And på Weber Baby Q

19.12.2006 09:56

Vi sidder nede i spanien og kunne godt tænke os at lave en and til juleaften, men vi har kun en Weber Baby Q.
er der nogle der har erfaring med and på Baby Q, vil jeg meget gerne høre om det.

På forhånd tak Birger

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 12

19.12.2006 13:34
19.12.2006 17:47

Det kan nemt lade sig gøre bare ligge
kulne i hver sin side hvad der kan værre i en grill starter og så skal den have 1-1,1/2 time vi har selv en weber 57 cm. maden bliver super i en grill
om sommeren når vi er på ferie lever vi kun af grill mad i 3 uger.
vh martin

19.12.2006 21:55

Hej Martin m

Har du et godt forslag til hvor du placerer kullene i en Weber Baby Q som jo alt andet lige er en kanon grill?

Meeen - det er altså en GASGRILL !!

Mvh Per

20.12.2006 12:25

Hej Per
Har ikke værret ops. på at det var en gas grill kender den godt.
VH martin

20.12.2006 19:43

Vi har ikke prøvet med en and. Men i de 3 mrd. vi var i Spanien har vi prøvet mange gange med store kyllinger, så jeg tror ikke, det kan være noget problem med en and.
Giv den 1,1/2 time på laveste blus, så tror jeg den er fin.
Hvor ligger i i Spanien?

23.12.2006 09:16

Tak for svarene, men vi er kommet frem til at vi laver nogle andelår og andebryst, det snerper da lidt derhen ad. Vi ligger på Vilanova Park, men fortsætter sydpå efter jul.

Vi vil ønske alle en god jul og et godt nyt campingår

Hilsen Birger & Dorthe

23.12.2006 10:55

Lav julemaden på grillen
23. dec. 2006 06.22 Madopskrifter
Perfekt andesteg ? opskriften er fra ?Glæsels Grillerier?:
Kugle: Indirekte 1 ¾ time. Gas: Indirekte medium 1 ¾ time.
Ekstraudstyr: 2 store foliebakker; stegholder; madsnor; alufolie
I køkkenet:
Fuglen vaskes godt med koldt vand og duppes tør. Gnides både ind- og udvendigt med salt og peber. Hvis du ønsker at fylde din fugl med æbler og svesker, gør du det nu. Ønsker du at kødfarsere fuglen, må du påregne ekstra stegetid, så fyldet kan nå at gennemstege. Buk vingerne om på ryggen. Bind lårene sammen med madsnor. Med en skarp kniv skærer du et fint snit i skindet mellem vinger og ryg, så overflødigt fedt kan løbe fra under stegningen. Prik huller i skindet med en spids gaffel, så prikkerne fordeler sig over hele anden. Anbring anden i stegholderen.
Ved grillen:
Anden sættes i grillen over indirekte varme. Da fjerkræ er meget forskelligt i størrelse og vægt, er stegetiderne kun omtrentlige. Det er derfor vigtigt, at du beregner grilltiden fra fugl til fugl.

23.12.2006 16:26

Ku' godt tænke mig at denne tråd vender tilbage til Weber Baby Q - eller Weber Q100, som den hedder nu.
En fremragende, transportabel grill!
Men der er een ting vi savner i forhold til vor store Weber Gold grill: muligheden for at samle dryp fra steg, fjerkræ etc. op under grillning.
Er der nogen der har fået en god idé til en løsning?

23.12.2006 19:43

På min Q100 var der da en lille drypbakke/foliebakke til at lægge nederst &quote;mellem benene&quote;

Mvh. Per

24.12.2006 10:26

Ja Per - men man kan ikke undgå, at det der kommer ned i den nederste alu-bakke først har været i kontakt med grillens indvendige side, og selv om man holder sin grill fint ren, så er der alligevel altid noget forbrændt, der driver med ned i den nederste bakke.
Det man skal ha, er en bakke eller lignende, der står mellem de to gasbrænderrør - en bakke, hvor kødjuicen kan dryppe direkte ned i.

Men det bliver nok svært - OK, man kan jo heller ikke samle sådan noget guf op i en traditionel grill.

24.12.2006 11:02

Ja Per - men man kan ikke undgå, at det der kommer ned i den nederste alu-bakke først har været i kontakt med grillens indvendige side, og selv om man holder sin grill fint ren, så er der alligevel altid noget forbrændt, der driver med ned i den nederste bakke.
Det man skal ha', er en bakke eller lignende, der står mellem de to gasbrænderrør - en bakke, hvor kødjuicen kan dryppe direkte ned i.

Men det bliver nok svært - OK, man kan jo heller ikke samle sådan noget guf op i en traditionel grill.

26.12.2006 10:38

flere fiduser med Weber grill på adressen www.weberguru.dk
Man bliver sulten når man læser det.