Hvad er en Campist

10.02.2010 12:34

Når man nu i et ganske glimrende indlæg her på siden spørger hvad camping er, kan man vel også spørge hvad er en campist?
Er man en god campist, fordi man gerne vil være sig selv, med respekt for andre omkring sig?
Er man en god campist, hvis man tager del i det aktive liv på camping pladsen?
Er man først en god campist, når man har fået den sidste nye model af CV på markedet, og når man har anskaffet sig det rigtige udstyr?
Grunden til jeg stiller disse spørgsmål, er fordi jeg tit har mødt folk, der er kommet i en 20 til 25 år gammel CV, og nærmest har undskyldt at den var så gammel.
Når jeg så fortæller dem at vores den første vogn, var lige så gammel. Men at vi havde nogle pragtfulde ferier i den, så falder de lidt mere til ro.
Dengang vi kun kunne få de billige pladser på Napheny nede ved Balaton søen, var jeg lykkelig over at der ikke var plads på luksus pladserne. For gik vi en tur om aftenen op i det område, følte vi at man blev både målt og vejet. Nede i den billige ende tog vi hinanden som vi var, det var nok også fordi pladserne var så små at vi gik op og ned af naboen.
Grunden til at jeg skriver dette indlæg er egentlig for at få folk til at tænke over, at det ikke er udstyret der skaber campisten, men det campisten indeholder.
Jeg synes desværre at den tendens er ved at blive skabt rundt på camping pladserne, og de skulle jo gerne kunne rumme alle grupper mennesker, det er jo det der også er med til at gøre det spændende.
Jeg er heller ikke misundelig på dem der har store og dyre vogne, de køber dem vel fordi de har råd og at de elsker at campere mere end to uger om året. Vi har har en Hobby 545 årg.97, den vogn passer til vores behov og vores penge pung. Ændrede vores behov sig, ville vi købe en vogn til det.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 19

10.02.2010 15:16

Hvis du følte at du &quote;blev både målt og vejet&quote;, ja så er det vel et problem med dit selvværd - Trist for dig - prøv at tage det op med en psyk hvis det virkelig er en belastning.
Er det derimod virkelig andres opførsel der er anderledes, så kan man vel bare være ligeglad. Jeg kørt tidligere i en ac fra 94. Det eneste problem jeg havde med det var sengearrangementet, så nu står der reg første gang 2009 på attesten. Er jeg dermed blevet anderledes som menneske? Bedre campist fordi jeg ikke behøver en lighter til gasblusset, men bare trykker på en knap? Eller ringere campist?

Jeg ser ikke noget problem.

10.02.2010 15:56

Hej Carsten,

Tag dig ikke af Henriks svar!

Jeg synes du har fat i noget helt rigtigt i dit indlæg.

________________________
Med venlig campinghilsen

Erik Nielsen - www.campingvogn-forum.dk

10.02.2010 16:31

Hej Carsten
Hvis det forholder sig som du siger, er det da ikke et tiltalende træk ved campister. Men jeg må tilstå, at jeg kan ikke bedømme, om det forholder sig sådan. For jeg lægger simpelthen ikke mærke til det. Jeg nyder vores ferier og ture i vores dejlige (10 år gamle) campingvogn og er fløjtende ligeglad med, om der er nogle der bedømmer andre på deres udstyr. Jeg har til dato ikke mødt nogen, der gjorde, men jeg skal da ikke kunne sige, at det ikke findes. Men jeg beskæftiger mig ikke med det. Det er livet for kort til. Vi hygger os på camping og møder vi flinke mennesker, snakker vi med dem. Og skulle der være nogen, der ser skævt til os, fordi vi har en gammel vogn? Dem om det. Vi opdager det jo ikke. Vi er bare lykkelige for at være campister og komme ud og opleve og være tæt sammen som familie.
Mvh Winnie

Billedet: Det skønne campingliv i vores gaaamle vogn på øen Hvar i kroatien

10.02.2010 16:36

Spændende oplæg fra Carsten Bryld!

Men skal vi ikke kigge på det fra den anden side? En god campist er efter min mening et menneske, der foretrækker og nyder livet på campingpladserne og den åbne overnatningsfacon, det medfører.

Mediet, der benyttes til overnatningen er i den forbindelse ganske ligegyldigt! Om man ligger i spidstelt fra Harald Nyborg eller den spritnye AC til 2.3 mio ændrer ikke på, at men AKTIVT har valgt, at tilbringe tiden på campingpladserne i stedet for fx. hoteller.

Vi startede selv med hjemme-ombyggede VW'er, og vi har ALDRIG følt, at nogen kiggede ned på os af den grund - ligesom vi altid bare har følt, at vi har valgt en anden overnatningsfacon en talt eller cv, uden at værdisætte det.

