Alko satbilisator

17.06.2004 22:51

Vi har købt en Adria 502 dk (total 1300 kg) og nu ved vi ikke om vi skal købe et alko 2004 eller ej. Vi har haft en Adria 400 før hvor der ikke var monteret alko stabilisator på og vi har ikke haft problemer før.
Jeg har set i andre indlæg at det ikke må bruges sammen med aftaglig træk? Kan man selv montere et alko 2004?

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 14

18.06.2004 01:06

Man kan godt montere det selv, men mange forhandlere montere det gerne ub.

Ang at det ikke må bruges sammen med aftageligt træk, er forkert, det må bruges sammen med Iso 50 træk (det står stemplet i toppen af trækket.)

Prøv at nærlæe disse indlæg igen.

De træk den ikke må bruges med er af den type du bolter ned igennem plade eller bolter fast med 2 bolte in i en plade.

Hilsen jørgen

18.06.2004 08:24

Hej P.E.
Der er anden tråd i øjeblikket om stabilisator, så måske du kan finde noget der. Vi har Adria 502 UK fra 06/02, den havde min mand grim oplevelse med på storebæltsbroen, og vi har haft stabilisator på siden. Det siges at vognen skal synes med den. Vi monterede selv - ved ikke om det er okay.
Min mand har følt sig meget tryg, side han fik sin stabilisator, han siger, at han aldrig i livet kører med vogn uden. Det skal lige siges, at han er en yderst rutineret chauffør, både med og uden noget på krogen. Men som det ses af anden tråd her, er det smag og behag, om man vil have stabilisator.
Vedr. aftagelig træk, så ved vi ikke noget, har selv gammel bil og alm. træk.

18.06.2004 08:33

Min første vogn var en Adria 502UP, spændt efter en Escort - det var et 'hårdt pumpet' træk, lige på grænsen af alle vægtklasser.

Min erfaring var, at den var urolig at køre med, og da svoger tilbød at skaffe en Alko2000 stabilisator med rabat, sagde vi 'Ja tak'.

Montering hjemme i carporten efter den medfølgende vejledning (og medfølgende hjælpeværktøj til at holde på støddæmperen) varede 10 minutter.

Komforten i at køre med trækket steg flere hundrede procent, og jeg ville aldrig finde på at køre uden stabilistor på nogen CV mere.

Stabilistarorer må ikke benyttes på træk med løs kugle (altså, hvor kuglen er skruet på i een eller anden form for gevind), men at det skulle være et problem på aftagelige træk er nyt for mig, og lyder ikke logisk.

God sommer.

Jan

18.06.2004 12:12

Hvis din adria er en A-model så vil jeg anbefale dig at undersøge om den har fået monteret støddæmpere da de ikke har det fra ny af.
Det er væsentligt vigtigere at få monteret disse end en stabilisator, har selv haft en A-model hvor jeg satte støddæmpere på der er en verden til forskel.

18.06.2004 16:54

Til Jens
Jeg ved ikke hvad en A-model er, men vores cv er sprit ny (har vente på den i 3 uger fra fabriken)

19.06.2004 02:02

Din model er åbenbart fra Altea-serien - svarende til A-serien.
Den er så født uden hydraruliske støddæmpere, og jeg er enig i, at de gør en pæn forskel.
Hvis du ikke har mod på selv at montere dem, bør det være en operation, der ikke overstiger en værkstedstime.
Samlet pris bør ikke være meget over en tudse.
Ellers kan du sagtens montere en ALKO 2004. Hvis du har almindeligt monteringsværktøj, er det ikke et problem. Du kan få den billigere på nettet, end hos forhandlerne.
Stivere dæk - &quote;varevognsdæk&quote; med større belastnigsmulighed hjælper også.
Men gør du alle 3 ting, er der støget 4½ tudser - og fornuftig læsning og begrænset hastighed er ikke uden virkning.

Flemming Thisted

19.06.2004 18:14

Til Jens
Hvilken årgang er din cv ?
Ved du hvor meget det koster at diss støddæmpere montere incl. arbejdsløn.
(jeg formoder at du skriver om hjulstøddæmpere)

19.06.2004 18:21

Til: Jørgen Lyng Nielsen (Helsinge)

Jeg har nærlæst disse indlæg før jeg skrev til debatten, men det jeg er ude efter er ikke det som læserne mener eller troer, nej men hvor det evt. står skrevet i en lovgivningen fra færselsstyrrelsen.
Håber der er nogle af jer læsere, som kan hjælpe.

19.06.2004 19:52

Til P.E
En gang imellem kan det være svært at skrive hvor noget står når det ikke står nogen steder men ihvert fald så må du gerne selv montere en ALKO stabilisator. Det står ingen steder at du ikke må.
Med hensyn til anvendelse i forbindelse med aftagelige træk hvor den ikke må anvendes så står det i monteringsvejledningen hvilke træk den ikke må anvendes sammen med. Derudover står det i detajlforskrifter for køretøjer fra færdselsstyrelsen og det er som nævnt de træk hvor kuglen er skruet på. Et hvilket som helst normalt aftageligt træk må den gerne anvendes sammen med.
mvh

19.06.2004 22:34

Til Lennart Sørensen

Tak for oplysningen om det med aftagligt træk, det var lige det manglede. Da jeg ikke har købt noget endnu kan jeg se det i mont. vejledningen, men med alle de gode oplysninger er næsten sikker på jeg køber et.

Tak hjælpen og god sommer til alle.

20.06.2004 23:06

Til Ph
Den a-model jeg havde var en årgang 99, men jeg har lige tjekket og altea er også født uden støddæmpere.
Det kræver ikke ret meget teknisk snilde at montere støddæmperne selv, du skal bare huske at få indstiksbeslagene med når du køber dem de skal sættes i den bevægelige del af akslen der hvor der sidder en plastprop.
Men prøv at kigge på en anden campingvogn med støddæmpere monteret så kan du nemt se det, selvfølgelig en med alko undervogn.
Du skal ikke købe støddæmperne ved en campingforhandler da de er alt for dyre med dem enten så skal du købe dem i tyskland(ca 250kr pr stk incl beslag) ellers prøv den lokale trailerforhandler der købte jeg beslagene til mine da jeg ikke havde fået dem med fra tyskland.
Dem du skal bruge skal være blå da de er beregnet til 1300 kg.
Held og lykke med projektet.

28.02.2006 10:33

Hej Er ved at købe en adria 502 uk årg.2000 er der de støddæmpere som i snakker om på sådan en og er det et stort problem at der ikke er alko stabilisator på ?

28.02.2006 18:14

Til Søren-Ole
Du skal se om din vogn er en Adria A 502 eller en B 502, det står på den.
A-model er uden støddæmpere.
Jeg har haft en A-model uden støddæmpere, men fik monteret stabilisator.
Min personlige mening er, at stabilisatoren er nok, men den er også pengene værd. Du får et meget roligere vogntog af det. Du kan måske finde en brugt eller nøjes med en AKS1300, hvis du synes det er mange penge.
Hilsen Holm

08.07.2006 21:41

hej alle. nu går snakken på nogle støddæmper, hvordan ser jeg om de er på min cv.... der er en adria 542 tk exclusive årg 2001.. jeg har lidt problemer med at få den til at opføre sig ordentlig når den kommer op omkring 85.