"Anti slingre kobling"

09.06.2008 10:38

Jeg har ladet mig fortælle at det er en god ide at få installeret en &quote;anti slingre kobling&quote; på vores campingvogn, inden vi drager sydpå med den. Er der nogen der kan fortælle mig hvad en sådan kobling &quote;gør&quote;? Hvor man billigst køber den og om man selv kan montere den?

Venlig hilsen
Jane Bruus

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 6

09.06.2008 10:52

"Anti slingre kobling"

Hej Jane
Nu ved jeg jo ikke, hvor gammel din campingvogn er, men hvis er af forholdsvis nyere dato, har den sikkert allerede en sådan fidus monteret. Og det er da helt sikkert en fordel at have den monteret. Jeg er kyndig i det tekniske og ved heller ikke om den kan købes separat og påmonteres, men der skal nok være en med forstand på de dele, som svarer dig senere på dagen. Hvis ikke kan du helt sikkert få klar besked hos en forhandler.
Hilsen Jette

09.06.2008 10:53

"Anti slingre kobling"

Hej Jane
Der skulle naturligvis have stået: Jeg er IKKE kyndig i det tekniske... men sådan går det, når man ikke læser teksten igennem, inden man sender den :-)
Hilsen Jette

09.06.2008 11:37

Meget kort fortalt bliver en &quote;Anti slingre kobling&quote; spændt fast om &quote;krogen&quote;, så der ikke er &quote;slup&quote; mellem &quote;krog&quote; og &quote;kobling&quote;.

Dermed undgår man, at campingvognen støder til bilen under kørslen.

09.06.2008 11:45

Det kommer jo an på hvad det er for en campingvogn du har og hvor gammel den er.

Der findes idag 2 kendte mærker Alko og Winterhoff. Jeg tror det er ligemeget hvilket mærke man vælger. Jeg ville dog ikke vælge den lille fra Alko, selvom I har en vogn på under 1300 kg.

Hvis det er der kan monteres, så kan man godt selv, men det kræver lidt speciel værktøj og så er det noget sikkerhedsudstyr, så hvis det er man ikke ved hvordan, er det måske bedre lige at bede værkstedet om det. Det tager ½-1 time.

Per

09.06.2008 11:53

Koblingen griber, når den bliver spændt, meget hårdt om kuglen og modvirker sidebevægelser og nikkebevægelser. Alstå cv´en op- og nedbevægelser.
Dette dog afhængig af model.

Man tror ikke det kan lade sig gøre, før man har lavet en A/B test.
Altså kører man en tur med koblingen spændt og en tur uden.

Og så er man ikke i tvivl.

Hvis nogen har en anden eller bedre forklaring, kan jeg også lære noget. ;-)

09.06.2008 17:58

Det blir da supplerede ordkløveri herfra. :-)

AKS Säkerhetskoppling hedder den på Svensk indeholder nogle bremsebakker der på et godt sted optager energi fra vogntogets nikke og slingre bevægelser og afsætter dem som varme i trækkrogen.

Dermed dæmpes tendenser til &quote;selvsving&quote;.

Energien fra nik osv og slinger er kortvarig hvorimod længervarende ønskede vinkelændringer :-) dels får tilført energien direkte fra bilen og kun under ændringen.

Virkningen kan for så vidt sammenlignes med støddæmpernes. Der omsættes uønsket energi også til varme men i olie inde i dæmperne.

:-)

Man kan læse om AKS her. http://www.al-ko.se/index.asp?CAT=2

Mvh