Hvilken vej er bedst at vende forteltet når vi camperer i DK

Jess B. Bengtsen
03.07.2015 19:23

??

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 4

Flemming Udbjørg
03.07.2015 20:56

????? - men dog en slags svar

Vi sætter altid teltet op, så tagets yderside vender udad :-)

Det ser pænest ud, og stænger m.v. passer så til teltet.

Men i den mere seriøse ende, så kan det være rigtig svært at give et bare nogelunde klogt svar på Hvilken vej??

I forhold til hvad??

Hvis vi ligger ved vand, så vender vi fronten mod vandet og lyset. Hvis vi ligger ved skov , vender vi teltet væk fra skoven og mørket.

Vi lægger os gerne, så forteltet står mest direkte mod syd - så får vi nemlig både morgensol, sol hele dagen og aftensol - hvis er ikke er noget som spærrer.

Mange pladser har regler for, hvordan vognene skal stå - og så er der jo ikke mange valg. Og "normalt" sætter man jo CV'en op parallelt med kørevejen - og så giver det sig selv, at teltet vender ud mod vejen.

Hvis det handler om blæst, så tager vi normalt ikke hensyn til det, når vi sætter op. Det handler om gode pløkke og barduner.

Jess B. Bengtsen
03.07.2015 21:27

Super lige hvad jeg skulle bruge tak for svaret jeg vender ydersiden ud næste gang (o: Nej spøg til side vi prøver syd og ser hvordan det er tak tak

Carl Hansen
04.07.2015 11:46

I Danmark hvor vi ikke er forvendt med solen vender vi teltet mod syd / sydvest og derfor er det også dejligt at have køkkenet i vognens venstre side. Så har køleskabet bedre betingelser
MEN
I Italien vender vi helst teltet væk fra solen for at få så meget skygge som muligt i forteltet og så har køleskabet problemer med at køle ned.
Vi har så en dug fastgjort i køkkenvinduet og skråt ned og pløkket til jorden. Den ide fik fik jeg fra en LMC der har teltskinne i venstre side også. Her kunne Shadoven bruges til at give lidt skygge på vognens venstre side.

Jørgen L. Nielsen
04.07.2015 17:38

Som vinde den blæser :-)

Vi tager også vinden med i betragtning, samt hvilken vej fastlæggerne vender.

Eks. kom vi på vores første sommerferie tur i 1993 til Bovbjerg camping.

Jeg var meget i tvivl om hvad vej vi skulle vende, da der var en rimelig kraftig vind fra øst, og der lå fastlæggerne alle med teltet mod øst. der var også en del normadecampister og de lå med teltet mod vest med udsigt ud over Vesterhavet.

men efter lidt overvejelse lagde vi os som fastlæggerne hvilket betød en ret dårlig nattesøvn for det rystede cv hele aftenen og natten samt dagen efter, men teltet stod stadigt :-)

Det hele løjede af om aftenen, men jeg blev vækket tidlig om morgenen ved at der en del støj på pladsen og jeg kunne da godt mærke at det blæste igen men det var ikke helt på samme måde, cven vuggede men uden de kraftige slag fra teltet.

Støjen kom fra fra normadecampisterne der var ude og rede deres telte da vinden nu kom fra vest og da jeg nævnte at det nærmest var storm sagde en af de lokale at den bette vind ikke var storm men kun at det luftede lidt. :-)

ja man bliver helt nostalgisk når man tænker på hvor grøn man var den gang høhø

Mvh Jørgen