Loven om knive

09.09.2009 16:21

Hej medcampister er vi alle i fare, vi køre jo alle med mange forskellige knive i vores campingvogne når vi køre rundt i landet, hvis vi bliver stoppet af politiet hvad så, de ligger jo i skuffen ????
Mhv. Lynge Frandsen.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 18

09.09.2009 16:34

medmindre du har dem alle sammen i baglommen, sker der det samme som hvis det havde været et sommerhus/hytte - fordi der på registreringsattesten står beboelse

09.09.2009 16:45

De potentielle ulovlige knive bliver først ulovlige, hvis de flyttes fra campingvognens køkkensektion til bilen.

09.09.2009 16:45

Så længe man ikke køre med dem i bilen tro jeg ikke der er problemer.

Men hvis du har sådan en brødkniv til at ligge i dørlommen i venstre fordør går det sikker galt.

Især kl: 0300 ved det nærmeste værtshus.

09.09.2009 18:02

Som lystfisker må man tage chancen, med fiskekniven og filetkniven der ligger i fiskekassen,sammen med fiskestangen i bilen - eller hva'?

09.09.2009 18:11

du har lov til at transportere dine fiske knive til og fra fiskeriet,der bliver det regnet for et lovligt erne,der har du jo også dit grej ved dig,men hvad nu hvis man køber en ny og bliver stoppet på vej hjem?
Kim

09.09.2009 18:14

Hej.

Ja den lov er vist en ommer. Hvad med teltcampister, må de så ikke have en brødkniv med i bilen, på cyklen eller i rygsækken???

Hvad når man har været i byen og købe ny køkkenkniv, må man så ikke selv transportere den hjem??

Det værste er jo at politiet nu tilsyneladende begynder at håndhæve meget strengt, hobbyknive hos håndværkere og knive hos fiskere og jægere.

Mvh.
John

09.09.2009 18:34

Mange kører jo også rundt med kniv til at skære sikkerhedsselen over i tilfælde af uheld

09.09.2009 18:40

Alternativet er jo, at alle, der har kniv med ud i natteliver slipper, hvis man siger, at man er lystfisker og at der er tale om en forglemmelse.

Der er noget i våbenloven der hedder &quote;anderkendelsesværdigt formål&quote; og det betyder altså, at man ikke skal have hobbyknive, fiskeknive, slagterknive o.lign. med i byen.
Det kræver lidt omtanke at leve i dagens samfund.

Venlig hilsen Lennart

09.09.2009 19:02

Ommer Lennart - for har man en kniv med ud i det jeg forstår ved &quote;nattelivet&quote; er det vist ikke fisk man er ude efter - i hvert ikke de fisk vi nyder på middagsbordet.
mvh
Svend

09.09.2009 19:14

Hej igen.

Man skulle næsten tro at TVA følger dette forum. Der var et udmærket indlæg om det her kl. 18.30

Mvh.
John

09.09.2009 22:08

Ja - og så tænk på, at alle disse farlige våben hænger frit fremme i mange afskygninger i alle supermarkeder, byggemarkeder, hobbyforretninger og mange andre steder - man kan købe lige så mange man vil - og forretningerne har ikke engang tilladelse til salg af våben.

09.09.2009 23:47

På denne hjemmeside findes en klar og ohttp://www.politi.dk/da/servicemenu/baggrund/faq_kniv_03092009.htmversku... beskrivelse af reglerne:

09.09.2009 23:51

Jeg prøver igen (det kunne være rart om man kunne slette en mislykket kommentar her i forummet!).

På denne hjemmeside findes en klar og overskuelig beskrivelse af reglerne:

http://www.politi.dk/da/servicemenu/baggrund/faq_kniv_03092009.htm

10.09.2009 09:00

Til Peter Rasmussen: Selvfølgelig sælges der knive m.m. i forretningerne og det er der da ikke noget galt i.
Selvfølgelig må du købe en stor køkkenkniv og bringe den hjem.
Men som tidl. skrevet handler det om anerkendelsesværdigt formål. Altså du må godt bringe kniven hjem fra forretningen, men man skal ikke træffe dig i f.eks. nattelivet med kniven.

Så slå koldt vand i blodet. Hvis vi vil undgå knive ude i f.eks. nattelivet, så nytter det ikke, at vi ser bort fra, at en &quote;lystfisker&quote; lige har glemt at lægge fiskekniven derhjemme efter endt fisketur.

Venlig hilsen Lennart

10.09.2009 09:32

Nu har denne tråd jo ikke så meget med camping af gøre længere - så jeg fortsætter.

Der blev indført visitationszoner, for at politiet havde et hjælpemiddel i særlige tilfælde - i dag er de blevet mere eller mindre permanente hvor de er indført - ikke kun København, men i mange byer landet over.

