Endagstur til,, Kroatien..

19.04.2012 22:44

Vi skal til Ungarn i vores sommerferie i år og har snakket om at tage på en endagstur til Kroatien.
Vi skal bo på Camping Balaton Füred.
Vi er klar over at vi skal tidligt op for at få noget ud af dagen, men hvad kan I som allerede har været i Kroatien foreslå os at se?
Skal vi bare køre ned og snuse til atmosfæren i landet eller skal vi gå efter at se noget specielt?

Alle forslag er velkomne, vi skal bare have i mente at det er en endagstur..

Vi glæder os allerede til sommer og sommerferien.

Mvh Inge

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 27

Winnie Sepstrup
19.04.2012 22:52

Hej Inge

Du må undskylde, men jeg tror altså ikke I får noget ud af det. Der er simpelthen for langt til en endagstur. I hvert fald hvis I skal have en oplevelse i landet. For det er jo ude ved kysten det sner. Og det kan I altså ikke nå på en dag. Hvorfor ikke buge nogle dage af ferien på at tage ned til det dejligst klare vand og den smykkeste kyst?

19.04.2012 22:59

Winnie

Det er også bare en ide vi har fået, men nu må vi se hva vi gør. Det er heller ikke sikkert at vi kommer dertil, men vi elsker at komme ud at se noget. jeg ved godt at det ideelle ville være at tage nogle dage ved kysten, men nu er opholdet i Ungarn betalt og vi har desværre ikke så meget ferie at vi kan nuppe en uge ekstra. men snuse til landet kan man jo altid, selv bare for en dag. Så kan vi jo over veje om næste års sommerferie skal go til kroatien i stedet for ungarn :O)

Winnie Sepstrup
19.04.2012 23:12

Jamen

I får ingen som helst fornemmelse af, hvad landet kan byde på med det, I kan nå på en dag. Det vil simpelthen ikke yde landet retfærdighed:-) Der er 500 km ud til kysten, som jo er der I skal hen, hvis I skal få en fornemmelse af landet som feriemål. Det eneste andet, jeg kan komme i tanken om, er Plitvica. Og der er 440 km. Det ville nærmest være en synd at besøge parken i så kort tid, som I ville kunne, hvis I også skulle køre 880 km på én dag. Man kan snildt bruge to dage i parken, som er et betagende paradis. Det er ikke for at tale Jer fra at besøge Kroatien - tværtimod. Men jeg synes I skulle gøre Jer selv den tjeneste at bruge lidt mere tid på det:-)

Benny Hauge Jakobsen
20.04.2012 00:02

Heldagstur godt og vel

Hej
Næsten alt kan lade sig gøre, men det bliver en hård dag (ikke en ferie dag) alene køreturen vil retur tage små 9 timer uden pauser.
Man kan også stå på et "tivolitog" og køre rundt i parken (den er meget stor) men en ting er at se, noget helt andet er, at opleve som når man til fods drager rundt i parken.
Kroatien er et skønt land - og jo længere man kommer mod syd, jo mere Kroatisk bliver det.
Jeg tror jeg ville gemme oplevelsen til en rigtig ferie i Kroatien
MVH BJ..

Dorthe B. Madsbjerg
20.04.2012 05:55

Kroatien på en dag.

Hej Inge.

Jeg er lidt på linje med de andre der har svaret dig her, glem turen til kroatien i hvert fald hvis det handler om Plitvice.
Dels vil det tage en rum tid bare at køre fra Ungarn og dertil, især i ferie tiden og dels skal der jo også bruges tid i parken.
Godt nok skriver Benny at man kan tage toget inde i parken det er også rigtigt, men så ser man altså ikke meget af selve parken nej det kræver at man må ud og gå.
En anden løsning er måske at besøge Zagreb, jeg er ikke klar over km. dertil, men det er en meget flot og spændene by at besøge og måske kan den nåes på en dag!
Jeg vil foreslå jer at holde ferie dernede i 2013 og indtil da er I da velkomne på min hjemmeside om spicielt Kroatien. www.madsbjerg.com der vil du kunne få en del inspiration til en evt. ferie i Kroatien, et rigtigt dejligt ferie land vi har besøgt et utal af gange og vender tilbage til år efter år.

Med venlig hilsen
Preben.
www.madsbjerg.com

Klaus Glerup
23.04.2012 17:39

Korrekt

Jeg må give de andre ret i, at en endagstur til Kroatien ikke virker helt optimalt. Men skulle I alligevel tage turen, kan det anbefales at køre af motorvejen ved Nagykaniza og tage landevejen de sidste kilometer mod grænsen. I grænsebyen Letenye er der et marked, som er rettet imod Kroater, der kommer til Ungarn for at købe billigt ind. Da vores børn var små købte vi tit noget billigt børnetøj der. Det er 2 år siden vi var der sidst, men mon ikke det eksisterer i bedste velgående... Og skulle vejen alligevel falde forbi, er det afgjort en pause værd :-)

