Brug af Serviceklap på cv

09.07.2006 17:23

Vi har en sprite 500 clasic som har en service klap bag i venstre side så man kan sætte ting under hele den franske db seng...og min mand mener den er der for at den skal bruges.. der er også toilet i bagenden i højre side... nu til mit??? hvor meget må man komme ind under den seng.. min mand mener det er okay der er fortelt, 4 let stole 2 små let klap stole tæppe til fortelt og spildevand tank... jeg mener det er for meget (farligt ) han mener det er okay så længe kugle tryg er iorden... det skal lige siges at der er meget i vores gaskasse også.. så hvis tryg er for lavt mener han det er okay at kompensere vet at fylde mere vand på wc... der ligger ikke noget over axlerne ud over det faste køleskab... God sommer til alle

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 10

09.07.2006 20:54

Han har nu ikke ret. Selvom der er &quote;ligevægt&quote; (dvs. kugletrykket er hvad det skal være) så har placeringen af vægten stor betydning.
Jo længere væk &quote;fra centrum&quote; du placerer vægten, jo sværere er rotationen at stoppe.
Det kan lidt sammenlignes med et stort og et lille cykelhjul. Det lille er meget nemmere at stoppe end det store.
Hvis han stadig ikke er overbevist, så må du invitere ham en tur i Eksperimentarium :-)

Mvh. Per.

10.07.2006 11:05

Måske var det også en ide at få vognen vejet.

Mvh Kaj

10.07.2006 16:09

Hej Gitte.
Jeg synés det er imponerende hvis i kan have så meget under sengen. Vi har også sådan en seng og vi kan ikke have nær så meget. Højest fortelt og lidt andre små ting.
Mvh Kirsten

10.07.2006 16:57

Hej Gitte
Som tommelfingerregel - gør bilen så tung som muligt - flytbare tunge ting som telt og kabelrulle o.s.v bør, hvis det er muligt, være i bilen. Jo tungere bilen er i forhold til CV'en jo mere stabilt - og dermed, komfortabelt kører I. Flytteri rundt i CV'en er een måde at narre sig selv på.
VH. BJ.

10.07.2006 17:56

Hej Kirsten

En fransk db.seng har vel nogenkunde samme størrelse i alle vogne, - i hvert fald i areal, så kan der måske være lidt forskel i højden under sengen.
Til eksempel kan jeg fortælle dig (og andre), hvad der ligger under vores db.seng lige nu.
Er forsynet med dobbeltbund og 40 l vandtank som standard under sengen.
Derudover ligger der flg.:
1) Pose med stænger og markise til endevindue
2) Solsejl m sidestykker og stænger.
3) Campingbord (65X100)
4) Rundt cafébord (ø ca60)
5) 2 lænestole med hynder
6) 2 Instruktørstole
7) Luftmadras
8) Vævet plastiktæppe og pressening

- og så er der stadig plads til småtingene, men der er jo ingen grund til at &quote;overfylde&quote;, - vel? :-))

Hilsen
Arly

10.07.2006 21:19

Nu skriver du, at servicerummet ligger bag i campingvognen. Ud fra den oplysning er det ikke ligegyldigt, hvad man lægger der. Kugletrykket - det må gerne være ca. 75 kg skal komme fra campingvognen selv plus den vægt, der placeres foran akslen. Hvis man lægger tunge ting bag akslen forøger man campingvognens tendens til at svinge som et pendul. I daglig tale kaldes det slinger. Men jeg tror ikke, at I har/får problemer, for de ting, som du nævner er ikke særlig tunge i forhold til hvad du nævner med den tunge gaskasse. Men alligevel. Kører I på langtur, så husk at tømme vandtanken så der kun er til rejsebrug og husk også at tømme toilettet, især når det ligger bagerst. Der ligger rigtig mange kg i disse flydende ting, som vejes med ved en kontrol.

10.07.2006 21:37

Hej Gitte,

Sådan en mand har jeg også ( Se indlægget &quote;kugletryk &quote; )
Men vi ved jo godt hvem der får det sidste ord når der pakkes vogn :O/

Vores service klap sidder bare foran under db. sengen. Vi kan nu kun have vores 4 stole deri. Bordet som er af den større størrelse ( 25 kg )smider vi op i sengen. Vores toiletrum er samtidig foran. Køkken er over hjulene og det er vandtank også. ( Den er dog altid tom når vi køre). Vi har desuden en Zibro petr. ovn til at stå under bordet i midter gruppen. Når vi så ligger vores telt og stænger ( Ikke letvægts) på gulvet midt i vognen over hjulene, er kugle trykket på omkring 100.... ikke godt... men ved at rykke telt og stænger bagi i, i vognens køjer, bliver det de anbefalede 65.
Og så er det diskusionerne opstår herhjemme... ;O) Han mener, at så længe kugle trykket er i orden, er alt fint. - Der er jo også slingre kobling, som han siger... ;O)

Vi har aldrig prøvet, at pakke ting i bilen ( En peugeot 607 ), da den er sænket, og hænger en del med røven i forvejen, når cv`en er på.

Min mand har stået og kigget mig over skulderen, da jeg skrev dette indlæg.
Han spørger, hvordan I garvede campister vil kompensere for al vægten foran ( serviceklap med fyld, wc samt gaskasse m/ gasflaske, bette grill, ledning samt en plastic vandkande. )
Han siger, at der jo ikke kommer noget &quote;modvægt&quote; ved at ligge telt og stænger i midten, men at det kun kompensere forvægten ved at ligge det bagi...

Det kan jeg jo godt se det logiske i... men det er jo ikke det jeg læser man skal gøre.....

10.07.2006 23:35

Ja Gitte det er ikke ligemeget hvor meget i læsser derom bagi , brug servicerummet til lette ting der fylder meget , læg de tunge ting som telt på akslen og frem efter for samtidig at opnå korrekt kugletryk , fra akslen og bagud så let som mulig , hvis vognen kommer i slinger bliver det meget værre hvis den er tung i bagenden , prøv og sammenlign det med en Gynge hvor der sidder en person på , og når den gynger tom , Mvh Jens

11.07.2006 09:19

Hej Gitte
Under dobbeltsengen, som er bagest i vognen står batteriet nærmest akslen, et bord, 3 lette stole, en &quote;let drømmeseng&quote; 2 klapstole med lille bordplade, bortset fra batteriet er det ting der ikke vejer ret meget men fylder meget. Cyklerne har vi på trækket (de alene øger kugletrykket mef 15 kg). Vi har ellers ikke løse genstande i CV'en.
VH. BJ.

11.07.2006 17:14

Hej Arly.
Jeg er imponeret :-) Får du alt det ind af serviceklappen eller må du stoppe det ned indefra ?
Mvh Kirsten