en lampe som lyser når kølskabet er drejet på 12 volt, således at vi ved det normale lygtetjek kan se om vi har husket at dreje fra 220 til 12 volt,
jeg kan sagtens montere en lampe som viser der er strøm til køleskabet, men ikke finde de tilslutninger som skal bruges som kontrol til driften på 12 volt.
Volvoen giver kun strøm når motoren er startet og der er modstand, strømmen kan ikke måles med multimeter.
Mvh. Verner

12.07.2015 11:05

lampefeber

For mig er dit sidste indlæg noget tåget, For det første må du jo på omskifteren kunne se om denne står i stilling 12- 200V eller gas.

Hvor ville du have den ønskede lampe monteret? og er det da så vanskeligt at slå tænding til eller evt starte motoren når du laver lygtetjek?

Strømmen kan ikke måles med multimeter siger du Dette afhænger af multimeterets måleområde, men måske ikke med dit. I det foreslåede er det heller ikke nødvendigt, du skal jo kun have fat i køle skabets plus og minus (vil du måle kan du bruge voltmeterret men det er ikke nødvendigt når du sætter en lampe på) og da har du den sikreste indikation for at skabet får strøm når du tilslutter din lampe direkte på 12V varmelegemet. Har du tillid til dit ledningsnet kan du principielt tilslutte helt fremme hvor overførselskablet fra bilen løber ind i Campingvognen.

Verner Skov Hansen
13.07.2015 08:47

kontrollampe på køleskab

Hej Kjeld.
Jeg har prøvet dine forslag længe inden du skrev dem, men de tilgængelige forbindelser giver ikke det ønskede resultat, så jeg endte med at trække strøm fra frobindelsen fra bilen, så nu lyser lampen når bilen giver strøm.
Selvfølgelig er det ikke svært at se om kontakten står det rigtige sted, men det viser jo ikke om der er strøm på varmelegemet, og hvis man en gang har prøvet at varmelegemet blev defekt, vil man gerne sikre sig så godt som det er muligt.
Vi tjekker selvfølgelig det udvendige lys på bil og campingvogn inden vi kører fra nogen campingplads, det ser det desværre ud til at alle ikke gør, især trailerfolket.
God ferie Verner