Købe eller lease ny bil.?

15.06.2007 13:49

Jeg kikker på ny VW Passat 2,0 TDI (synes de brugte er for dyre) og overvejer nu at lease bilen 36 eller 48 måneder. Er der nogle der har erfaringer med leasing kontra køb - hvad er økonomisk den bedste løsning.?

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 7

15.06.2007 14:28

Har regnet på flere af de privatleasing-tilbud, der har været fremme og har ikke fundet et endnu, hvor leasing var billigere. Dette på trods af, at leasingselskaberne selv påstår det, og har egne beregninger.

Men der er 3 &quote;jokere&quote; i økonomien:

1) hvor meget kan du selv forhandle i rabat på bilen

2) hvad er gensalgsværdien efter 36 mdr. (eller 48 mdr)

3) hvilken rente kan du låne til og med hvilke etableringsomkostninger

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at lesasing-selskaber kan købe bilen med stor rabat og derfor vil lasing ofte være billigere i forhold til, at du køber en bil til listepris. Men kan du selv forhandle den rabat, eller ngoet af den - ja så &quote;tipper&quote; beregningen.

Du må ikke gøre den fejl at sammeligne leasingydelsen med ydelsen på et banklån. Det er at sammenligne æbler med pærer. Bilen bliver jo aldrig din ved leasing som ved banklånet, hvorfor der også er en &quote;opsparing&quote; i ydelsen på banklånet.

Skal det forresten være passat?

Prøv at se den nye Mondeo her i weekend. F.eks. en 2.0 diesel 140 HK. Den har i en test af Tyske Auto Bild vundet over passat'en og det siger ikke så lidt i et tysk bilblad. Se testen her : http://www.autobild.de/test/neuwagen/artikel.php?artikel_id=14008

15.06.2007 20:17

Ja OK, den nye Mondeo ser også temmelig fed ud, så måske skulle jeg se nærmere på den i weekenden.
Mhs. køb vs leasing, så kunne det være rart hvis man kunne sætte de 2 muligheder op mod hinanden.

15.06.2007 21:35

Hansen giv mig din email, så kontakter jeg dig pr. mail så skal jeg regne det ud for dig, hvis du kan skaffe oplysningerne, der skal til.

Anders Hæj
15.01.2019 14:01

Hvad er økonomisk bedst?

Hvad der er økonomisk bedst af køb eller leasing, dette afhænger af flere ting.

Der er mange økonomiske fordele ved leasing, men det forudsætter at du har styr på dit kørselsbehov, og det er nogenlunde stabilit. Hvis ikke du kender dit kørselsbehov og du risikere at køre flere kilometer end der er aftalt i leasingkontrakten vil disse kilometer blive takseret til en forhøjet takst.

Hvis du køber bilen selv har du langt større fleksibilitet. Og er ikke afhængig af at kende ens kørselsbehov. Men der kan også være meget usikkerhed om udgifter til en bil i form af; reparationer, service, dækskifte. Eller disse udgifter er som regel inkluderet i en leasingkontrakt.

Et godt råd er at prøve at få indhentet nogle tilbud på leasing, det kan du f.eks. gøre her: https://goleaseit.dk/

Og derefter så gå ind og se hvad en tilsvarende bil vil koste dig, hvis du køber den selv.

Knud Pedersen
29.01.2019 11:30

Købe/lease

Vi har netop været igennem overvejelserne ang køb/lease.
Vi var ret afklarede på hvad vi ville have - en VW Tiguan 2.0 Tsi med automatgear og lidt andet ekstraudstyr samt e leasingperiode på ikke under 5 år.
Ingen af de anerkendte leasingfirmaer kunne/ville være med, eneste spiller som var interesseret er VW som lavede et specialtilbud, da den ønskede bil ikke var med i deres normale leasingkoncept. Det var ikke muligt at opnå en aftale ud over 36 mdr. og max. 2000 km pr. måned i leasingperioden, prisen var heller ikke i den lave ende 16800 kr/mdl. med forsikring, værgafgift og vedligehold ( inkl. sommer og vinterdæk).

Nu skal man jo ikke været ret god til at regne for at konstatere ar det ikke er nogen god deal for den som leaser, derfor blev resultatet at vi måtte "løfte hovedpuden" og give de 592000kr som det ønskede løb op i minus godt 70000 som vi forhandlede os til - solgte den 10 år gamle VW for 100000 privat. i alt føler vi at have bil i de næste 10 år.

Tim Petersson
08.08.2019 15:47

Hvad er status nu

Jeg synes det her er et tilbagevendende spørgsmål, og det er svært rigtig at blive klogere på det. Jeg fandt tråden her fordi jeg ledte efter svaret i google.

Er der nogen der har et bud på hvad der bedst kan betale sig i dag? Jeg fandt en artikel på https://videnombil.dk der sagde køb, men her https://ecomia.dk/leasing/ er det mest leasing, det er godt nok ikke nemt at blive klog på!

Mvh
Tim

Jacob Jensen
02.09.2019 11:20

Bilsyn

Hej!
Jeg ved, der findes meget info på nettet om, hvad der er mest økonomisk ift. køb eller leasing. Det kan godt være en jungle alt det med biler!

Mvh Jacob / https://tjekbilsyn.dk/