Camping i udlandet

Letteste og bedste vej til Lago Maggiore??

Skrevet af Dan Serritslev, 01-05-2016 - 00:26

Jeg er i det dilemma, at jeg ikke ved, hvilken vej der vil være bedst at vælge i forhold til at komme frem til Lago Maggiore i Italien. Skal jeg køre af motorvej 13 gennem Liechtenstein og ned mod Lugano, eller skal jeg køre gennem Østrig via Innsbruck ned til Gardasøen og den vej over til Maggiore?

Prisen i Schweiz er 2x285,- men jeg ved ikke om der er ekstra udgifter for tunnelpassage via motorvej 13? Vejen via Østrig er ca 300-350 km længere, men den vej kender jeg til gengæld.

Hvad kan der siges om stigninger og ekstra udgifter på vejen via Schweiz?

På forhånd tak for hjælpen :-)
Dan S.

Skrevet af Kurt Poulsen, 14-05-2016 - 21:12

Hej Dan.

Glad for at kunne hjælpe. God tur til Maggiore. Det er en skøn sø med et fantastisk område.

Mvh Kurt

Skrevet af Dan Serritslev, 11-05-2016 - 22:58

Der skal lyde en stor tak til jer begge - Ulrik Dahl og Kurt Poulsen - for jeres indlæg. Jeg sidder lige nu i syd tyskland og havde tænkt mig at køre vestsiden ned nordfra, hvis det ikke havde været for jeres advarsler!

Det er helt sikkert, at vi nu kører ned til Lugano og videre ned og runder den sydlige spids, inden vi kører op til Isolino camping via vestsiden.

I har reddet min ferie!!

Skrevet af Kurt Poulsen, 06-05-2016 - 21:00

Vi kørte turen langs vestbredden for 2 år siden. Jeg husker ikke udsigten for vi sad hele tiden og holdt øje med om vores 250 cm brede cv var ved at køre ind i klipperne. Jeg vil under ingen omstændigheder anbefale denne vej med mindre man finder et tidspunkt hvor trafikken ikke består af lastbiler og busser.
På hjemturen tog vi motorvejen længere sydpå mod Milano for så at finde motorvejen nordpå igen. En omvej på 80-100 km på motorvej, men hellere det end en cv med skader.

Mvh Kurt.

Skrevet af Ulrik Dahl, 05-05-2016 - 07:30

Hej. Jeg er lige kommet hjem fra området i fredags efter en forårstur til Orta søen. (Ligger ca. 20 km vest for Lago Maggiore).
Jeg havde købt vignetter til Schweiz (der skal en på både bil og CV) og kørte til og fra søen via Schweiz. Udturen gik via St Gotthard tunnelen og hjemturen via Lictenstein. Uanset hvilken rute du vælger rammer du Bellinzona i det sydlige Schweiz.
Udturen gennem Schweiz gik fra Konstanz ved Bodensee og via motorvejen omkring Zûrich gennem St Gotthard tunnelen og til Bellizona. Turen er en "nem" tur uden de store stigninger osv. Der er betalt for både motorvej og tunnel med vignetten.
Hjemturen gik fra Bellizona op langs Lichtenstein og gennem St Bernadino tunnelen. Denne tunnel er der også betalt for med vignetten. Turen her er med nogen stigning op til tunellen så du skal have en bil der kan klare belastningen uden at blive varm.
Begge ture kan anbefales og er meget flotte ture hvor der er udkig til flotte sneklædte bjerge.
Lidt syd for Bodensee (på hjemturen) blev jeg ledt ind på motorvejen i Østrig der går langs den Schweiziske grænse mod Tyskland. Jeg havde ikke købt vignette til Østrig. Kort efter indkørslen i Østrig var der "advarsel" om man skulle have vignetter, men den tank som lå lige før motorvejsbegyndelsen var lukket.
Så kan man jo enten vende eller tage chancen og køre de omkring 15 km gennem Østrig til Tyskland. Jeg gjorde det sidste med det resultat at jeg blev kontrolleret og fik en afgift på 120 EUR lige før den tyske grænse - så er du da advaret.
En anden ting jeg synes der bør nævnes (ved ikke om det er det område du skal til) er at jeg på udturen kørte ned langs Vestbredden af Lago Maggiore fra Locarno. Turen er en meget smuk tur men vejene er meget meget smalle og med udhængende klipper og en del lastvognstrafik pga. vejreparationer i området. Hvis jeg havde haft en vogn på 250 cm bag bilen tror jeg ikke jeg havde undgået skrammer i Cv en.
Jeg kan i øvrigt anbefale FDM s rejsepakker, f.eks turen går til Østrig / Italien osv for der medfølger et rutekort "Mit anhænger uber die Alpen" (Det kan måske også findes på nettet) hvor de veje som kan anvendes med campingvogn er indtegnet, ikke mindst hvis turplanerne ændres spontant.
God tur til et fantastisk flot område. Husk vandrestøvlerne og kom op i højderne.
Mvh Ulrik

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 02-05-2016 - 10:05

Hej igen
Vejen langs Lago Magiore føles lang - og snoet ,men der er ca. 80 km. fra ene ende til den anden anden.

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 02-05-2016 - 09:53

Hej Dan S
Du møder med et af disse dejlige åbne spørgsmål - hvor er det du vil hen - Largo Magiore er flere 100 km lang
Hvis jeg peger på Porto Valtravaglia - ca. midt for søen , men i det Italienske område så kan man vælge en rute på ca. 1378 km som tager 15 timer og 2 minutter ved at køre tværs igennem Schweits. Og så betale for festen.
Man kan også køre ad den tyske A7 til det går ind i Østrig. Via Rechen pass ind i Italien og hen til Magiore. så er turen på 1511 km. og varer 16 timer og 35 minutter. Jeg kender ikke prisen for at køre på de Italienske betalingsveje!
Altså 1½ time og 133 km. længere. Så er det til gengæld en utrolig flot tur gennem Sydtyrol - og hvis det trækker - - tæt forbi et toldfrit område - godt nok inde i Schweits. Det foregår ad gode men ret trafikerede veje uden de vilde stigninger. Ruten egner sig ikke til de som vil tempo100 ++.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her