Torben Bo Florin

10.02.2010 16:44

Hvad er en Campist

Hej Carsten!
Det er egentlig sjovt, at spørgsmålene: Hvad er camping, og Hvad er en campist - kan give anledning til så lange diskussioner. Det må vel være udtryk for, at campingfolket er en hær af individualister! (Og forhåbentlig ikke et udtryk for en lille intolerance overfor andres måde at gøre det på?)
Når jeg kører ind på en plads med min Senator fra 1988, føler jeg mig hverken &quote;rigtig&quote; eller &quote;forkert&quote;. Jeg har et campingpas, og jeg bruger det - så er jeg vel campist? Og når jeg slår lejr, enten jeg kommer med min campingvogn, eller med min motorcykel og mit telt, så er det vel camping, jeg bedriver?
Fortsæt du blot med at nyde din cv og dine ture. Jeg håber, vi mødes en gang og kan få en hyggelig snak...
Med venlig hilsen,
Finn.

10.02.2010 16:56

Hej
Vi har været campister siden 1960, vi har prøvet det hele, spidstelt, villatelt, camplet, 3 forskellige campingvogne. Nu har vi en 10 år gammel Knaus - den opfylder vores behov. Havde vi haft behov for en større vogn , så havde vi haft en sådan
Vi har godt 100 overnatninger om året, mest sydpå. Når vi har været på skiferie har vi aldrig haft campingvognen med, fordi vi mente at det blot var besværligt - og fordi de ture drejede sig om skiløb.
Vi bor 1 km. fra skov og strand og har masser af natur lige udenfor døren. Det er andre oplevelser vi camperer for.
Når vi er sydpå bruger vi jo kun vognen til at sove i og det kræver ikke så meget plads. Vi slæber heller ikke så meget forskelligt udstyr med - det er flere år siden vi har haft TV med, I Frankrig, Spanien, Italien eller Kroatien forstår vi ikke sproget godt nok til TV og vi gider ikke slæbe parabol med.
Sådan er vi glade campister.
VH BJ.

10.02.2010 17:30

Jeg har jo ikke lavet dette indlæg for at jamre min nød, over ikke at blive akcepteret for det jeg har, jeg er da også ligeglad.
Det jeg synes man kan ane som en tendens, er at man skal være med helt fremme i skoene med hensyn til ny anskaffelser, for at være en god campist.
Og det er synd.
For uanset Hvem vi er, Hvad vi har, og hvilken politisk overbevisning vi har, Kan vi jo alle godt være gode campister.
Og jeg har heldigvis også mødt flest campister med denne overbevisning.

10.02.2010 17:36

Det er da rigtigt, at man godt kan mærke på nogle medcampister, at når vi kommer og stiller vores Combi Camp op, så synes de ikke rigtigt at vi hører til. Vi mener imidlertid, at hvis nogen har den holdning - så er det dem, der har et problem - ikke os. Vi nyder den ferieform, og bryder os af flere grunde ikke om campingvogn, man er mere i kontakt med naturen i en teltvogn, og har alligevel al den komfort, man kan ønske sig. Selvfølgelig er sæsonen kun ca 6 måneder, men det kan vi også leve med. Heldigvis er de fleste vi møder da også ligeglade med hvad vi camperer med, og det der tæller for os, er de oplevelser vi har haft, såvel i DK som ude omkring i Europa.

10.02.2010 17:41

Hvad er en campist...

Hmmm... Den er ikke let....

Jeg er &quote;ny&quote; med kummefryser til overnatning.

Det har tidligere været lille telt, stort telt, enormt telt, og ældre autocamper..

Fik ved en &quote;fejl&quote; byttet mig til en CV og vi vurderede at vi lige så godt kunne prøve at se om det var noget for vores familie...

Og minsanten, vi er vilde med det, måske er Fatter her ikke så vild med at slæbe rundt på den kæmpe legoklods efter bilen, men det er nok tilvænning....

Jeg tror at campister er hvad de gør sig selv til.

Vi er godt nok på udkig efter en nyere CV der passer bedre til vores behov, men ville ikke haft problemer med at suse rundt med den &quote;gamle&quote; fra ´88

Hvis man tager afsted som campist så tror jeg bestemt at det er for at tage aktivt del i det sociale der er i at bo tæt på hinanden, det med at løfte på hatten overfor hiunanden når morgenritualerne er gennemført, det der med at sidde 12 mand i hver sin kabine og forsøge ikke at lave generende lyde på toilettet, det med at skulle hente et grædende barn der har slået sig på legepladsen, og som kommer med en total ukendt voksen der lige ville trøste, det med at man opdager at det er ved at være tid til aftensmad når man lugter at ham ved siden af starter sin grill....

Jeg kunne blive ved....

