Camping i Bosnien.

09.11.2012 18:52

Har netop læst dagens forside, omhandlende et ægtpars campingtur til Bosnien.. Jeg synes det virker som et meget spændende land, et land med megen historie, kultur og en skøn skøn natur... Nu er det så at jeg tænker på om der er andre der har erfaring fra campingture til dette land, og hvordan vejforhold og rute derned er og alt sådan.. Måske den person som har skrevet indlægget kan komme med nogle input og gode råd..
Der er jo et stykke at køre fra lille Danmark så alt hvad der har med trafikforhold og ting der kan have indflydelse på en så lang tur sydpå ville være interessant at få noget mere at vide om..
Findes der nogen som har nogle billeder fra Bosniske campingpladser og deres placering i landet ville det også være dejligt...
Pyee, det blev en lang smøre, men håber I kan bære over med det..

Mvh Inge

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 17

Per Servé
09.11.2012 19:45

Bosnien

Hej Inge

Jeg linker til to rejsebeskrivelser fra Bosnien - via Index over Familien Danmarks rejsebeskrivelser: http://www.campinginfo.nu/rejsebeskrivelser.html

Med venlig hilsen
Per Servé

Per Servé
09.11.2012 19:48

Campingpladser i Bosnien

Hej Inge

Jeg glemte dette link - på denne side kan du se omtaler af de fleste campingpladser i Bosnien: http://da.camping.info/bosnien-herzegovina/campingpladser

Med venlig hilsen
Per Servé

09.11.2012 20:18
Dagrunn Meling Hansen
09.11.2012 20:29

Bosnien

Vi var på en fantastisk tur på Balkan i 2008 med Back to Nature. Vi kørte i Slovenien, Bosnien-Hercigovina, Kroatien og Montenegro.
Vi har skrevet om turen på vores hjemmeside www.dcamping.dk

Mvh. Dagrunn og Tommy

Per Servé
09.11.2012 20:44

Søg

Hej Inge

En lille detalje mere - skriv "Bosnien" i søgefeltet - så dukker der endnu flere rejsebeskrivelser op, som omtaler Bosnien, i større eller mindre grad.

Mvh. Per Servé

Dagrunn Meling Hansen
10.11.2012 08:06

Bosnien

Undskyld, tastefejl i adressen på vores hjemmeside.

Den rigtige adresse er www.dtcamping.dk

Vh. D&T

John O. Madsen
11.11.2012 22:48

Hej Inge.
Per har allerede henvist til bl.a. vores hjemmeside.
Bosnien kan kun anbefales. Det eneste du skal have styr på er bilens og campingvognens registreringsattest og det grønne kort - også på campingvognen. Godt nok er ansvarsforsikringen på bilen også gældende for campingvognen, men det kan måske være lidt svært at forklare en bosnisk grænsekontrol. Med den forklaring lykkedes det mig at få et ekstra grønt kort til cv-en, og vi fik også brug for det ved indrejse.
I Sarajevo og Mostar er befolkningen efterhånden blevet vant til turister, med "ude på landet" kan befolkningen stadig virke lidt reserverede, men bestemt flinke nok - og så er det billigt.
Ønsker du yderligere oplysninger er du velkommen her eller på johnomadsen(snabel-a)gmail.com
Mvh. John
http://johnomadsen.dk

Stagis Stagis
12.11.2012 11:28

Bosnien

Vi var i Bosniem/Herzegovima i sommeren 2009.
Der kan læses om turen på
http://stagis.be/Bosnien%202009/Bosnien%202009/Med%20Speedy%20til%20Bosn...
Kan kun anbefales på det varmeste. Især er "River Camp" i Blagaj anbefalelsesværdig.

Hilsener
Flemming Stagis

Henning Fink
12.11.2012 15:56

Bosnien

Vi var der i Sept. 2012.med cv. Vi havde en dejlig tur, først lidt om vejene. vi kørte ind BiH ved Banja Luka der er der et nyt stykke motorvej (betallingsvej) ca. 30 km. Derefter er det landevej af rimelig kvalitet men meget trafikeret. der er mortorvej omkring sarajevo men meget vejarbejde. Vi besøgte Jajce den gamle kongeby, med et smukt vandfald og en smuk gammel by, med en rimelig god camping plads ved en smuk sø ca. 4km. fra byen. Derefter kørte vi til Sarajevo, det var en tur som er smuk men igennem mange små byer så det tager lidt tid (men vi er på ferie og ikke på flugt sååå) campingpladsen i Sarajevo "OASA" er som andre pladser ved storbyer lidt slidt og rengøring var mangelfuld. Men Sarajevo er en meget spændende by fuld af paradokser og stadig bærer præg ar borgerkrigen,
det er spændende at gå i den gamle del af byen, som er udpræget befolket af muslimer,
med deres eksotiske boder og forretninger der er smukke moskeer hvor der bliver kaldt til bøn fra minereterne. En lille sjov ting er se den forskel der på beboerne i byen, man møder unge piger som er sommerklædt lige som i Danmerk, og så burkaklædte unge muslimske piger,det virker lidt mærkeligt men også spændende.
Så kørte vi til Moster, på vejen ved Jabelanca skal man tage et stop ved en de mange kroer der srverer det mest fantastiske grillet lam, prøv det.
Mostar er det så udpræget byen omkring broen der er spændende, vi boede på River camp i Blagaj den var meget speciel, med en speciel lerjchef meget venlig. Men det er nødvendig med rigelig motorkraft da de ligger nede ved floden og det er stejl op og nedkørsel. Vi kan kun anbefale en tur til BiH, vi var der 3 uger og nød det.
mvh Fink

12.11.2012 16:49

Hei John O. Madsen!

