Vorbasse ikke mere DCU

Carl Hansen
17.10.2015 17:55

I efterårsferien på Vorbasse kunne vi se opslag som fortalte at Vorbasse Camping ikke mere er en DCU plads fra 2016.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 13

Steen Æbeløe
18.10.2015 11:39

Stadig rabat

Det er jo mange år siden Vorbasse blev solgt fra men med den aftale om at pladsen stadig skulle være en DCU-plads i en periode.

Den periode må så være udløbet nu, men pladsen vil stadig være en DCU-partnerplads med de rabatter som det så giver.

vh
Steen

Erik Pedersen
18.10.2015 13:15

Vorbasse Camping ApS

Pladsen har fået ny udlejetilladelse under navnet Vorbasse Camping APS d. 22.dec. 2011
Så siden har pladsen ikke været en DCU-ejet plads....

Hvor mange andre DCU pladser er heller ikke ejet af DCU ?

mvh Anette

18.10.2015 13:58

Ejerskab

Ja Men Anette er dette ikke egentlig ligegyldigt.
De almindelige regnskaber er jo ikke tilgængelige, således vi medlemmer kan se hvor "rige" vi er, eller gribe ind. rose eller rette kritik herom, for slet ikke tale om indflydelse.

Vi har jo derfor med vort medlemsskab beseglet vores ligegyldighed hermed, og mange af os kalder derfor vores medlemskort (CKE kortet) et rabatkort.
Vi kan overveje om prisen udover selve CKE kortet kan indbringe det beløb som ligger herudover i form af rabat på vore overnatninger. men herudover er det da kun de som deltager i DCU kredsenes arrangementer som måske kan se lidt demokrati.

Med andre ord: DCU kortet må ses på samme måde som ACSI ,Camping Checques og andre rabatgivende kort. Hvor indflydelsen ligger på samme niveau.

Erik Pedersen
18.10.2015 14:26

Til Kjeld

Måske er ejerskabet ligegyldigt, men når jeg læser at DCU har 24 pladser, så går jeg ud fra at DCU ejer 24 pladser. Det ved jeg så nu, at de/vi ikke gør.... Vil bare gerne vide hvor mange andre af 'vores' pladser der reelt heller ikke er ejet af DCU.

'Vores' regnskaber, det er en sand skandale at ingen medlemmer må se DCU's regnskab.
Jeg er ganske vist blevet beskyldt for at have det det på en 'konkureende' navngiven side.

DET PASSER IKKE !

Jeg har delt Campingrådets regnskab for 2010.

Ikke desto mindre, så har DCU's ledelse brugt mig som årsag til, at end ikke Kreds-bestyrelses-medlemmerne nu heller ikke må se regnskabet... Hvordan skal de mon tage stilling til noget .... I blinde..?

Knud Hansen
18.10.2015 15:10

Meld ud

I disse tider er det jo moderne at melde sig ud af fonde/foreninger hvis man ikke kan se regnskaber/vedtægter, så måske dét var en løsning, som medlem hæfte man vel solidarisk, eller? Revisorer er jo også blevet "sparet" væk nu hedder det regnskabsansvarlig, hvad det så dækker over.

18.10.2015 16:27

foreningsdemokrati

Hold nu op Anette
Medlemsskab af DCU medfører at du køber hvad man kalder et "medlemsskab" Derefter modtager du et CKE kort til ca 100 kr som du har betalt et noget større beløb for. Det resterende beløb er afhængig af om du er pensionist, millionær eller alm lønslave.
Du må herefter selv om du synes det overskydende beløb kommer tilbage i form af rabatter
på overnatninger. Det reklameblad som uddeles 10 gange om året, andre rabatter, eller adgang til kredsenes medlemsarangementer

Alt andet forenings vrøvl kan du glemme alt om, Det har man en ansat formand til at bestemme om

Carl Hansen
18.10.2015 19:06

Hvem ejer?