24.04.2012 11:31

Jeg tror heller ikke, at det er en god ide

Iflg. Google.maps, så er der 376 km fra Balaton Fured til Plitvice, det meste af vejen på motorvej, alligevel er den nøgne rejsetid udregnet til 5 timer hver vej, tissepauser og spisepauser skal lægges til.
Plitvice Nationalpark kan, hvis man bare skal have det mindste ud af besøget, opleves på 3-4 timer, "tivolitoget" har næsten altid kø og i øvrigt kan man ikke se meget af søerne derfra, fordi det er beregnet til at bringe turisterne til og fra forskellige startpunkter.
Dertil kommer, at Plitvice trods alle skønheder ikke er repræsentativ for Kroatien. Jeg tænker på de skønne kyster og den perlerad af oplevelsesrige byer ned langs Dalmatiens kyst.
Gør som andre anbefaler: Kroatien er flere ferier værd, især hvis man vil andet end dase i solen.
Få info om Kroatien her: http://www.campisternes-rejseportal.eu/lande/kroatienland.htm og om Plitvice NP her: http://www.campisternes-rejseportal.eu/rejseberetninger/balkantur7.htm
mvh. Hans

24.04.2012 22:25

Endagstur....

Hej alle samme.

Tak for jeres indlæg, og kan forstå at vores ide vist ikke har den store bære evne så det bliver vist ikke i år at vi ser Kroatien, men så må vi jo tage på ferie dernede på et andet tidspunk :O) Så må jeg jo undvære en tur til mit elske Ungarn ;O) meen mon ikke det går..

Mvh Inge

Dorthe B. Madsbjerg
25.04.2012 06:13

Ungarn VS Kroatien.

Hej Inge.

Du har ret i at det er dejligt i Ungarn, har selv været der et par gange så vi kender det.
Men jeg er helt sikker på at du ikke vil fortryde hvis du prøver at skifte Ungarn ud med Kroatien.

Med venlig hilsen Preben.
www.madsbjerg.com

Billede:
Dubrovnik set fra svævebane.

Joan Petersen
25.04.2012 07:12

Til Preben Madsbjerg

Hej Preben

Synes det er længe siden, jeg har set dig på debatterne :-)

Svævebanen ved Dubrovnik - hvor stiger man på den? Er der noget at se på toppen (ud over udsigten selvfølgelig) men er det op til, hvor byen blev beskudt fra under krigen?

Venlig hilsen Joan
www.petersencamping.dk

Dorthe B. Madsbjerg
25.04.2012 07:47

Svævebane Dubrovnik

Hej Joan.

Jo efterhånden er det ikke så tit at jeg deltager i debatten, jeg syntes jo kun at det er når man kan bidrage med noget nyt at man behøver at deltage.

Svævebanen stiger du på lige uden for bymuren.
Det er en rimelig "ny" seværdighed den stod først færdig i 2010! Før krigen var der også en svævebane på stedet men den blev bombet af serberne, lige som så meget andet i Dubrovnik.
På toppen er der et museum, en restaurant og en fantastisk udsigt ud over hele Dubrovnik.

Med venlig hilsen Preben.
www.madsbjerg.com

Winnie Sepstrup
25.04.2012 08:14

Sjovt at se det billede. Der har vi også bestemt, at vi skal op i år. Man skal jo finde på noget nyt.-)))

Joan Petersen
25.04.2012 09:13

Spændende

Hej Preben

Tak for oplysningen. Det ser spændende ud.

Selvom du ikke synes, der er noget nyt at deltage med, skal du da endelig skrive alligevel - der kommer jo også nye læsere hele tiden :-) Det er heller ikke alle, der kan finde ud af at søge eller orker at læse en masse gamle indlæg. Så deltag endelig.

Venlig hilsen Joan

Bjarne Nielsen
25.04.2012 21:23

Hej Preben.

Helt enig i Joans indlæg.
Mon der snart kommer billeder 2011 på din hjemmeside ? nu har jeg holdt øje med den i længere tid, da vi regner med sommerferien går til Kroatien.

Inge - undskyld jeg lige bryder ind i din tråd :-)

venlig hilsen Elsebeth

Dorthe B. Madsbjerg
26.04.2012 05:10

Foto på hjemmesiden

Hej Elsebeth.

Jeg arbejder på sagen med billederne på hjemmesiden, de er snart på trapperne.
Men indtil de er på siden får du lige et enkelt mere som appetitvækker, dette er taget oppe fra bymuren rundt om den gl. bydel i Dubrovnik ud over de meget typiske røde tegltage.

Med venlig hilsen Preben
www.madsbjerg.com

26.04.2012 08:52

Ingen indbrud

Det er ikke fordi jeg vil bryde ind i Prebens eller andres billeder, mine billeder ses her: https://plus.google.com/photos/103670610805722073825/albums/523813648577...
mvh. Hans

Bjarne Nielsen
26.04.2012 19:48

Hej Preben

Jamen, så må jeg jo have tålmodighed lidt endnu :-)
Vi forventer at tage til det sydlige Dalmatien, og Dubrovnik skal selvfølgelig opleves :-))

Hans : skønne billeder du har taget - tak for den appetitvækker.

venlig hilsen Elsebeth

27.04.2012 09:05

Dubrovnik

Hej Bjarne. Du kan læse om Dubrovnik her: http://www.campisternes-rejseportal.eu/byer/dubrovnik.htm
Mere generelle oplysninger bl.a. med artikler til byerne langs Dalmatiens kyster:
http://www.campingdanmark.dk/campingpladser-i-Kroatien
Nederst på siden kan man klikke til flere artikler.

