ang. bremse stabelisator

06.03.2006 13:51

Hej alle sammen
vi glæder os til lidt mere forårsvejr.
nu er vi trætte af sne,
nå men det var ang. når man bremser med vampingvognen, jeg tror det hedder en stabelisator der sidder inde i røret på tilkoblingssatngen, hvor langt må den kunne bevæge sig, eller retter hvor kort, min kan bevæge sig 3 cm. og jeg syntes det er blievet mindre end da
vi købte vognen for 3 år siden.
vognen er en Solifer 450, er der nogen der evt. har billed og ved noget om denne dims.
HA en rigtig god sommer alle sammen.
Venlig Hilsen
Tonny Lassen

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 1

06.03.2006 21:45

Hej Tonny,

Stabilisatoren, som du kalder den, er en støddæmper der har til formål at sikre en jævn og rolig opbremsning når CVen bliver presset op mod koblingskuglen. Hvis den ikke var der eller dens dæmpende effekt ikke længere var tilstede pga. f.eks. slidtage, vil den hårdt og brutalt &quote;banke&quote; bremserne i med blokade tilfølge.
Nå, men nok om det! Hvis du virkelig mener at vandringen på din påløbsbremse er blevet mindre og ikke større ville jeg blive bekymret. Det kunne nemlig tyde på at din dæmper i trækstangen eller andre bevægelige dele i det mekaniske bremse stystem ikke kører frit. Dette bør du i givet fald få undersøgt snarest hos et autoriseret værksted.

Hvis stangen derimod bevæger sig mere end den tidligere har gjort er det derimod et tegn på at dine bremser er blevet slidt siden du sidst målte det.

Dette er normalt og ikke noget der nødvendigvis bør give anledning til bekymring. Du kan checke om slidtagen er blevet for stor ved at køre frem med ca. 10km/t og bremse jævnt hårdt op og trække håndbremsen medens du stadig har foden på bremsen. Check derefter at der stadig er mellemrum mellem den bevægelige og faste del af trækstangen (under bælgen) på CVen.

Håber det gav mening !! og held og lykke med den lille test.

Kim