Jeg troede også DCU ejede Vorbasse. Helt tilbage fra vore børn var små, og det var før der var noget der hed gratisbørn er vi kommet på DCU Vorbasse. Vi var altid med til de kæmpe julefester som 7.kreds holdt i Vorbassehallen og børnene har lært at svømme i svømmehallen. Mit barnebarn er ved at lære at svømme der og i fredags tog hun den første tur ud på det dybe uden korkbælte/ bræt så det er meget vedmodigt at skulle sige farvel til Vorbasse men vi er, som efterlønner / pensionist nødt til at gå efter DCU rabatterne. Tjener de mere på tomme standpladser end os pensionister er det da den helt rigtige vej at gå eller måske bliver hele pladsen omdannet til en fastligger-kolonihave.

Foruden Vorbasse så er Flyvesandet på Nordfyn ikke ejet af DCU men forpagtet af Egebjerggård Gods. Det er så også årsagen til at de vinterlukker tidligt -når jagten går ind.

Flemming Udbjørg
18.10.2015 23:06

Eje en campingplads - på flere måder.

Nu er det ingen rigtig nyhed, at man kan eje campingplads på flere måder.

Man behøver jo ikke at eje det jordstykke, som pladsen ligger på, for at eje den virksomhed, som campingpladsen udgør.

Og hvis nu pladsens jord og oprindelige indretning og udrustning ejes af kommunen, så kan driften/virksomheden jo sagtens ligge i et selvstændigt privat selskab - typisk i en forpagtningsaftale.

Hvad er det så man ejer?? Man ejer værdien af den virksomhed som man driver - som jo typisk opgøres som markedsværdien af virksomhedens egenkapital.

Hvis vi/DCU ejer pladsen og al dens indretning, så indgår bygninger og udstyrs værdier i egenkapital-opgørelsen. Hvis vi forpagter grund og bygninger m.v., så kan værdien af disse dele selvfølgelig ikke indgå i vores regnskaber, men skal indgå i f.eks. kommunens regnskaber.

Mange campingpladser - også langt uden for DCU - ligger på kommunal grund. Og mange af dem er oprettet for kommunale midler, men senere forpagtet ud på langtidskontrakter på 30-40 år.

Men virksomheden - investeringen, driften, den oparbejdede egenkapital o.s.v. - tilhører jo forpagteren.

Helt lige sådan er det med vandrerhjem, mange hoteller og restaurationer, kontorejendomme o.s.v. Nogen har bygget "skallen" mens andre ejer indholdet - og begge er selvstændige virksomheder, med hvert sit regnskab.

DCUs regnskaber indeholder derfor selvfølgelig kun DCUs egne værdier, omsætning og udgifter - og hvor forpagtningsafgift/leje er en del af driftsomkostningerne.

Ingen er snydt. DCU driver campingpladser, men ejer ikke nødvendigvis en masse jord, der hvor pladserne ligger. Helt det samme gælder for rigtig mange øvrige campingpladser. Intet nyt under solen!

Carl Hansen
19.10.2015 06:39

Jo jo Flemming men der er jo den forskel at en forpagtningsaftale kan opsiges.
Ejer DCU jorden så kan kommunen / staten også ekspropriere pladsen men ikke til anden privat virksomhed.

Erik Pedersen
19.10.2015 10:20

Til FU

I Vorbasse Camping's tilfælde, så er det ApS som har drevet pladsen siden 2011 og ikke DCU. Men det er sket med DCU priser og principper. Den ændring der sker nu er, at den bliver en partnerplads. Altså en privatejet plads.

ps. jeg har styr på det med grundeje og forpagtning, og du kan bidrage med at Flyvesandet også er en forpagtet plads... Er der flere ?

Flemming Udbjørg
19.10.2015 18:04

Hvem ved hvad ?

Jeg ved ikke mere om, hvilke DCU-pladser som skulle ligge på en forpagtet grund - men vil gætte på, at det er flere end man måske lige tror!