Der er i visitationszonerne i København indenfor de seneste ca. seks måneder, fundet ca. fem våben (husker ikke tallene nøjagtig - men ikke helt forkert) - så reglerne har vist sin værdi, og burde gøre at visitationszonerne kan ophæves - det gør man bare ikke, for det er mere bekvemt at beholde dem.

Så, hvis du kører ind til f.eks. København, for at gå en efterårstur langs søerne og nyde en kop kaffe på en af udendørs cafeerne - hvis der kommer en mand på en motorcykel og parkerer ud for cafeen, og politiet synes &quote;det må vi lige kigge på&quote; - så er du pludselig indblandet, fordi du tilfældigt uden at vide det, befinder dig i visitationszonen.

I går på TV2 East lokalTV blev omtalt en elektrikerlærlig, der havde et stykke kraftkabel (30 40 cm.) liggende i bilen for at vise det til familien - han blev stoppet og det stykke kabel blev konkluderet til at være et slagvåben, af politiet - for &quote;målgruppen for lovgivningen&quote;, benytter også den slags som våben.

Jeg har en ratlås i bilen - den er ganske kraftig, og ligger bedst i bilen fordi den skal anvendes der, for at sikre min bil. Men, den kan også bruges til at slå med hvis det skulle være - den har endda et godt polstret håndtag - er jeg så ude på at begå noget kriminelt, hvis jeg tilfældigt stoppes foran et værtshus en sen fredag aften, forbi det er nemmest at køre den vej hjem fra familien, eller skal jeg til at planlægge en anden længere rute udenom værtshuset, for ikke at pådrage mig ordensmagtens opmærksomhed.

Så, alle disse tiltag for at forhindre såkaldt bandekriminalitet bevirker - at politiet har stort set uindskrænket magt, og du er skyldig med mindre du kan bevise det modsatte - indtil nu er det ikke lykkes nogen at bevise det modsatte, når de kom i byretten.

Den her lovgivning har til formål at reducerer kriminaliteten mellem ca. 700 - 800 medborgere - der godt ved de er i søgelyset, og godt ved hvad man gør for ikke at komme i klemme, i forvejen har &quote;dialog&quote; med politiet og godt tør nægte at svare eller &quote;det kender jeg ikke noget til&quote; - de har erfaringen med politiet - de går fri.

De andre ca. 5 mill. medborgerne, der tilfældigt kommer forbi - de bliver ramt og påvirket af hele det her konglomorat af lovgivning.

Og - som lidt svar til Lennart - selvfølgelig kan jeg godt forhold mig til nævnte - det er jo for at sætte tingene lidt i perspektiv, fordi danskerne bliver mere og mere omklamret af lovgivning, der hver for sig har bestemte formål, men sat sammen giver det forkerte resultat - spørg bare dem der har fået domme for knive - og, hvor vi i dagligdagen skal være mere og mere opmærksom på om vi via en eller anden fortolkning, rammes af en tilfældig lovgivning - godt på vej mod &quote;big brother watching&quote;

For 20 år siden grinede danskerne af &quote;lovgivnings Sverige&quote; - ja, men Sverige blegner da mod det som Danmark udsættes for nu til dags.

PS det med transport af knive herude hvor jeg bor - i en mellemstor by i Vestjælland er ikke noget problem - vi har hverken noget stort fodboldhold, eller skal holde miljøkonferencer - så vi ser alligevel aldrig politiet herude.

10.09.2009 10:00

Gør nu ikke tingene mere svært end nødvendigt.
Brug sund fornuft.
Er det anderkendelsesværdigt (rimeligt) eller ikke at have en kniv i en konkret situation.
Men jeg stopper her. Vi når nok ikke længere.

Venlig hilsen Lennart

10.09.2009 10:04

Peter Rasmussen Oprettet: 10/09-2009 - 09:32 skriver bi.a.:

&quote;For 20 år siden grinede danskerne af &quote;lovgivnings Sverige&quote; - ja, men Sverige blegner da mod det som Danmark udsættes for nu til dags.&quote;

Så skulle du lige overveje, at tage en hund med på campingtur til Sverige eller blot med til Bornholm, gennem Sverige fra Øresundsbron til Ystad.

Så griner du ikke mere!

Jonathan D
08.02.2018 15:09

Ny knivlov - heldigvis

Jeg faldt lige over denne tråd - da jeg skulle finde vores nye regler.

Hvis andre som mig strander her, så læs videre om de opdaterede regler her:
https://www.friluftsland.dk/blog/ny-knivlov-og-nye-knive-i-friluftsland/

Og her:
http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-06-29-nu-traeder-den-nye-knivlov-i-kr...

Nøgleordet er "hvorfor". Altså hvorfor har du kniven med. Der skal være en god (lovlig) grund, før det er lovligt. Fx er en dolk på fisketuren en god idé. Men at tage brødkniven med til bageren er knap så god ;-)