Gas varme ovn i telt nej tak !

03.07.2015 14:41

Havde købt gas varme ovn for nogle dage siden da det var morgen koldt i teltet & lillemor frøs, men skal siges det er utrolig svært at finde en beregnet til telt, desuden skal man sjovt nok købe en gas regulator selv med sluk knap da ovnen ikke kan slukket andre steder end ved regulatoren.

Alting fungerede fint lige indtil uheldet der opstod med gasflasken, som tilfældigvis valgte at give ved ankomst til campingpladsen her i Danmark, virker til at pakningen gav op ( flasken var ikke gammel ), hele bilen begyndte at lugte af gas så vinduerne blev hurtig åbnet, så skulle man tro at det bare var at aflevere flasken i byggemarked eller ligende men NEJ, mange steder var lukket så man måtte køre videre med gasflasken eller man blev afvist, til sidst lykkedes det dog at finde en åben tank station som tog imod flasken.

Dette var en virkelig ubehaglig oplevelse som resulterede i 1 ½ dag med hovedpine & kvalme.

Det mest skræmmende er dog tanken om hvis pakningen havde givet op inden i teltet mens gas varme ovnen havde været i drift.

Så derfor gas varme ovn NEJ TAK !

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 9

Flemming Udbjørg
03.07.2015 21:07

Hmmmmmmm - fordi??

Havde du købt en fabriksny gasvarmeovn, som have en regulator, hvor dette skete??

I så fald, er der nogen som skal have nogen på hattepullen - for selvfølgelig skal en ny ovn med en ny regulator ikke opføre sig sådan.

Men hvordan kom det til at ske inde i bilen??? Du har vel ikke gasovnen tændt i bilen?? - ud over at være ulovligt er det direkte livsfarligt! Og en gasflaske må ikke ligge ned, med en regulator monteret!! Så denne del af historien forstår jeg ikke.

Kan du oplyse lidt mere - så andre ikke kommer i samme situation?

Ny ovn? Med ny regulator? Eller en gammle regulator, som du så slv monterede på den nyindkøbte ovn? Gammel og brugt ovn, som ikke lige var vedligeholdt? ....eller????

Vi har haft varmeovne med både gasflaske og petroleum i de 25 år vi var fastliggere - og aldrig haft nogen som helst problemer.

Og som du beskriver det, så handle det jo ikke ret meget om varmeovn i forteltet, men om en regulator - og det skulle så kunne rammealle camlingvogne!!

Derfor er flere informationer nødvendige! Tak.

Steen Æbeløe
03.07.2015 21:10

Problem?

Nu er det vel ikke det store problem at købe en regulator med åbne/lukke-funktion. Vil nok være sværere at finde en der ikke har det. :-)

Og hvis ventilen i flasken bliver utæt medens gasovnen er tændt, ville de heller ikke have været noget problem, for så havde regulartoren jo siddet på og derved ville ventilen have været åben i forvejen.

Men bortset fra det burde du slet ikke være kørt videre med en utæt flaske i bilen, men skulle have kørt ind til siden og få flasken ud af bilen i en fart.

04.07.2015 13:26

misforståelser

Bilen var pakket med med alt udstyr til camping inclusiv gasflaske & gas varme ovn som ikke var samlet eller tændt.

Det der skete var at selve pakningen på gasflasken gik i stykker ved ankomst til campingpladsen.

Gas varme ovnen blev solgt uden gas slange & regulator, regulatoren skal være med sluk knap ellers kan man ikke slukke selve ovnen, havde selv en regulator men den som ellers ville havde monteret ved forhandleren var uden sluk knap.

Forhandleren samlede gas varme ovnen med gas slange ( ny ), samt min regulator med sluk knap.

Det nok rigtig jeg ikke skulle havde kørt videre med gas flasken, men mente ikke der var et sikkert sted at stille den, derfor blev der ledt efter et sted at aflevere gasflasken, her opstod problemet med man blev afvist forde de ikke ville tage imod gasflasken eller at det var en lukket butik, anvendte jo gps til at finde diverse butikker & til sidst den tank station som heldigvis var åben & som tog imod gasflasken.

Pointen er hvor mange ved lige de kan blive afvist med en lækkende gasflaske ved en autoriseret gas forhandler / butik ?

Pointen er hvis man ikke har forstand på gas varme ovn & lader forhandleren ( som burde vide hvordan tingene fungerer ) gøre det hele kan det ske man ender med forkert regulator så gas varme ovnen ikke kan slukkes.

Pointen er hvis gasflaskens pakning var gået i stykker inde i teltet istedet for ved ankomsten, så havde det nok forsaget en stor ulykke hvis ikke det havde været fatalt.

Jørgen L. Nielsen
04.07.2015 14:33

Hvilken type gasflaske ?

Hej Jesper

det lyder som en ret ubehagelig oplevelse.

Hvilken type gasflaske og varme ovn snakker vi om ?

Mvh Jørgen

04.07.2015 17:51

Svar

Her er gas varme ovnen http://www.campingpriser.dk/shop/varmeovn-%E2%80%9Dwecamp%E2%80%9D-til-6... min gas varme ovn er ikke købt ved denne forhandler.

Typen af gasflaske var en 5 Kg. letvægtsflaske.

Jørgen L. Nielsen
04.07.2015 18:00

Letvægt flaske

Hvilket mærke flaske.

Når du siger pakningen blev utæt var det så der hvor studsen går ned i flasken ?

ellers ok størrelse gasovn.

Mvh Jørgen

04.07.2015 18:06

svar

Det var en gasflaske fra kosan.

Der skulle sidde en pakning ved selve ventilen, har ikke stor viden omkring det men fik at vide pakningen var røget en tur.

Flemming Udbjørg
06.07.2015 10:10

???

En utæt pakning ved gasflaskens studs??

Hm....aldrig h ørt om det, men det kan selvfølgelig ske. Men hvorfor i al verden kører man videre med en utæt gasflaske??

Stop bilen. Stil den utætte flaske ud i fri luft - og ring til Falck/brandvæsenet for t få dem ti, at komme og hente den. Mens den står i det fri, vil den ikke udgøre den store risiko, mens den "fiser" af.

Min pointe i tidligere indlæg er dog fortsat, at dit uheld jo ikke har meget med varme i forteltet at gøre. Men tænk, hvis det samme skete mens flasken sad monteret klar til brug i campingvognen.

Det er derfor ret interessant, at få klarhed over, hvad der rent faktisk var sket med flasken. Det er en sag for sikkerhedsmyndighederne!

Karl Jelsbak Steffensen
06.07.2015 11:41

Pakning

Jeg går ud fra Jesper, at det er den ventil på gasflasken der bliver aktiveret, nå du kobler gasregulatoren på og åbner for gassen til f.eks en varmekilde,der er blevet utæt?
Jeg mener nok, at din konklusion er ramt ved siden af, det har jo ikke noget at gøre med gasvarmeren, men under alle omstændigheder en meget ubehagelig oplevelse.
Vi bruger vel alle gas som den primære energi til bl a. varme i vognen,madlavning m.v

Vh
Karl