Camping i udlandet

Kroatien - Erfaring med tilslutning af vand og afløb

Skrevet af Bent Hadler, 17-05-2016 - 13:58

Vi ser frem til vor første tur til Kroatien i juli, og er blevet opmærksomme på at der på pladsen tilsyneladende er tilslutning for både vand og afløb. Er der i kredsen af læsere nogen der har erfaring med disse, og om man i givet skal anvende specielle koblinger eller andet?

Derudover lytter vi gerne til råd om valg af gasleverandør til turen!

Skrevet af Torben Søholt Pedersen, 19-05-2016 - 09:19

Jeg har ofte brugt disse pladser og du kan med fordel købe et tilslutningsdæksel, der passer på dit vandindtag. Når den er skruet i, kan du tilslutte vandslangen med en Gardena kobling. På den måde kan du påfylde vand, uden at skulle holde slangen. Når tanken er fuld, slukker du vandhanen. Meget nemt og enkelt.

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 18-05-2016 - 11:13

Hej Bent
Jeg har brugt både gardena og andre "lynkoblinger" købt ved byggemarkeder rundt i Europa. Jeg er slem til at glemme den "han" kobling som jeg sætter i pladsens vandhane! Disse vandhaner kan have forskellige dimensioner både ½" , 3/4" . 1" og sågar 5/4". Derfor har jeg et større sortiment med!
Når jeg selv slukker for vandet er det for at undgå sprængte / overkørte slanger og samlinger som så overstråler naboen.
Man kan hos campingforhandlere købe en tilslutning som skrues ind i siden i stedet for den almindelige prop. Jeg synes ikke så godt om den løsning fordi hele vognens "vandsystem" kommer til at holde onder kommunalt vandtryk..
MVH BJ.

Skrevet af Bent Hadler, 17-05-2016 - 22:55

Tusinde tak for jeres input, giver rigtig god mening.

Vor Hymer er dog ikke med vandtilslutning til det tryk som byvand giver, men en let haveslange kan jeg da tage med og spare nogle skridt med vandkanden:-)

Er det Gardena koblinger eller hvad?

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 17-05-2016 - 19:55

Hej
Vores Knaus Azur er født med vandtilslutning..
Vandet kommer ind gennem en almindelig"have lynkobling og en slange ind i vandtanken. Undervejs passerer vandet en ventil med en flydeafbryder"almindelig kendt fra toiletter"
Jeg har desuden nivaumåler på vandtanken så jeg kan se (og til dels høre) når tanken er fuld. Jeg lukker for vand tilgangen når tanken er fuld så jeg ikke skal have vognen, og slangerne stående med vandværkstryk hele tiden.
Jeg kan sætte en "fleks" slange på afløbet og føre den hen til et afløb på pladsen. Det er for mig vigtigt at vide hvilke pladser hvor der er adgang til sådan et afløb.
Alt i alt slipper jeg for at rende rundt med nyt vand, og det grå vand forsvinder af sig selv..

Skrevet af Joan Petersen, 17-05-2016 - 14:41

Umiddelbart tænker jeg, at din campingvogn skal have tilkobling til byvand. Vores campingvogn kan tilkobles byvand.
Du kan ikke bare sætte vandslangen til din vogn, hvis ikke den har kobling. Du skal selv have vandslanger med til både fremløb og spildevand.

I stedet for at lade spildevand rende i din spildevandstank, har du en afløbsslange med, som du sætter på dit afløb og lader spildevandet rende i kloakken. Hvor mange meter slange, du skal bruge, afhænger af afstand fra vognen til kloakken.

Ved ikke, om du blev klogere :-)

Venlig hilsen Joan

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her