Kørerute til Athen i Grækenland

15.10.2007 12:15

Hej Kære medcampister.

Vi har i flere år kørt til Kroatien og ønker muligvis at prøve Grækenland til sommer.

Kender nogen moske ruten til Grækenland af landvejen og hvordan er kvaliteten på vejene.

Med venlig hilsen

Morten Heigaard

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 5

15.10.2007 13:31

Hej Morten

Vi har i 6 år kørt til Nafplion på Pelepones i Grækenland, men det stoppede desværre brat tilbage i 1991, på grund af krigen i Jugoslavien.

Vi kørte over Wien, tværs gennem Ungarn, ned til Beograd, og med motorvejen til Niss, om EU projektet med at forlænge motorvejen fra Nis til Grækenland er afsluttet ved jeg ikke, ellers var der landevej resten af vejen til den Græske grænse. Herfra er der stort set kun en vej til Athen.

Naturmæssigt er det en meget smuk tur, og kun vejen fra Nis til den Græske grænse var smal og ujævn.

Vi overvejer at tage turen igen, men er blevet frarådet at køre i det der i sin tid var det sydlige Jugoslavien, p.g.a. uroligheder.

Den sidste tur vi havde derned i 91 gik p.g.a. krigen i Jugoslavien ned gennem Rumænien og Bulgarien, men her smed de med sten efter os, og forfulgte os på landevejen, campingpladserne fandt vi aldrig, så vi var vågen i to døgn, inden vi nåede Grækenland.

Af to onder valgte vi hjemturen som de eneste turister op gennem Jugoslavien, her blev der truet af os, og vi kom kun igennem ved at have benzin med til hele turen, så vi blev enige om at vi havde fået spænding nok for en tid.

Men vi vil gerne, hvis det er muligt, køre turen igen.

m.v.h
Per

15.10.2007 14:25
15.10.2007 22:07

Vi var i Grækenland i 2007. Ruten gik gennem Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Serbien og Makedonien.

Vi kørte via Berlin, Prag, Budapest og Beograd - på E75. Husk, at det tager mellem en halv og en hel time at passere grænseovergange uden for Shengen samarbjedet.

Overnattede på rasteplads ved Berlin, på campingplads ved Gyor og et hotel/&quote;campingplads&quote; ca. 100 km efter Nis.

Strækningen fra Nis og til grænsen er stadig en oplevelse, smal og stærkt trafikeret. Der er i øvrigt flere strækninger på ruten hvor der ikke er motorvej.

Vi lå på en en græsk fastliggerplads Agiannis ved Methoni - ca. 2400 km fra Tinglev.

Det var til dato vores mest spændende ferie

16.10.2007 04:42

Det letteste er klart at køre til Italien (Trieste, Ancona, Bari) og sejle til Patras. En skøn sejltur på lækre færger, hvilket jo også giver et afbræk i køreturen.

Men Niels E Markvardsens tur lyder absolut spændende

16.10.2007 06:46

Hejsa
Vi har kørt via Bulgarien til Athen - fin vej på den græske side. De bulgarske veje er ikke de bedste.
Vi har kørt til Tyrkiet ad samme rute som Niels E. beskriver og kan kun tilslutte mig. Vejene i Serbien er noget sporkørte men ellers ok, og der er ingen problemer udover man skal give sig tid ved grænseovergangene. Men det er en del af rejsen. Når man kommer tilbage til Schengen overgangene udbryder børnene helt spontant - øv er vi nu i et nyt land??.
Så det at køre ned kan da anbefales fordi det giver rejsen noget andet.
(Vi har også sejlet - det er fint men dyrt)
mvh
Kruse