De sidste par år eller 3 har både bil og campingvogn været opført med hver sit registreringsnummer på vores grønne kort - så der var intet at forklare, da vi sidste år kørte ind i Bosnien ved Neum!

John O. Madsen
13.11.2012 13:32

Flere ?

@ Henning: Pladsen i Sarajevo turde jeg ikke udsætte kæresten for, da den var langt under standard sidste gang jeg besøgte den. Du skriver den er slidt, men ok. Betyder det at der ser ud til at blive gjort rent? Er der kommet låse på dørene til toiletterne? Er der kommet almindelige toiletter, altså ikke pedal? Er der til at få et brusebad?
Jeg ville ellers gerne tilbage, da pladsen ligger perfekt for besøg i byen, som jeg også finder interessant.

@ Ja, et år fik jeg også sådan et grønt kort, og det er selvfølgelig ok, men i år fik jeg altså to - same same :-)

Mvh. John

Henning Fink
14.11.2012 13:05

bosnien

Til flemming.
Angående camping pladsen OASA så er der kommet sidde toileter 2stk ud af 10 Rengøring da vi var der 7 dage blev der gjort rent hverdag, badeforholdne var der bruse kabine med forhæng,det kan vi godt klare os med.
Men bemærk vi var der fra 7 september, så der var næsten ingen gæster. Davi var der i August 2009 var pladsen helt fyldt op og kun rengøring 1 gang om dgen, samtiddig var der 45" grader i skyggen og 28 om natten som der er tit i august. Vi rejste efter 2 overnatninger, ud til Kroatien kysten, og besluttede at hvis vi nogen sinde kom igen blev det midt i september, og det gjorde vi så kun 32-36 grader om dagen 18 om natten det kan vi leve med.

mvh. Fink

20.11.2012 16:21

forskelligt fra BiH

Man skal ikke tage til BiH for at opleve solrige strande og BihH har i øvrigt kun en kystlinje på ca. 9 km. Det er et meget smukt og grønt land, der gennemstrømmes af vandrige floder. Til trods for, at der kan blive temmelig varmt, så er kun karstbjergene mod Kroatien lidt af en tør affære.
http://www.campisternes-rejseportal.eu/rejseberetninger/balkantur.htm
By beskrivelser ses her:
www.campisternes-rejseportal.eu/byer/jajce.htm
www.campisternes-rejseportal.eu/byer/mostar.htm
www.campisternes-rejseportal.eu/byer/sarajevo.htm

Jeg er næsten færdig med min DVD om Balkan. Du kan maile til mig: hansduggen(snabela)direkte.org, hvis du er interesseret. Den er sammenstykket af ca. 800 still plus en række videooptagelser.

mvh. Hans

25.11.2012 19:05

Camping i Bosnien - det kan blive vanedannende

Vi var i Bosnien i sommerferien 2012 med campingvogn.

Den planlagte rute var : Rostock - Passau - Zagreb - Banja Luka - Jajce - Sarajevo - Mostar og herfra videre til Kroatien.

Da vi nåede til Zagreb tog vi en overnatning på (Motel) Plitvice AutoCamp. Den ligger inde bagved en rasteplads/tankstation. Dette er også indkørslen til campingpladsen. Det er typisk transitplads med en god restaurant - 226 kuna for 2 store bøffer, 2 store øl og 2 kopper kaffe.

Dagen efter satte vi kursen mod Bosnien. Vi kørte mod Banja Luka - på motorvej. Dagens mål var campingspladsen Plivsko Jezero i Jajce (Kongebyen). Vi kom ind i Bosnien over den lille græseovergang ved Bosanska Gradiska. Her var fin skiltning mod Banja Luka. Vi kørte et stykke på motorvejen, men blev vist af igen. Den var af en eller anden grund spærret. Landevejen var fin at køre på, og der var smukke omgivelser langs floden. Vi ankom ved middagstid på Plivsko Jezero (16 Euro pr overnatning). Toilet- og badeforhold var fine. Der var en restaurant på pladsen, som åbnede om aftenen. Maden var fin. Vi brugte et par dage i Jajce og omegn. Vi kørte rundt på vores cykler. Fantastisk område med smuk, smuk natur.

