"Fugtpose" er det en god ide.

18.10.2006 11:07

Hej...

Jeg har et spørgsmål, der lyder på om det er en god ide at ophænge en såkaldt fugt pose, i vores Campingvogn der står ved vores hus hele året, og vi derfor har mulighed for at tømme spanden ofte. Vi brugte en sidste år uden problemer, men nu har vi hørt fra flere af vore naboer at det er en dårlig idet, da posen kan holde på fugten ???.

Vores CV er en gammel dame fra 91, uden fugt problemer i øvrigt.

Jeg vil gerne høre om andres erfaringer/meninger.

Hilsen Inger

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 14

18.10.2006 16:39

Hej Inger
I de år hvor vores vogn stod hjemme hos os om vinteren har vi aldrig brugt fugt poser og vognen har aldrig vist tegn på fugt eller skimmel, har vejret været godt er vinduer og døre blevet åbnet for udluftning og det virkede godt i vores tilfælde, om poserne kan holde på fugten ved jeg ikke men jeg kunne godt frygte at den vil trække fugt ind i vognen gennem tvangsudluftningerne hvis de ikke bliver lukket helt tæt til og er de lukket hel tæt så der ingen fugtig luft kan komme ind i vognen så mener jeg det vil være begrenset hvor meget vand den kan suge ud af luften da rummet i campingvognen ikke er så stor, så efter min overbevisning så spar pengene til fugtposen og luft ud istedet for
mvh Villy

18.10.2006 17:17

Fugtpose er en god ide i LUKKEDE rum. MEN campingvognen bør jo ikke være et lukket rum om vinteren. Tvært imod skal der være så megen ventilation, som det er muligt uden at der plasker regn og fygesne ind i vognen. D.v.s. at alle tvangsventilationsåbninger skal holdes åbne og hvis taglugen kan stå på klem med en ganske lille åbning er det da bestemt også en god ide. En gang om måneden varmes vognen godt igennem, når det er koldt og tørt i vejret, og luft så godt ud inden vognen atter lukkes til med ventilationen intakt. Så bliver vognen aldrig fugtig. Med åbne ventilationsmuligheder, som der jo skal være, vil en fugtpose blot samle vand i fugtigt vejr og gemme vandet til den tørre periode, således at vognen konstant er lidt småfugtig. Du kan jo kun tømme spanden under posen - ikke selve posen.
Mvh. Axel

18.10.2006 19:21

Hej Inger

Selv en &quote;gammel dame&quote; fra 1991 har vel selvventilerende tagluger og ventilationshuller til varmeovn og køleskab ??
Så medmindre I tætner vognen fuldstændig i ALLE åbninger og ventilationer, kan jeg ikke se andet end at I &quote;trækker fugt ind i vognen fra omgivelserne&quote; med en sådan fugtpose. Det er selvfølgelig nok lidt groft sat op, men alligevel må det være det der sker i et eller andet omfang.
Det er så min mening om det.

Hilsen
Arly

18.10.2006 20:46

Hei Inger!
I jeres sted vil jeg hellere sætte varme på og lufte ud, når det er &quote;højt vejr&quote; samt måske sætte vinterafdækning på køleskabsventilationen, hvis vognens riste vender mod vest (for at beskytte mod slagregn).

19.10.2006 11:07

Hej Alle.

Tak for jeres kommentarer. Vi dropper posen i år.

Hilsen Inger

19.10.2006 16:32

Den kemiske affugter er virkningsløs. Det er som Arly siger: den luft som kommer udefra vil hele tiden tilføre granulatet ny fugt. Den afdryppende vand er desuden farligt, idet det er ætsende. Jævnlig frisk luft og en omgang varme 3-4 gange om vinteren er min recept. Min vogn er 11 år gammel og vi har aldrig haft fugt eller skimmel nogen steder. Husk at holde køleskabet og køkkenskabe åbent og gør først og fremmest meget grundig rent, inden vognen henstilles. Hvis overskabene ikke er ventilerende, skal de også holdes åbne.

19.10.2006 19:18

Jeg er helt klar på udluftning osv. - og ligeledes det virkningsløse ved de såkaldte fugtposer.
Men hvorfor taler flere om at sætte varme på engang imellem i løbet af vinteren ?
Hvad er begrundelsen for det, især da varm luft jo kan indeholde væsentligt mere fugtighed end kold luft ?
Hvis det er begrundet i, at det er hyggeligt af og til at sætte sig ud med en pilsner eller en kop kaffe, i en varm campingvogn - fint nok, det synes jeg jo også selv :-)
Men i forhold til opbevaringen og bevaringen af campingvognen er det da fuldstændigt spildt. - eller lad od høre begrundelsen for at varme op engang imellem.

vh
Grods

19.10.2006 21:54

Peter grods
Begrundelsen for varme på en gang imellem er skam god nok. Som du er inde på, kan varm luft indeholde meget mere vand end kold luft. Når du derfor varmer vognen godt op i koldt tørt vejr, vil din varme luft optage meget af den fugt, der evt. kunne være i vognen efter sidste tågeperiode. SÅ er det at du lufter grundigt ud og erstatter din varme fugtige luft med den dejlige kolde tørre luft udefra. Resultat = tør vogn.
Mvh. Axel

23.10.2006 19:57

Tillad mig at stille et tillægsspørgsmål til dette emne??
Er det sådan ment at man ikke skal beskytte sin cv med et coover, eller hvordan gør man når der nu er invisteret i et sådan, er der nogen der har et godt forslag hertil??.
Vognen står tæt på nogle træer og det er ikke muligt at flytte den længere væk derfra, hvilket igen betyder at der godt kan komme et grønt skær hen over taget.

hilsen Svend

23.10.2006 21:00

Hej Svend

For at sige det &quote;lige ud&quote;, så vil jeg ikke bruge cover til min cv.
Hvis ikke træerne kan fældes eller vognen flyttes til andet sted, så hellere vaske vognen en gang eller to ekstra.
Bor selv ved jernbanens indkørsel til stationsby med dertil hørende nedbremsninger og bremsestøv på alt vores &quote;isenkram&quote;, så jeg kender godt til det med beskidte vogne.

Hilsen
Arly

24.10.2006 13:06

Det er en god ide ikke at have sin rullegardiner rullet ned om vinteren, solen kan så varme luften i vognen op, og det sker på en tør dag, så udskiftes luften af sig selv gennem den tvungne ventilation.

25.10.2006 20:01

Hej Arly

tak for dit svar ddet vil jeg følge, forresten Arly er det der skrives med varme ind imellem rigtig??
Helt ærligt er du jyde, eller en sjællænder med humor, for det mener jeg du har, det er sjovt, dejligt at læse dine indlæg, de har altid et vist præg af humor.

hilsen Svend ( en glad jyde)

25.10.2006 21:54

Hej Svend

Tak for de pæne ord. Ja, jeg er jyde, - &quote;fæstningsdreng&quote; af fødsel, men bor og arbejder nu som &quote;ulandsfrivillig&quote; på &quote;djævleøen&quote; :-)

Med hensyn til det med varmen...., ja, personligt vil jeg nok mene det er spild af energi, vi varmer kun vognen op i forbindelse med at vi reelt skal bruge den, - vi camperer både sommer og vinter.

Hilsen
Arly

26.10.2006 08:41

Vedr. rullegardiner, så er det aldrig en god ide at have det rullet ned i længere tid, da fjedrene bliver slappere. De står jo spændte hele tiden.
Det er i hvert fald min erfaring.

Mvh. Tommy