1. gangs køber

22.10.2007 20:19

Efter at have lejet campingvogn i 3 år vil vi nu gerne selv forsøge os som campingvogns-ejere. Efter at have sonderet markedet er vi blevet enige om, hvilken vogn vi gerne vil have, og har naturligvis også konstateret, at der er mange penge at spare, hvis vi køber en brugt vogn privat. Vi kunne derfor godt tænke os at vide, hvad vi skal være opmærksomme på ved en privathandel. F.eks har vi hørt om både gastest og fugttest. Er der regler for disse tests og er der andet vi skal være opmærksomme på?? Eller findes der et link, der beskriver alle dette?

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 15

22.10.2007 20:33

1.gangs køber

Hej Henrik

Mit første råd ville have været: Lej en vogn først. Det punkt har i overstået, og I er også med på det med gastest og fugttest. Husk at betinge købet af tilfredsstillende tests - i købsaftalen.

DCU har et godt link:

http://www.dcu.dk/indhold/html.asp?htmlpageGuid=45&submenuid=4768&menuid...

Held og lykke!

Marianne

22.10.2007 21:53

Hej Henrik Ravn..

Efter at ha´ studeret Mariannes link, kan du på hjemmesiden .: skyttens camping (google) finde et par vogne der til fulde opfylder den liste..

Rigtig gode tilbud - sælges grundet &quote;særlige omstændigheder&quote; - derfor er det et godt og billigt køb.
Du kan se billeder af vognen og indretning under.: &quote;Div. Køb/Salg&quote; - det er fejlfri og velpassede vogne.

Kontakt os via hjemmesiden med evt. spørgsmål hvis det har din interesse..

Venlig hilsen Skytte

23.10.2007 08:35

Skytte, hvorfor linker du ikke bare ?

http://hos.djurs.net/camping/

23.10.2007 09:19

Til &quote;Link&quote;

Ja - det kan du ha´ ret i - men jeg erfarer at mange har svært ved at skrive en http adr.
De skriver det i googles søgefelt i stedet for adressefeltet.. Derfor..!!

Men tak for dit indlæg..

M.v.h Skytte

23.10.2007 09:50

Man skal da ikke skrive den - blot klikke på den :-)

23.10.2007 09:57

jeg vil mene du først og fremmest, hvis du køber privat, bør betinge dig af en fugttest, derefter bør du gå vognen minutiøst igemnnem (fra kælder til kvist) .
Vognen bør også kunne bestå en gastest.
Sidst men ikke mindst bør du få vognen vejet &quote;tom&quote; for ikke at ricikere at vognen vejer meget mere, end der står på papirerne.
Vær hård som forhandler og sig blankt nej hvis ikke sælger vil være med til disse ting, som absolut må være et minimum for dig som køber, og lav en aftale med sælger om, at hvis testene ikke beståes, så må sælger betale, hvis de beståes betaler du.

mvh ulrik

23.10.2007 12:50

Testene skal være udført inden handlen.

Man skal også indstille sig på at når der handles privat, så er der næsten ikke noget at gøre, når man har handlet og fået varen/betalt.

Hvis der opstår ueninged bagefter, kan man kun foretage privat søgsmål for egen regning.

Og hvis sælger har brugt penegene; &quote;Ja man jo ikke klippe håret af en skallede&quote;.

Og så er det lige meget hvor meget der er aftalt på skrift.

Der er forskel på at handle med en handler og privat. Både i sikkerhed og i pris. Så det er noget man må overveje.

VH
Per

VH
Per

23.10.2007 12:56

hov jeg glemte lige,,,,, husk at sikre dig at der ikke er gammel gæld i vognen, hvis du køber privat, da du ellers hænger på det også.

mvh ulrik

23.10.2007 13:03

Ja - der er mange &quote;skrækscenarier&quote; - men det er der sandelig også hos Forhandlere.. så det er lidt synd at &quote;skræmme&quote; køberne.
Når man tænker på at der er rigtig mange penge at spare ved at handle privat, og at det jo ikke er Biler der er tale om - så er &quote;faren&quote; altså SÅ stor som påstået.
Der er foretaget rigtig mange køb og salg Private imellem - flere gode eksempler end dårlige.!
De nedskrevne aftaler er bestemt gældende - ligeså gælder købelovensbestemmelser også ved private handler.
Den med at &quote;Man ikke kan klippe håret af en skaldet&quote; er en sandhed med modifikationer - for der er ofte værdier -selvom &quote;pengene er brugt&quote; som du skriver.
Hus - en anden Campingvogn - Indtægter o.a . og hvor mange har du hørt om som det er &quote;gået galt for&quote; i Privat handel..?

Vores Vogne kan sagtens sælges med den garanti der evt. måtte ønskes..

Venlig hilsen Skytte

23.10.2007 13:49

Undskyld Skytte, hvis jeg har trådt dig over tæerne. det er ikke for at ødelægge din lille forretning eller hvad det er du har gang i.

Jeg skriver at man skal overveje fordele og ulemper og hvor meget man spare.

Alt andet lige kan du få hjælp via DCU, FDM eller forbrugerrådet, hvis du har købt hos en forhandler (hvis du er medlem). Du kan til dels også få dem til at føre en sag for dig, hvis der er hold i den. Hvorimod handler du privat, skal du selv betale en advokat og selv føre sagen.

VH
Per

23.10.2007 14:00

Hej, Per..

Nej - du har bestemt ikke trådt mig over tæerne - og det er ikke &quote;en lille forretning jeg har gang i&quote; - men privat salg af supergod - billig - vogn i perfekt og velholdt stand som jeg godt kan give garanti på (sælges gr. særlige omstændigheder som intet har med Camp.vognen at gøre)

Jeg svarede kun fordi der skulle andre aspekter end kun negative ind - for der er rigtig mange penge at spare ved at handle privat (vores er 20.000,- under forhandlerpris )
Jeg synes det er Ok at advare/oplyse - men der skal også de positive muligheder på banen.. ikke sandt.?

Jeg har ikke hørt om Retssager ved Privathandel - men kan nemt finde en del &quote;historier&quote; ved Forhandlere som ikke er enige med Køber..

Venlig hilsen til dig

Skytte

23.10.2007 14:18

Hej Henrik

Når du køber campingvogn privat eller for den sags skyld alt, hvad der har nummerplader, bør du få stelnummeret og kontakte &quote;Bilbogen&quote;, telefon 70103322, for at få bekræftet, at der ikke er gæld i vognen. Det tager kun få minutter.

23.10.2007 14:24

Hej Henrik

Vedrørende Bilbogen. Telefonnummeret var forkert. Her er det rigtige: 86 12 91 45.
Beklager.

23.10.2007 14:25

Hej Henrik

Vedrørende Bilbogen. Telefonnummeret var forkert. Her er det rigtige: 86 12 91 45.
Beklager.

23.10.2007 18:00

j, Bertelsen..

Jeg er HELT enig med dig - og her ligger nok den væreste &quote;fare&quote;, - hvis man køber en vogn der enten ikke er betalt - eller der er taget Pant i den.. det er jo hørt før - også vogne købt via forhandler - så det skal man altid sikre sig..
Et rigtig godt råd.

Venligst Skytte