alder på cv dæk?

09.06.2003 13:27

hvordan kan jeg se hvor gamle mine dæk er. ?Er der en lov om hvor gamle de må være og gælder samme lov også i udlandet.?jeg regner med at køre til Østrig ipå min første udlandstur i min ny erhvet sprite alpine.Er der noget som jeg skal være særlig opmærksom på .

på forhånd tak .

MED VENLIG HILSEN

STEEN KARBERG.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 3

09.06.2003 20:44

På dækket står en DOT kode som er &quote;En rå Produktionskode og datoangivelse&quote; spørg en en dækmand herom.
Om levetiden siger man normalt 5 år,
og om lovlighed kender jeg intet, men hvad er det værd, at lovligheden er i orden hvis du eller en pårørende er kommet til skade.
Spøg derfor ikke med sikkerheden. Dækkene bliver hårdt belastet når du med stor belastning fra C/V , stor fart og høj temperatur begiver dig afsted af de europæiske motorveje

09.06.2003 21:49

Hej Steen!

Man kan ikke give præcise retningslinier for hvor længe et dæk holder. Kører du meget kan det jo være sliddet/dækmønstret der afgør længden. Står din CV ude hele året og er udsat for vejr og vind og sol kan det afgøre hvornår dækket er færdigt. Hvis din CV står indendørs hele året når du ikke bruger den holder dækkene måske længere.
Jeg ville gøre som Kjeld skriver efter 5 år ville jeg få en dækekspert til lige at vurdere dækkene.

09.06.2003 22:20

Koden står ganske rigtigt i feltet efter dot mærket.
Står der f.eks 2501 betyder det: uge 25 og år 01, og står der f.eks 511 med en trekant bag efter betyder det uge 51 år 91 de to første tal er uge nr og de/det bagerste tal er produktionsår og står der en trekant efter tallene er det ulige år og ingen trekant lige år.