Mad til Turen

05.06.2011 20:59

Vi har nu rejst til syden i mange år. Hver år laver vi en masse mad og spiser det undervejs. men vi er nu kommet itl et punkt, hvor vi kunne tænke os lidt inspiration. Vi skal have mad til morgen, middag og aften. Den skal være uafhængig af varme og grill. Samt kunne spises stående hvis omstændighederne driller.
Kom gerne med alle jeres bud på lækkert mad til turen.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 22

Erik Pedersen
05.06.2011 21:10

Hummm...?

Undskyld jeg spørger, men er campingvognen på billedet ikke udstyret med både køleskab og koge faciliteter?

Vi spiser da det samme på turen, som vi gør der hjemme... Pauser, som er livsvigtige, så når vi holder, så bruger vi pausen til at spise, hvile eller blive rørt.

Vores vogn funger og bruges ..... hele tiden. Vi er altid på vej et sted hen.... kort eller langt.

Morgenmad, formiddags frugt, rugbrøds madder til middag, eftermiddags kaffe og aftensmad... på samme måde som hjemme... altså med gryder og pander....på gassen.

Jeg forstår ikke jeres problem.

mvh
Anette

05.06.2011 21:48

Transitkøkken :-)

Hej Michael.
Vi pakker køleskab og skabe med div. guf og holder ind til pauser, frokost mm.
Rart at have det hele klar i vognen, når som helst og hvor som helst, eneste vi måske laver hjemmefra, er en stor kande kaffe.
Vi smurte også førhen sandwich, men ændrede hurtigt til førnævnte.

Hilsen
Manden i huset

Winnie Sepstrup
05.06.2011 21:52

Hej Michael

Vi spiser også stort set det samme, som vi plejer. Køleskab og køleboks pakket med masser af pålæg og kolde drikkevarer. Og så har jeg som regel forholdt mig til aftensmaden undervejs ved at købe ind til det, så det bare skal laves. Vi bruger køkken og grill undervejs og spiser "almindelig" aftensmad.
Mvh Winnie

05.06.2011 22:14

Mad til turen

Udover at vores børn næsten altid aftvinger os et besøg på restuarant Den gyldne Måge undervejs, så har vi nogle gange lavet en gang lasagne, som vi så kan varme undervejs.

Ellers står den som regel på sandwich og frokostboller med diverse pålæg undervejs.

Morgenmaden er enten musli, brød med diverse pålæg osv.

Vi prøver at lade ferien starte, når vi kører hjemmefra, således at der også er tid til at spise ordentligt undervejs.

05.06.2011 22:17

Jeg er chokeret

Over jeres spisevaner, det hører da med til ferien, når den altså holdes i Europa at man spiser som de lokale. Nu er jeg godt nok alene og jeg gider ikke at koge og brase. så jeg finder et sted at spise. Sommetider er det noget tungt, andre tider noget let.

Men spise rugbrød med spegepølse og leveprosteg. Det kan ikke falde mig ind.

Billedet er en tjekkisk ret.

Erik Jensen
05.06.2011 22:18

http://www.bt.dk/rejser/campingmad-der-smager

http://bibliotek.kk.dk/ting/object/710100%3A25255453

Jeg forstår ikke jeres problem.???????

Steen Æbeløe
05.06.2011 22:43

Man gør da som derhjemme :-)

Nej, jeg forstår da godt problemet.

Det at køre på ferie, bør da også give lidt afveksling. På samme måde som man kan blive træt af sin madpakke når den nu har bestået af de samme 8 halve i 30 år :-)

Hvad med at lave et par typer pastasalat, f.eks kogte skruer, blandet op med lidt skinketern, skær nogle stykker agurk og tomat i inden servering og så lidt dressing på.

Kan også varieres med rejer, laksestykker og lidt frisk salat, hvis man ellers kan nænne at spise kaninens mad :-)

evt et par lune flutes, varmet over gasblusset

mvh
Steen

Kirsten Marie Sørensen
06.06.2011 08:14

Mad til Turen

Når vi kører til syden om sommeren, steger jeg nogle frikadeller hjemme fra og med hjemmelavet kold kartoffelsalat har vi til den første aften, derefter kan frikadellerne fryses, så er de nemme at tage op, undervejs på ferie. Til frokost bliver det godt til rugbrød med gerne tomater til og æg kogt hjemmefra, det kan tages stående eler sidende alt efter vejr humør, Den anden aften kan da også godt blive med rugbrød og noglet pålæg. Til morgen har vi noget lyst brød med, ost, marmelade og pålægschokolade.