27.04.2012 15:45

Ihh altså.....

Med alle jeres rejsebeskrivelser og billeder af Kroatien, ja så bliver man jo helt pjokket efter at komme derned på ferie også,,,, men i år går vores tur altså til Ungarn...
Kan forstå på jer der har været i Kroatien at man nærmest bliver afhængig af landet når man først har været der hi hi, ( sådan har jeg det med Ungarn )

God ferie til jer alle, uanset hvor turen går hen...

Mvh Inge

Klaus Glerup
29.04.2012 00:49

Hehe

Kroatien er et fremragende ferieland, men det er Ungarn nu også. Prisniveauet i Ungarn er noget lavere end i Kroatien, som igen er lavere end Italien. Efter mange år i Ungarn, er vi nok blevet mere og mere til Kroatien, uden dog helt at svigte den gamle "kærlighed". Vi har opdaget, at Kroatien kan blive ret vanedannende, og efter flere år hvor hovedferien lå på Füred, vil Ungarn nok fremover mest blive en lille kærkommen forlænget overnatningsplads på vej hjem.

Men det er nu ikke fordi, der er noget galt med Ungarn. Men glæden ved at snorkle/bade i krystalklart vand bliver bare så meget større, når man har tilbragt tilstrækkelig mange år ved Balatonsøen. Jeg ved godt, at det "grumsede" vand ikke har noget med forurening at gøre, men alligevel ;)

I parantes bemærket napper vi nok nogle dage på Füred igen i år. Og på en eller anden underlig måde føles det helt rigtigt at slutte ferien af der :-)

Birgit Hoberg
07.05.2012 15:11

Ungarn er bedst :-)

Har også været i Kroatien, men Ungarn vinder :-) Manglede så meget de gode priser i Ungarn og den gode mad :-)

Winnie Sepstrup
07.05.2012 18:13

Ja her hos os

er der ingen tvivl: Balatons hvide plumrevand kan SLET ikke slå Kroatien glasklare blå hav og den sindssygt smukke natur. Vi vil gerne se Budapest men Balaton kommer vi nok aldrig til igen. Det lavere prisniveau er slet ikke nok for os.

Lisbeth Grønlund Madsen
12.05.2012 22:57

kroatin Rovinj.

vi har været en gang på eropa camping,vi spiser godt på jordbærehatten.0g tre gang på furret camping vores dater som er adopter blev syg i maven de ville ikke give os nogle piller for tynd mavet så vores dater skule på syghus ,de ville ind lægge hende og vi sagde vi går nu. så kunne de lige pludslige godt give os midisin til vores dater.så jeg husker altid at have nogle med mod dirred.vi brugte en dage hos lægen de kunne ikke enkelskog sendte os vider til syghus der brugte vi også en dage. så vores dater vil aldrig til ungaren igen.så vi har prøvet 3 gange bi-villaqk i kroatien og til sommer tager vi til camping polaris rovinj for 3 gang.dejlig plads. Venlige hilsen lisbeth,

Lisbeth Grønlund Madsen
12.05.2012 23:05

polaris camping plads

pooul

Lisbeth Grønlund Madsen
12.05.2012 23:13

polaris camping

damernes bade rum

Lisbeth Grønlund Madsen
12.05.2012 23:19

campingpolaris kroatin

hvor vi købte grille kyllinger

13.05.2012 10:24

Ungarn--- eller --- Kroatien..

Jeg kan se at meningerne omkring hvor vidt Unarn er et skønt land eller ej er delte - men for mig og min familie er der ingen tvivl- Ungarn ER et skønt land...

Dermed ikke sagt at Kroatien IKKE er et lige så skønt land, det kan jeg ikke udtale mig om, for jeg har aldrig været der...
Det var egentlig derfor jeg startede denne tråd om en evt endagstur dertil fra Ungarn.

Der vil ALTID være gode og dårlige oplevelser lige gyldigt hvor man tager hen, vi har da også haft vores dårlige oplevelser (incl en datter der blev syg på ferie i Ungarn) men vi vælger at tage den med den holdning at det kan ske hvor som helst, - også her i lille Danmark såmænd...

Et ekstra plus på Ungarns konto er helt sikkert, og det siger jeg uden flovhed, at der er smadder billigt. Hvis vi vil sydpå i vores ferie, ja så er vi nødt til også at tænke økonomi, og her vinder Ungarn, - dermed ikke sagt at vi ikke på et eller andet tidspunkt kan finde på at holde ferie et andet sted....

Min mand og jeg er heller ikkede store vandhunde, så for os er det ikke så vigtigt om vandet er glasklart og blåt eller om det er såkaldt plumret, vi nyder ferien alligevel...

Kan alle nu have en super sommerferie lige gyldigt, om I som os sværmer for Ungarn, eller som andre der sværmer for Kroatien:O)

Mvh Inge