FDMs plads i Holbæk, var bygget og ejet af Holbæk Kommunen - med en meget lang forpagtbningsaftale, som så blev solgt med, da selve virksomheden Holbæk Fjrd Canmping blev solgt ud af FDM-kæden.

Tilsvarende var FDMs plads i Billund 100% ejet af kommunen, med FDM som driftherre i FDM-kæden. Men Lego-kæden gav kommunen et godt tilbud og købte hele molevitten.

Det er smart af kommunerne at benytte en del af deres godt placerede grunde til campingplads - det trækker turister til, og samtidig har de hele tiden grunden i reserve som udviklingsområde, når byen skulle brede sig. Hvis man solgte grunden, ville byen være låst i forhold til udvikling i det område, som pladsen ligger i.

Følgende pladser er også eget af kommunen, som dog kun yderst sjældent selv driver dem:
(listen er langt fra udtømmende)

Skælskør Nor Camping
Bildsø Camping
Lakolk Strand - på Rømø, som er til salg
Assens Camping
Hartmannsgave i Taastrup
Præstø Camping
Stege Camping
Copenhagen Camping på Amager
Løgstør Camping
Charlottenlund Fort Camping
Give Camping
Bygholm Sø Camping
Vejle City Camping
Grenen Camping var indtil 2010 en kommunal plads
Marstal Camping på Ærø
Herning Park Camping
Roskilde Camping
Skarresø Camping ved Jyderup
Aabo Camping ved Tversted
Helsingør Camping
Sønderborg Camping

- og der kan findes flere, men dette er vist er fint udsnit.

Også Naturstyrelen ejer campingpladser - bl.a. Bunken Strand, Svinkløv, Tranum Klit og Vejers Strand

/Flemming U

Erik Pedersen
19.10.2015 18:35

lejet jord

Nu var det kun DCU pladser jeg tænkte på FU :-)

Campingrådet arbejder meget på at få alle offentlig ejede pladser over på private hænder...

ps.
vedr. Assens kommunes tidl. campingplads, så er den pt ejet af Gitte & Per Blåbjerg, hvor den handel havner kommer en retssag til at afgøre.

Flemming Udbjørg
19.10.2015 20:39

Flere spillere på pladen

EHP - nu kan der jo være flere gode grunde til, at der er sat gang i arbejdet med at gøre de offentlige campingpladser til private pladser.

Én af de nok ret gode grunde er, at flere private pladser har klaget over, at de kommunale pladser har kunnet tilbyde lavere priser - med den mulige forklaring, at kommunen jo ikke betaler ejd.skatter til sig selv, ikke har optaget lån til købet af grunden, ikke har betalt tilslutningsafgifter til vand og kloak o.s.v. - og samlet derfor har et betydeligt lavere udgiftniveau, som kan holde prisen på et lavere niveau.

Kommunerne blev beskyldt for urimelige konkurrencevilkår.

Samtidig steg så kravene til kvaliteten på pladserne, så der nu skulle ske nye investeringer i millionklassen, hvis man skulle holde trit med de øvrige pladser - og så kom tanken op om, at privatisere pladserne.

Mange af pladserne ligger på rigtig gode grunde, med masser af natur og vand - og disse grunde, ville man gerne hole fast i, så der på et senere tidspunkt kunne udbydes nye planer på området. Derfor solgte man ikke grundene, men afhændede virksomheden.

De pladser som lå på grunde, man mente at kunne sælge med fortjeneste, og uden at man senere ville komme til at "savne" arealerne" blev så solgt helt fra.

Resultatet er tydeligt; Antallet af kommunale/offentlige pladser er faldet drastigt. Men det er vel i orden??

Det kan jo strengt taget ikke være en kommunal opgave at drive campingplads, hotel, supermarked, taxi-selskab eller andet erhverv, som ret beset burde være egnet til privat virksomhedsdrift.

Så Campingrådet kan sagtens have en finger med i spillet - uden at være den onde ånd i flasken. CRs fokusområde er jo udviklingen af campingbranchen.