Alsace

Aage Hansen
07.08.2012 15:23

Vi vil på camping i Alsace sidst i august. Har tænkt at bo på campingpladsen i Kaysersberg, er der bedre forslag er de velkommen. Et andet spørgsmål er det en fordel at køre med hovedvej 27 fremfor E45 og dermed undgå Kasselbakke..
MVH
Aage

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 13

07.08.2012 15:36

Hei Åge!

Vil anbefale dig denne plads lige syd for Colmar:
www.campingcard.dk/dk/da/europa/frankrig/alsace/haut-rhin/campingplads-c...
B27 har den fordel, frem for A7, at det er den kønneste og sidegevindsten har du selv nævnt.
En dejlig plads at overnatte på ved B27 og passende køreafstand fra Alsace er denne plads i den hyggelige by Eschwege:
www.campingcard.dk/dk/da/europa/tyskland/hessen/knaus-campingpark-eschwe...
God tur!

07.08.2012 17:13

Ribeauvillé

Hej Aage,
Jeg har ikke været på hverken pladsen i Kaysersberg eller den F. Bruun anbefaler, så min anbefaling af en anden plads skal ikke opfattes som kritik af de to andre. Det har jeg ikke belæg for.
Men pladsen i Ribeauvillé synes vi er utrolig dejlig. Den ligger lige ved byen og lige ved siden af den kommunale svømmehal. Der tales dansk i receptionen (Isabelle, som campingmutter hedder, har lært sig selv dansk da der kom så mange danskere på hendes plads) og de er utrolig hjælpsomme og hver gang man kommer får man en velkomst som om de har savnet lige netop dig. De sanitære forhold er fine og altid rene. Wifi er inkluderet i prisen og der er 16 amp. strøm. Og så koster den ikke stort mere end hvis det var på en ACSI plads, men rabat skal man ikke forvente.
Ribeauvillé er en meget hyggelig og egnstypisk by med masser at se på - også rundt omkring den.

Henning Kiil
07.08.2012 20:02

Alsace

Hej Aage!

Jeg kan kun støtte Poul Eriks anbefaling af pladsen i Ribeauvillé, som vi har besøgt flere gange i løbet af de seneste 6-7 år. Pladsen er et godt udgangspunkt for ture på vinruten (både mod nord og syd i Alsace), ture ind i Vogeserne, til Colmar, borgen Haut-Königsbourg, klosteret Mt. Ste. Odile og Strasbourg (her kan anbefales en 2-dags tur) m.v. - også mulighed for en tur til Schweitz (ca. 100 km. til grænsen), også her kan en 2-dages tur anbefales.

Vi kører i år til Ribeauvillé i ugerne 36 og 37, hvor vinhøsten er i fuld gang i hele Alsace og vingårdene langs vinruten har skilte med teksten: Degustation et vente à la propriété' (smagsprøver på vingårdens produkter). Vi har fundet 'vores leverandør' af Alsace-vine i Kintzheim hos Lucien Goettelmann, der er et familieforetagende med flotte vine - og familien taler både fransk og tysk.

God fornøjelse i Alsace - og pas på med indtagelse af vine neuve, der sælges på plastflasker med en perforeret alu-kapsel på, da den ikke er færdig med at gære. Smager ganske fortræffelig :-)

mvh Henning Kiil

Aage Hansen
08.08.2012 21:27

Tak til Flemming, Poul Erik og Henning

Tak for jeres gode anbefalinger om campingpladser i Alsace.
Vi ses måske i Ribeauvillé
i uger 35 og36 via B27.
MVH

Aage Hansen
08.08.2012 21:30

Tak til Flemming, Poul Erik og Henning

Tak for jeres gode anbefalinger om campingpladser i Alsace.
Vi ses måske i Ribeauvillé
i uger 35 og 36 via B27.
MVH
Aage

08.08.2012 22:26

Giv agt i Ribeauvillé!

På pladsen færdes mange storke, som i et ubevogtet øjeblik ikke går af vejen for, at "nappe" din grill-bøf direkte fra grillen!

Ole Berg
09.08.2012 00:10

Obernai - kommunal campingplads

Hej.
Alternativt er den kommunale campingplads i Obernai at anbefale. Ligger lige i vestkanten af byen og i gåafstand til centrum og indkøb. En rigtig lækker campingplads med en super betjening og en lækker by, ´Mange attraktioner i omegnen, og så er den meget billig.

Desværre blev det kommunale svømmebad udenfor pladsen lukket ned for et par år siden.

Ole Berg
09.08.2012 00:10

Obernai - kommunal campingplads

Hej.
Alternativt er den kommunale campingplads i Obernai at anbefale. Ligger lige i vestkanten af byen og i gåafstand til centrum og indkøb. En rigtig lækker campingplads med en super betjening og en lækker by, ´Mange attraktioner i omegnen, og så er den meget billig.

Desværre blev det kommunale svømmebad udenfor pladsen lukket ned for et par år siden.

Renate Hovald
09.08.2012 10:19

Kaysersberg

Hej Aage

Vi har i maj måned i år ligget en uge på den kommunale campingplads i Kaysersberg. Dene pladse var vi meget begejstrede for: den er smukt beliggende og velholdt, det er en mindre plads, den er prismæssigt rimeligt, der er gratis internet, den ligger i gåafstand til billedbogskønne Kaysersberg, som jeg opfatter som et "smørhul". Den er ikke ret meget frekventeret af danskere og ligger tæt på alle de seværdige udflugtsmål i Alsace (se også vores rejsebeskrivelse herom: http://www.campinginfo.nu/rejsebeskrivelser/Alsace_2012.pdf

Hvis man dog savner samkvem med sine landsmænd og det danske tungemål under sin ferie ville jeg derimod foretrække Ribeauvillé, der helt bestemt også er en plads, man med sindsro kan anbefale.

God tur derned!

Venlig hilsen
Renate

Robert Rasmussen
09.08.2012 23:22

Ribeauville

Undskyld at jeg blander mig i din tråd Aage, men har Campingpladsen i Ribeauville en hjemmeside?

10.08.2012 07:29

Alsace

Den kommer lige her
http://da.camping-alsace.com/-Camping-Pierre-de-Coubertin-Ribeauville-.html

Hvis du vælger dette link, kan du se flere pladser i Alsace http://da.camping-alsace.com/

Vi har lige været på, pierre de coubertin, hvis i er til mindre pladser, kan vi anbefale camping intercommunale i RiqUewihr. Den er lidt nedslidt, men der er rent og pænt

10.08.2012 08:30

Hei Robert!

Jo, pladsen har en hjemmeside - endog på dansk:
http://da.camping-alsace.com/spip.php?page=tarifs&camping=Camping-Pierre...

Joan Petersen
10.08.2012 09:22

Pierre de Coubertin - Ribeauvillé

Og hvis der er andre, der gerne vil se mere fra pladsen og andre steder i Alsace, har jeg skrevet et par beretninger om det
http://petersencamping.dk/alsace%202007.htm og http://petersencamping.dk/alsace%202011.htm

Venlig hilsen Joan