El problemer < Er der nogle der kan hjælpe.

14.05.2011 12:00

Ganske kort - Vi har en Bürstner fra 2004, som vi igennem årene har haft vanskeligheder med, vedr. el systemet (når vi er på en plads fungerer alt fint), men derimod lyset på vognen volder problemer. Nøjagtig hvad ved jeg ikke, derfor dette indlæg.
Det hele har virket upåklageligt ved sidste brug (14 dage siden) Jeg har forsøgt mig med et par besøg ved CV forhandleren (bosiddende i Sønderjylland) uden den store succes! (problemet blev ikke løst)
Problemet er, at når jeg kobler cv på bilen opstår der fejlmeldinger på bilen og sikringen i bilen står af. Jeg kan se, at når jeg træder på bremsen bliver lysstyrken i sidemarkeringslysene stærkere. Jeg har fået målt bilen igennem ved forhandleren - hvilket ikke viser fejl. Derfor tror og forventer jeg, at cv er problemet - men hvad?
Kender nogen af jer til lignende problem og hvordan kan jeg evt. løse det eller kan nogle anbefale et værksted, der har forstand på, at lave det. Jeg hører meget gerne fra jer.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 9

14.05.2011 12:06

Stelforbindelse

Du har uden tvivl en dårlig stelforbindelse et eller andet sted i system på CV´en. Kontrollere alle de forskelle stelforbindelser, både i lygterne og fra lygterne samt ud til stikket.

14.05.2011 12:18

Lysproblem

Moin Dennis

Det er jo et større problem du beskriver. Hvilke sikringer springer?? Dit sidelys bliver kraftigere, hvad er spændingen med og uden stoplys. Noget tyder på at der er flere fejl - dårlig forbindelse til side/baglys, samt en overgang mellem sidelys og stoplys, Dette kan være i lysstik, det kan være overgang i baglygter, kablet fra stik og ind under vogn kan have dårlig forbindelse, delvis afbrudte ledere og/eller overgang mellem ledere. MEN alt er kun MÅSKE, der skal mange målinger til for at sige noget mere, kan desværre ikke anbefale noget værksted, har den erfaring at mange auto- campingværsteder ikke har folk med tilstrækkeligt el kunskaber til at finde sådanne fejl, autoelektrikkeren er nok bedste bud (men der er ikke mange, og deres timeløn er høj). Kan du finde en elektronikmekaniker, eller anden svagstrømstekniker, der vil arbejde med sorte ledninger er det nok den bedste løsning.

Mvh Uffe

14.05.2011 12:51

El problemer

Hej Poul og Uffe.
Vedr. kontrol af stel. Jeg er sikker på at I begge har ret for inden den første tur i år, har jeg gët alle lys og lygter igennem, herunder renset, skrabet og pudset alle stik samt forbindelser til alle lys på vognen, så første tur var fin. Vedr. mine kundskaber som elektrikker, slår de ikke til - med andre ord; jeg kan det ikke selv! Så jeg må forsøge at finde en der har den fornødne viden. Da jeg heller ikke selv har de bedste erfaringer med værksteder, desværre.

Mogens Larsen
14.05.2011 17:58

Sikringer springer

Prøv at efterse stik på bil,ledninger kan være irrede og derfor give overgang så derfor springer sikringerne.
hilsen Mogens

14.05.2011 18:21

Stelformindelse!

Jeg ville nok skifte stelforbindelsen til mindst 4 kvadrat og samtidig montere 2 nye Jägerstik!

14.05.2011 22:29

Fejlsøgning

Hej Dennis

På nordjysk lyder dit problem træls.

For at lette fejlsøgningen kunne du prøve at låne en anden bil. og se om problemet genopstår, og tilsvarende prøve at koble din bil til en anden CV - så kan du forhåbentlig få isoleret problemet til enten bilen eller CV'en.

Hvis problemet optræder i alle kombinationer, er det stikkene på bil og cv, der er problemet.

Du skriver at du ingen problemer havde for 14 dage siden - betyder det, at problemet er kommet igen?

Hvis det er cv'en der er problemet, så jagt ir, fugt og misfarvninger. Lygter, stik, eventuel samledåse under vognen osv.

mvh Søren

17.05.2011 16:06

Afslutningsvis - problemet er løst.

Aflsutningsvis vil jeg sige tak for de mange gode råd og sige tak til Søren Hald - ja det er også træls på Sønderjysk - men dit råd var rigtigt. Jeg forsøgte med en Audi og den beskrev i displayet, at det var mit højre bremselys der var en kortslutning. Så problemet er løst med en ny pære og en ny sikring :-)

Mojn herfra

17.05.2011 18:51

Blind høne ....

Hej Dennis Godt at høre at problemet er løst - og at det åbenbart for en gangs skyld lykkedes mig at komme med et brugbart råd - selv en meget blind høne kan åbenbart finde et korn i ny og næ :>) Kommer der vand/fugt ind i den famøse baglygte eller hvordan er kortslutningen opstået? Mvh Søren

Martino Nielsen
04.06.2018 12:00

Brug diverse platforme til hjælp

Hej :-)

Du kan altid bruge diverse platforme fx. www.handyhand.dk, hvor du kan finde hjælp til attraktive priser. Du kan oprette opgaver gratis, hvorefter folk kan byde på den - så slipper du også for alt med el! Det kan være farligt, hvis ikke man er udlært.