Det med at grille eller koge og brase er ikke os, når vi er på farten nedad

Erik Pedersen
06.06.2011 08:20

Velbekomme :-)

Enig med Steen Æbeløeet stykke ad vejen. Dog vil jeg anbefale at man holder de forskellige ting ad skilt, hvis der er til flere dages rejse-mad. Man kan godt forberede en del mad, ved at have bokse eller poser med findelt indhold, f.eks. pastaskruer ser lige er vendt med olivenolie, så de ikke klistre sammen, sådan en posefuld kan jo bruges til både varmt og koldt.
Marinerede, krydrede kyllinge fileter, kan bruges både koldt og varmt.
Fisk på forskellig måde - evt. supleret med dåse-tun, fin med pasta... eller pålæg..
Kogte æg... både til pålæg, salater og til varm ret.

Jeg har ofte lavet en gryderet, som er let mad de første dage. Så har jeg lidt let i fryseren, f.eks. frikadeller, kyllingebryst som er kogt og frosset.... kan både steges/grilles eller bruges koldt.

Til Flemming, det er klart at du som enlig også har behov for at se andre.... og så er du jo ikke kostforagter, vel ;-) Nu har jeg forstået spørgsmålet sådan, at det var "tur-mad" altså undervejs...Måske Michael vender tilbage til tråden og giver et svar....
Men at spise lokal mad, kan jo gøres uden at spise ude.... vi køber altid lokale vare, men går aldrig ud for at spise.
- Vi har så heller aldrig haft ferie-mavepine...

PS. Hvor er det dejligt at vi nu kan læse alle indlæg , mens vi skriver. Hurra :-)
mvh
Anette

Winnie Sepstrup
06.06.2011 08:52

Hvorfor chokeret Flemming?

Du er dig selv, vi er syv. Det giver altså en forskel, når der skal spises på restaurant. Det har INTET at gøre med "at ville spise dansk mad" - det gør vi såmænd heller ikke til daglig. Det handler om almindelig sund fornuft for en storfamilie, der gerne vil have råd til en måneds ferie. Så kan vi altså ikke spise på restaurant hver dag - heller ikke undervejs!!!! Og vi bruger ikke tid på at handle undervejs - det kan vi gøre, når vi når frem - vi kan nemlig godt leve af "lokale" varer......

Winnie Sepstrup
06.06.2011 08:55

Misforståelse???

Jeg kan se, at flere debatører vist har misforstået spørgsmålet. Vi taler altså ikke om at have mad med til hele ferien, men om maden UNDERVEJS til feriemålet. Og hvis man ikke forstår "problemet", kan man så ikke bare lade være med at svare? Man behøver vel ikke udtrykke sin misbilligelse af selve spørgsmålet???

Erik Pedersen
06.06.2011 09:21

@ Winnie

Du skriver, citat:

"Og hvis man ikke forstår "problemet", kan man så ikke bare lade være med at svare? Man behøver vel ikke udtrykke sin misbilligelse af selve spørgsmålet???"

Hvis den bemærkning er henvendt til mig, så har man vel ret til at spørge ind til "problemet" - det kunne jo være, at man havde et eller andet at bidrage med.... hvis man forstod spørgsmålet....
Desuden er det et forum til dabat, - ikke en "Spørg proffesoren" side ;-))

Så.... opklarende spørgsmål er ikke det samme som misbilligelse!

mvh
Anette

06.06.2011 09:33

Forkert ben ude af sengen?

Hej Winnie. Sikke en svada. Jeg tror da ikke folk har misforstået noget. De fleste indlæg handler da om hvad folk gør under vejs med hensyn til mad.
For vores vedkommende er det ret simpelt. Vi skal da have noget ordentlig at spise - også på vej sydpå. Vores "rutine" er for det meste at køre i løbet af eftermiddagen - i år bliver det fredag - og så holde ind tidligt. Vi holder aldrig ind senere end kl. 19:00, og helst noget før og næsten altid på campingpladser. Vi bruger så også tre overnatninger udervejs til Gardasøen, hvilket ikke er nødvendig, men man har jo ferie.
Min kone plejer altid at lave noget sammenkogt til den første aften. Da er vi lidt trætte for vi har været på arbejde, så det må godt være nemt. Ellers har vi ganske normalt mad med hjemme fra i køleskab og fryser, og det tager vi de andre aftener på turen. Til frokost er der rugbrød og pålæg m.m. som vi også får der hjemme. I hvertfald alle os der kører med CV eller AC har jo ingen problemer med at medbringe mad til en to-tre dage, og det kan jo tilberedes i vognen eller på grill hvis man gider pakke den ud under vejs. Det gør jeg af og til - afhængig af menuen.
Der nede er indkøb af dagligvarer jo en del af ferien. Vi handler gerne til et par dage af gangen. På ej hjem gentager vi proceduren, denne gang blot med hvad vi kan få på feriestedet - så vi spisere Italiensk til vi er hjemme.
Og stående taffel?? Med en CV på slæb kan jeg ikke se det skulle være nødvendigt. Kan vi ikke sidde uden for har vores CV da heldigvis en siddegruppe med bord. :-)

Winnie Sepstrup
06.06.2011 09:50

Tja.....