Tror at hvis man ser sig set ned på, ja så er der sikkert nogle der prioriterer status og det sidste nye og vil vise dette, men tror de fleste er afsted som campist, fordi man elsker det sociale element i det, og den frihed det er at have sit sommerhus på jul.....

Min ydmyge mening

Dan P.

10.02.2010 18:26

Men Carsten - kan du så ikke forklare, hvorfor du er optaget af emnet? Oplever du, at det er blevet værre? For set fra min vinkel har &quote;ræset&quote; været der i mange mange år. Men kan vi ikke være helt ligeglade med, hvordan andre definerer os - rigtige eller forkerte campister - så længe, vi selv har det godt med vores egen måde? Jeg mener - dem, der går op i prestigen ved nyt, dyrt og fint udstyr, kan jo bare gøre det. Det forhindrer jo ikke os andre i at nyde VORES liv. Jeg oplever slet ikke &quote;at blive set ned på&quote; - heller ikke dengang vi kørte rundt i en tudegrim, bulet VW-bus fra 83 med en gammel combicamp efter. Folk trak på smilebåndet og vi fik mange humoristiske bemærkninger, men jeg oplevede ingen &quote;bedømmelse&quote; af, om vi var rigtige campister. Men måske er det mig, der er naiv og overser noget:-)
Mvh Winnie

10.02.2010 18:39

Hej igen:-)
Jeg er bare rigtig nysgerrig:-) Hvad har du konkret oplevet derude på pladserne? Hvordan ser det ud i praksis? Hvordan mærker du det? Og det er altså en ægte nysgerrighed - jeg vil på ingen måde udtrykke tvivl om din oplevelse!
Mvh Winnie

10.02.2010 22:28

Vi har da ca mperet i ret mange år og været fastliggere i snart 25 år, samtidig med at vi er ude at køre en del.

Jeg forstår nok ikke helt den stemning, som nogen mener at have oplevet - om at alt udstyr absolut skal være det nyeste, og at campister med ældre udstyr ikke bliver accepteret.

Dette kan jeg slet ikke genkende. Jeg synes generelt alle bliver godt modtaget, og hvis jeg skulle finde nogen, som måske bliver set lidt ekstra på, så er det da nærmere dem, som har anskaffet sig alt det nyeste elektriske grej som kan købes for penge, og som skal bruge dage på at få det hele demonstreret på pladsen.

Tanken melder sig jo; Holder de fri eller holder de udstilling :-)

Men ellers synes jeg at alle modtages ordentligt og positivt - og kan ikke erindre, at der er blevet set ned på campister med ældre udstyr. Vi har da lov til at ligge lidt på et ældre Trio-fortelt, som udgik for 20 år siden, eller på én af de første cambi-campere, eller en rigtig gammel campingvogn, som ikke er set magen til i mange år.

Men det betyder jo ikke, at vi ikke accepterer alle. Det er jo som dem med udendørs lys på deres cv hele natten - de bliver da bemærket.

10.02.2010 22:50

Hej Winnie
Jeg har camperet fra barns ben, jeg var 3 mdr. da jeg lå i telt første gang og nu er jeg midt i fyrrene, og tendensen jeg omtaler, er vokset gradvist med at det er blevet mere populært at campere især inden for de sidste 10 - 15 år.
Og ja, jeg har oplevet det personligt, den ene gang var da jeg her i vinter fortalte en med campist, at vi havde en Hobby fra 97 (som jeg er ganske stolt af), hvorefter han udbrød at medmindre man havde en Cabe kunne man da ikke vinter campere. (Og dette er ikke skrevet for at angribe Cabe ejerne, jeg har også mødt mange fornuftige af dem.)
Men som jeg har skrevet før er det jo ikke fordi jeg føler mig set ned på.
Det jeg gerne vil med denne tråd, er at få folk til at tage stilling til hvad der gør dem til campister. Jeg håber ikke det er et eller andet mode fænomen, men forhåbentligt noget der ligger dybere.
Derfor synes jeg det var et godt indlæg det som B Jakobsen, Niels Lodberg Pedersen og Dan P skrev, og i øvrigt har jeg med stor interesse fulgt med i Dan & Lene´s beskrivelse af deres rejse rundt i Danmark med en kummefryser bagefter.

10.02.2010 23:07

Hej
Jeg har aldrig hørt eller følt at nogen har snakket eller kommet med hentydninger om vores godt brugte udstyr. (Vi har nogle få dele der har været brugt i 50 år).
Derimod synes vi det er sejt når nogen, i en kold periode, kommer og overnatter i telt eller teltvogn, os imellem kalder vi sådanne for rigtige campister.
Vi trives godt i den naturlige kontakt og det samvær der er på pladsen, uden at man sidder lårene af på hinanden. Vi har aldrig mødt sure miner, hvis vi har bedt naboen om en hjælpende hånd - snarere tvært imod.
VH BJ.