Vores næste mål var at nå camping Oaza i Sarajevo - den eneste plads i området. Vi havde hørt det værste om pladsen, så vi forventede bare én enkelt overnatning. På turen var der en del vejarbejde, da man var ved at etablere et stykke motorvej, Det var ikke det mest spændende med CV'en bagpå - men det gik. Vi kørte gennem nogle hyggelige små byer. Vi kom også gennem byen Travnik, som fortsat bar præg af krigen.
Inden vi kom til Sarajevo, kom vi på et stykke betalingsmotorvej.

Vi var fremme ved Oaza ved middagstid. Det var ikke nogen luksusplads, men vi blev positivt overraskede. Toiletbygningen var gammel og slidt - men ren. Et par hundrede meter fra campingpladsen tog vi sporvognen ind til byen (mindre end10 dkr. pr. billet). Det var en sjov oplevelse at køre gennem byen - nyt og gammelt ind imellem hinanden. Sarajevo er umiddelbart som enhver anden storby i Europa med mennesker fra mange forskellige kulturer.

Ved nærmere eftertanke, skulle vi nok have taget en dag mere i Sarajevo. Men vi satte kursen mod Mostar - eller nærmere byen Blagaj, hvor der ligger et par campingpladser. Vi havde ikke helt styr på hvilken vi skulle vælge. Det var ikke fordi at de beskrivelser vi kunne finde på pladserne var særlig fyldestgørende. Da vi nåede Blagaj endte vi på parkeringspladsen oppe midt i byen - og hva' så. Vi fik vendt vogntoget og fandt et skilt mod Camp Bara, som var en af de pladser vi havde set på. Men heldigvis var der en fyr på en motorcykel, som nåede at stoppe os, inden vi fik drejet fra hovedgaden. Han ville ikke anbefale at vi kørte derned, da vejen var smal og stejl. Han anbefalede derimod Camping Blagaj som lå i udkanten af byen. I det sammen kom en ung fyr på en knallert, og spurgte om vi ledte efter en campingplads. Han arbejdede på Camping Blagaj, så vi kunne bare følge efter ham. Den lå ca 1 km ud af en grusvej. Vi blev taget hjerteligt imod ude ved porten af en ung pige som også arbejdede på campingpladsen. Det var en lille plads 15 - 20 parceller i en lang række - lige ned til floden. Det var så fantastisk smukt (20 Euro pr. nat) incl. wi-fi og strøm. I Blagaj har floden Buna sit udspring fra en klippehule - det er et område, som bare skal opleves.

Vi havde tidligere været i Mostar, men skulle selvfølgelig se den igen. Vi tog bussen fra byen (8 kr. pr. person).

En af dagene tog vi turen til Kravicke vandfaldene. Hvis vi syntes at vi havde haft nogle fantastiske naturoplevelser, så var det småting i forhold til dette sted. Vi spiste frokost incl drikkevarer til ca 55 dkr.

Det eneste minus ved vores tur var, at befolkningen ikke sætter pris på deres natur. Der ligger meget affald rund omkring.

Dette indlæg blev langt, men kunne være blevet meget længere. Men vi håber at der er nogen som har fået blod på tanden, til at komme og se dette spændende land.

Vejene er generelt fornuftige at køre på og trafikken er ikke meget værre end andre steder. Et godt råd må være at tage den med ro - vi oplevede rigtig mange hastighedskontroller.

Vi mødte rigtig mange mennesker på vores tur og alle var meget imødekommende - så vi klarede os fint med engelsk/tysk og tegnsprog.

Det er koldt om natten i Bosnien.

Vi vender tilbage igen i 2013.

HUSK :
Det grønne bevis - både til bil og CV'en.
Cykler

John O. Madsen
25.11.2012 21:17

Hej Erik.

- og tak for snakken i Jajce :-)

Dejligt at høre I havde en god tur fortsat, og også dejligt at Oaza er blevet brugelig - så tror jeg nok jeg tør lokke Lise-Lotte med dertil, for byen er bestemt spændende. Landet vender vi også tilbage til - det bliver bare ikke i -13.

Mvh.
John
http://johnomadsen.dk
se evt. også: http://www.masterpiece.dk/UploadetFiles/149/68/014_072.pdf

Joan Petersen
26.11.2012 11:09

Gode råd

Jeg håber, Inge har fået svar på nogle af sine spørgsmål. Der er rigtig mange gode sider og gode råd at hente her.

Især er det en fin beskrivelse fra Erik Bundgård og Fink om deres nylige rejse til Bosnien :-)

I andre med hjemmesider - John, Tommy, Hans og Flemming - det er skønne steder og flotte billeder. Jeg har læst jeres beretninger flere gange :-)) Vi var selv i Mostar på dagstur i sommerferien, der gik til Kroatien, og det varer ikke så længe, inden jeg kan bidrage med lidt billeder derfra også.

Venlig hilsen Joan

26.11.2012 11:38

Camping i Bosnien

Mange tak for alle de gode råd og beskrivelser omkring camping i Bosnien. Det er helt sikert ting som vi kan bruge, det ser ud til at være et rigtig dejligt land at besøge...
Tak skal I have alle sammen :O)

Mvh Inge