Alpe d'huez / Tour de France - erfaringer ?

28.06.2004 13:09

Den 21. juli er Tour de France feltet nået til Alpe d'huez-etapen, der i år afvikles som bjerg-enkelstart. Vi har i flere år taget tilløb til at ville overvære dette spektakulære sceneri. Sidste år tog jeg mod til og &quote;besejrede&quote; bjerget på min mountain-bike - i en tid der dog var 3 gange langsommere end Pantani's rekord på ca. 37 min. !! Bjerget imponerer med sine stejle stigninger, roen og den omgivende natur.

På den baggrund skulle det være i år, at vi - 2 voksne og 3 børn (8, 6 og 1 år), vil derned.

Etapen køres en onsdag (21. juli), men har hørt at man skal være i overordentlig god tid - flere dage i forvejen !! - for at finde plads på bjerget. Vi kører i autocamper og regner med at komme frem mandag aften !

Har nogen erfaringer med Alped'huez-etapen ? mht. ankomst, forplejning, antenneforhold/tv, stemning, &quote;dansker-svinget&quote; (?) osv. -alle råd er velkomne....Vi glæder os til en forhåbentlig stor oplevelse.

Mvh. Kim Munksgaard/Odense

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 4

28.06.2004 19:21

Hej Kim

Vi har været på Alpe d´Huez de to sidste gange, der er blevet kørt der. Det bliver helt sikkert alletiders oplevelse at se enkeltstart på det bjerg, vi skal desværre ikke derned. Det bedste sving at stå i er sving 9. Der kan man følge rytterne helt fra bunden af bjerget, men selvfølgelig ikke det sidste stykke. Hvis I vil campere på selve bjerget, er det lidt sent at komme mandag, men der er muligheder både nedenfor bjerget og på toppen på store p-pladser. I kan jo så på selve dagen gå til det sving i ønsker. Mht. forplejning er der indkøbsmuligheder både i byen for foden af bjerget og på toppen. Hvis I vælger at campere på selve bjerget, skal I være opmærksom på, at I så ikke kan flytte den for at køre ud og handle, da den så sikkert vil være optaget, når I vender tilbage. Håber I får en god tur. Hvis I har yderligere spørgsmål så skriv.

Med venlig hilsen Lone og John

28.06.2004 21:37

hej kim, jeg kender kun turen fra TV, men jeg kan måske hjælpe dig alligevel, håber jeg, der ligger et firma i københavn som hedder langholt aps. de har telefon nr. 70 20 77 69 de har en repræsentant ansat som jeg kender fra et fa. i haslev på sjælland hvor han kom, han hedder bent og kører på sjælland, han ved en hel del om det du forespørger om, da han tit har været der nede og set turen, det er nok muligt at kontakte firmaet og spørge efter hans telefon nr. / mobil nr. jeg tror at han vil være behjælpelig, det er lidt snørklet men et forsøg værd, du kan jo hilse ham fra peder, som var på lageret på opel i haslev, god fornøjelse og god &quote; turen &quote;
venlig hilsen peder carstensen
mail: p.p.carstensen@mail.dk

29.06.2004 09:54

Hej Kim
Det er ganske vist 12 år siden (1992)jeg var på Alpe d'Huez, men mon ikke forholdene er nogenlunde identiske nu.

Vi anede ikke, at der var et cykelløb i gang. Det var før Bjarne Riis &quote;feberen&quote;.

Aftenen før løbet var der faktisk intet anderledes at se i byen, der som et vintersportsted var temmelig affolket på den årstid, men om morgenen skal jeg ellers love for, at der var kommet liv i byen. Den var komplet ukendelig fra aftenen før, og først nu blev vi klar over, hvad der foregik :-)

Hvis I derfor ankommer den 19., tror jeg, I får hele bjerget for jer selv. Det kan selvfølgelig have ændret sig.

Næste morgen lignede byen igen sig selv. Alt og alle var væk.

Det var en stor oplevelse. Vinderen var iøvrigt Andy Hampsten, USA.

29.06.2004 21:18

Hej Kim

Vores e-mail adresse kom ikke med i besvarelsen. Den er lonehauerberg@familie.tele.dk hvis du/I har yderligere spørgsmål er I meget velkomne. I skal regne med at der på selve dagen er i hvert fald 100000 mennesker, og de ankommer ikke alle sidste dag!!! Men stemningen og oplevelsen er helt fantastisk og meget positiv.

Venlig hilsen Lone og John