11.02.2010 09:13

Hej
Jeg camperer kun nogle få dage om året i Danmark. I mine ferier kører jeg sydpå, og jeg startede med telt og har nu en lille cv, Safari 280. I alle landene inkl. Danmark har jeg kun mødt venlig interesse, og i Tyskland og Italien kommer der ofte campister, der selv kører i store og nye autocampere elelr cv, for at få en snak. Mange af dem er også lidt nysgerrige for at se min cv, og kommentarerne er bl.a.: Den har jo alt, hvad man skal bruge. Jeg har aldrig følt mig &quote;set ned på&quote;, men bliver modtaget venligt over alt.
Rigtige campister er dem, der kommer med det udstyr, de har brug for (og råd til). De hilser venligt på naboer hinanden og får en snak med dem, man møder ved opvasken samt giver og modtager en hjælpende hånd, når en cv skal skubbes på plads osv.
Det er min erfaring, at det er sådan de fleste steder.

Venlig hilsen

L. Bertelsen

11.02.2010 11:51

Jeg tror ikke der er nogen klar defination på, hvad en rigtig campist er, men man kunne måske finde eksempler på &quote;forkerte campister&quote;.
I højsæsonen ser man nogle gange campister, der helt klart ikke er vant til at campere, man breder sig langt ud over ens egen plads, man støjer og tager ikke hensyn til andre campister. Men der skal jo være plads til os alle, og derfor må man måske også acceptere, at der er nogle, som med hele familien tager til syden og nyder ferie med at have nok i sig selv, det er specielt i hæjsæsonen, man ser fænomenet. Men det er jo skønt at være campist.
Med venlig hilsen
Niels Lund

11.02.2010 13:44

Hej alle.

Ja det er et godt spørgsmål.
En campist er med mine øjne og for eget vedkommende en/flere personer der simpelthen nyder livet. Mere eller mindre i guds frie natur.
Med søde naboer grinende og sommetider grædende unger der nyder at far og mor har tid til dem.
Som kan sidde med en stille øl eller et godt glas vin og snakke med naboerne. Have kagedåsen klar til ungerne når de løber forbi og siger... hej med jer.
At kunne ta' en time på øjet hvis det blev lidt sent aftenen før.
At kunne hægte vognen efter bilen og ta' videre til næste plads når det paser en.
En gang i mellem at få lov til at være egoist og bare vil være selv.
Opleve naturen i al dens magt. Hvilket også indebære regn og rusk.
Og slippe for madlavningen når fatter tager over ...han griller og tror jo kun det er ham der kan det. Jeg siger ikke jeg også kan så hænger man vel på den (smiler)
Gå stille og roligt og handle ind til maden gerne på et marked og prøve de forskellige retter so landet byder på ...alt efter hvor man befinder sig.
Bade , slikke sol rent ud sagt RÅHYGGE som gudske lov er et dansk begreb vi værner om og forstår at leve op til.
Ja det er min opfattelse at camping.
Hygge til jer alle.
Pia Skov.

T. G.
16.05.2019 17:01

Hvad er en Campist

Jeg tog engang cyklen rundt for at opleve den danske natur HELT tæt på. Min ide var at jeg skulle lades op med ny energi. Første overnatningen foregik i en skov på én af de mange pladser hvor der er bålplads og brænde til rådighed. Du må overnatte én nat og så skal derefter køre videre. Om morgenen og frem til jeg tog afsted omkring kl. 8:00, blev jeg mødt af et "Godmorgen". Der kom mange mennesker på den sti... rigtig mange mennesker, så her kunne man nemt miste lysten til at fortsætte turen, hvis det var menneskerne man var flygtet væk fra. Andet led på turen gik til en campingplads. Her var jeg sikker på at jeg fik en plads hos de andre teltcampister... men nej... Jeg fik en standard plads ved siden af en campingvogn ! Luksus ! De bød mig velkommen og spurgte lidt til min cykeltur. Jeg nød godt af al den luksus som en campingplads har... vand, bad, kiosk og flinke nysgerrige mennesker. Tredje led gik hjemad til min egen bolig. Sure mennesker, hverdagens trommerum osv.
På de 3 dage fik jeg mere input og oplevelser end jeg får på en hel uge i min hverdag, så formålet var blevet indfriet !
Kører du på cykel og bor i telt eller du har en campingvogn eller et stort dyrt hus på hjul definerer ikke om du er campist i sig selv !
Det er dit formål som helhed der afgør om du er campist.

Jørgen L. Nielsen
21.09.2019 09:04

Endnu et spam opslag

DCU tager ikke dette ret alvorligt :-((((