Svada eller svada??? Måske vi alle skulle blive bedre til,at læse mellem linierne. For det ser ofte hårdere ud end det er ment. Jeg føler bare med en "uskyldig" spørgsmålsstiller, der bliver mødt med et "jeg forstår ikke dit problem". Det er ikke så "anerkendende". Men man kan jo ikke se nuancerne på skrift. Så undskylder, hvis det var forkert opfattet.

06.06.2011 10:27

På turen

Det er jo selvfølgelig, ikke nemt hvis man kører mere eller mindre nonstop. Men som Anette skriver er jeg ikke nogen kostforagter, så det at finde et sted. Her at studer menukortet, eller se hvad det lokale marked har, og sjovt er det at se hvad spiser de lokale af hurtig/mellem mad. I frankrig har jeg oplevet Couscous Royale som take away. seeevvvv, tænderne løber i vand<3

Irma Norlev
06.06.2011 12:35

mad til turen

i år bliver det noget andet for da skal ture gøres med en 10mdr. men vi har frugt, det der var i køleskabet hjemme. kartoffelsalat, pølser. brød. kolde drikke, samt kold vand. ikke noget sælig. lidt hurtig mad til barnebarnet.
bare så vi kan stille sulten og tørsten

06.06.2011 17:11

Mad til turen

Hej Michael
Jeg forstår sagtens jeres "problem". Vi plejer også at have noget med, som ikke skal tilberedes. Ikke fordi vi ikke har blus og gryder i cv'en, men fordi det ikke er nemt at vaske op undervejs, når man overnatter på autohof. Så undervejs er det paptallerkener og plasticbestik.
Jeg veksler mellem "hakket æg og karse" til sandwich, "stegt kyllingebryst med bacon, salat og karrydressing" til clubsandwich, små frikadeller eller hakkebøffer med brød og surt, wraps med kylling eller skinke, halve flütes med forskelligt pålæg til "landgangsbrød", Små søde agurkesandwiches er heller ikke at foragte, og den evigt tilbagevende bolle med skinke og ost er også bare dejlig. Er dette ikke nok, så prøv at søge på skovtursmad på nettet, så er jeg sikker på, der kommer mange forslag.
Til den første dag kan det være færdigtilberedt, til de øvrige dage - og det er kun frem og tilbage jeg taler om - har man tingene for sig og kan hurtigt blande dem. Pastasalat som der bliver foreslået er heller ikke af vejen. Ovennævnte kan anvendes til både frokost og aftensmad. Til morgenmad køber vi frisk brød, hvor vi er og har så både ost, pølse og marmelade i køleren. Juice og youghurt har vi også, så vi lever som grever og baroner.
Håber du kan bruge noget at det. God sommer
Jette

06.06.2011 19:45

Mad til turen

Hej Alle
Sikke en masse svar, både brugbare og mindre brugbare:) Tak for det..
De fleste retter har vi haft med gennem årene, men vi søger videre.

Erik Jensen
06.06.2011 19:56

Mad til Turen

Michael Skaarup du skriver "de fleste retter har vi haft med gennem årene, men vi søger videre"

Måske du skulle finde en udenlandsk campist og hører om der var noget du ikke havde prøvet.

06.06.2011 20:13

Picnic

Picnic betyder at tage maden med. Find et godt, gerne smukt udflugtsmål, og glæd dig til at nyde maden med den eller de, som du helst vil være sammen med.

Brug Google med ordet PICNIC så kommer der tonsvis af inspiration

Carsten Bryld
06.06.2011 21:24

Jensen`s Favoritgryde

Hej Michael

Da vi efter vores første tur syd på, havde prøvet det sure & dyre snask man kunne købe på de Tyske motorvejs cafer. Besluttede vi os for at gå over til Jensens Favorit gryde, men s vi er under vejs.
Det skal blot tilberedes i de poser de fåes i, og skal koge i ca. 4 min., hvorefter man tager det op og anretter det portions vis på engangs tallerkerner.
Og der er ikke andet opvask en det spisebestik man har brugt.
Nå vi så er fremme lever vi som de lokale.

Og det smager ganske tilfredsstillende.