Alko ATC (Alko Trailer-Control)

24.04.2009 11:59

Hej Forum.

kunne lige se i nyeste nummer af Camping Fritid at der er et godt og grundigt indlæg omkring hvorvidt man skal have bilens ESP slået til eller fra - men også omkring Alko ATC.

Jeg har tidligere luret på dette ATC da man jo levende kan forestille sig situationen med en &quote;campingvogn amok&quote; bag bilen hvor man jo har sit kæreste eje (børn og kone) - og hvem kunne vel drømme om at købe en bil i dagens Danmark uden gængs sikkerhedsudstry?

Ja DCU anbefaler kraftigt nævnte ATC og mener sågar det burde være lovkrav, men hvorfor egentligt ikke gribe i egen barm og lave en form for fremstød for sikkerhedsudstyr til CV - ja DCU har jo testcentre mv. - så hvorfor ikke forhandle en rigtig god pris med Alko eller anden leverandør og så give medlemmerne muligheden for i en periode (gerne inden sommerturen)

DCU skriver &quote;set på nettet til 4000 kr - det burde alle køre med&quote; - jamen da DCU jo har rigtig mange medlemmer ville de jo nok kunne få en endnu bedre pris - hvad siger i ?

Mener i ikke DCU burde gøre som de siger - altså også tage aktiv del i at få gjort nævnte udstyr til allemandseje til fornuftig pris - og hvad ville i sige var en god pris ?

er der nogen der ved hvor man kan få monteret nævnte udstyr til god pris (østjylland) eller har i erfaringer ?

kom nu frisk DCU - tag aktive skridt i det i siger - udbred nævnte udstyr til jeres medlemmer som en form for &quote;medlemstilbud&quote; det vil givet ikke koste unionen noget - der skal nok være en leverandør der er sulten efter at sælge til alle DCU medlemmer - eller ihmvh sørenvrttilfælde den del der ville være interesserede.

jeg er klar til montering - ved rette tilbud :-)

mvh søren

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 11

24.04.2009 19:55

Jeg forhørte mig for 2 uger siden om pris monteret hos forhandler, 7500, så hvis jeg/vi kan få det til en fornuftig pris monteret via DCU, så er jeg med på den, men har sgi ikke de store forhåbninger, en ting er teori, noget andet er virkelighed.
Men kom med et tilbud, DCU, så springer jeg også på.

25.04.2009 00:39

Hej Søren.

Nu har DCU ikke direkte påvirkning af forhandlerne men det er da en god ide.

Mit problem er at hvis vores forhandlere ikke tjener penge så er de her ikke i morgen.
jeg vil ikke arbejde hvis jeg ikke får løn, ville i ?

Men hvis vi kunne finde x antal samlet købere kunne man få en en fornuftig pris, men hvem vil stå bag en sådan registrering, og set i bakspejlet hvem vil stå inde for at X antal vil montere sådan et system ?

Men lad os sige at der er en del der kunne være interesseret, så kunne jeg godt registrere dem og forsøge at få en god pris på sjælland

Men det ville betyde en forudbetaling af beløbet før montering.

Hilsen Jørgen

25.04.2009 11:05

Hej Jørgen.

selvfølgelig skal forhandlerne tjene penge - ellers er de jo ikke, som du siger, her i morgen.
Men DCU har jo i forvejen samarbejdsaftaler med udvalgte forhandlere omkring test på &quote;DCU-testcentre&quote; - og hvis DCU virkelig brænder for nævnte sikkerhedsudstyr, og har en portefølje på mange 1000 medlemmer, så har vi da en stærk position på at købe stort ind og få så mange som muligt til at køre med nævnte sikkerhedsudstyr.
Mit problem er jo, at campingvognen i forvejen har tæret i budgettet, jeg har byttet matadordækkene ud med michelin (sikkerhed frem for alt) og vi skal afsted på 8 ugers ferie til Kroatien - alt koster penge - og derfor ville det være lidt smart om man samlede sig om nævnte ATC - og når nu DCU skriver i medlemsbladet at de ligefrem mener det burde være lovkrav - hvorfor så ikke gøre som man siger - altså varetage medlemmernes interesser - evt. via deres testcentre hvor monteringen kunne finde sted..... det er sgisme da en win win situation.... det er bare at få sat i gang :-)

jeg har også set ATC'en på tilbud på www.fricamping.dk hjemmesiden - her er den lige under de 4000 kr og det er fornuftigt, men kunne DCu nu lave en samlet pris incl. montering ville det jo være super - og så ville de gøre som de siger..

bedste hilsner
søren

26.04.2009 20:13

Hallo er der virkelig ikke flere der mener DCU bør forny sig og benytte sig at den kollosale power der ligger rent indkøbsmæssigt... tænk at kunne købe ind til flere 1000 på en gang - så skal man være enddog særdeles god til at handle for at få tilsvarende god pris.... kom frisk - ryst posen og kom frisk :-)

27.04.2009 20:09

Ja det ser godt nok ikke ud til DCU byder ind på opgaven..

men men jeg har en foreløbig pris på kr. 5.500 for nævnte anlæg incl. montering hos www.fricamping.dk - og så begynder det jo at ligne noget.

tror jeg slår til på nævnte tilbud - når nu ikke vi kan handle samlet via DCU.

god sommer
søren

27.04.2009 20:19

Hej Søren
Hvis du nu havde læst betingelserne for denne debatside, så ville du vide at du ikke kan stille spørgsmål eller forslag via dette forum.

I øvrigt er dit indlæg skrevet fredag middag, hvor &quote;DCU&quote; er gået på weekend, og derfor ikke kan tage stilling til noget.
Og før der vil komme nogen udmelding om forslaget, skal det først behandles i forskellige afdelinger, og det kan tage sin tid.

Så det bliver næppe til denne sæson et evt medlemstilbud dukker op :-(

Bortset fra det var det et godt forslag, så prøv at send det til info@dcu.dk så skal det nok lande på rette bord

mvh
Steen

28.04.2009 07:31

se lige dette link - godt man ikke er chaufør på den tur (eller passager for den sags skyld :-)

http://www.al-koatc.co.uk/pages/watchthevideo.htm

kopier linket ind i jeres browser og se...
uhyggeligt

08.05.2009 09:23

så er ATC'en monteret -

købt hos www.fricamping.dk til kr. 3.999 og så to timers montering.

I øvrigt super flinke folk hos Fricamping - kan kun anbefales.

rigtig god sommer og &quote;be carefull out there&quote; / kør sikkert.

mvh søren

08.05.2009 11:13

Og alt dette har jo en bagdel:
Ens bil skal jo også have ESP.

Og det har de to af mine biler ikke.
Kun den 3 har det.

08.05.2009 11:23

Hej Jan :-)

ja det er en hård verden - tænk kun at have ESP på den ene af sine tre biler haha kanon :-)

men bortset fra det, så tror jeg da at systemet virker uden ESP på bilen - or ? systemet måler jo på campingvognen - og hvis denne kommer i slyng bremser den campingvognen og vogntoget bliver trukket &quote;langt&quote;..

mvh søren

09.05.2009 10:49

JA, det er hårdt.
Men den bil der normalt bliver brugt til CV er en gamle Audi V8 fra 1991 og CV er fra 1987. Og den har jeg fået foræret.
Så det går nok.