Logbog

19.12.2009 11:33

Har set flere steder den omtalt - hvad går det ud på - sådan nærmere - hvorfor skal den tælles op - og hvad er det for nogen point man samler til

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 29

19.12.2009 14:00

Hej John

Logbogen kan anvendes på forskellige måder.
Vi køber en ny hvert år og bruger den som en form for campinghistorie.
Vi får et stempel på de pladser vi besøger og når året er omme sender vi bogen til optælling i kreds 1, hvor vi høre til.
Du får point efter hvor mange overnatninger der er fortaget på en campingplads
Hvis man opnår 120 points er der guld, 90 point sølv og bronze ved 90 point.
Udover det kan man opnå et vintermærke og det Gyldne bomærke.
Pointberegningen er forskellig om det er cv eller telt og hvilken årstid.
For cv vedkommen tæller det dobbelt fra 1-9 til 30-4.
Men det er kun for sjovt, en lille hobby.
Logbogen kan købes hos DCU for 20 kr

hilsen

Flemming

21.12.2009 07:15

Logbog

En logbog, er en slags dagbog, der er kommet en ny udgave, hvor der er plads til at tilføje sine egne oplevelser, så som vejr, priser m.v. om pladsen.
Du køber den enten ved DCU hovedkontor eller på DCU pladser, men tager Du med til et kredsstævne, er det næsten helt sikkert, at der er bestyrelsesmedlemmer (turledere) som har en Du kan købe.
Man optjener point, fra maj til september (tror jeg) får Du et point pr. døgn, Du er på en plads, og uden for dette tidspunkt får Du 2 point pr. overnatning( Disse tal er for campingvogn, telt giver mere). Er Du med til et stævne, så er der regler om, at Der gives 5 point (i sommerperioden) fra stævnestart til slut og uden for dette tidspunkt gives der 10 point. Man behøver nødvendigvis ikke have 120 point, 60 point giver bronze-, 90 giver sølv- og 120 giver guldemblem. Første gang Du får mærke modtager Du også en vimpel, hvorpå Du kan sætte dine mærker. det er rigtig godt, at kunne gå tilbage at se hvordan man har katagoriseret en plads.

21.12.2009 13:06

Vi bruger ikke Logbog men har i Tiger anskaffet os en &quote;Kinabog&quote; til 10.- kr med god plads til at føre dagbog over vores mange og lange campingrejser. Hidtil har vi kunnet have op til 10 år i samme bog. Det har den store fordel, at med flere år i samme bog, så slipper vi for at huske det enkelte års Logbogs indhold af rejser. Vi får så hverken point eller guldemblemer - men vi slipper jo også for opbevaringsmuligheder til det isenkram.

21.12.2009 13:43

Ikke fordi jeg er uenig med dig Bruun
Men kunne du ikke nedtone dig lidt her.
Masser af DCU medlemmer har fra &quote;tidernes morgen&quote; brugt denne logbog og har rent socialt sat pris på ideen.
Tråd starteren spørger hvad denne bog er, og der er vel derfor udmærkede forklaringer som denne selv må tage stillig til

Selv fører jeg også en form for logbog hvoraf fremgår antal overnatninger, pladsernes navne samt omkostningerne i forbindelse hermed.
Kørselsregnskab fremgår også, således jeg kan holde kontrol med de påløbne omkostninger.

21.12.2009 14:15

Hei Kjeld L. Kristensen !
Jeg kan se, at du også bruger alternativ Logbog, som er mere miljøvenlig end den form, hvor der er tilhørende produktion til emblemer, vimpler og mærker. Dette til inspiration for andre campister. Det glæder mig og giver respekt.

22.12.2009 08:34

F. Bruun

Ok - så er kun lidt for at have lidt at vise frem man bruger dcu logbog - har selv samme system med bog - godt nok fra fakta - og har også i den flere års camping rundt i norden - så det tror jeg vi forsætter med - er jo ikke sølv tingester man skal have minderne i

22.12.2009 10:18

Vis lige respekt for andres interesser.

Jeg har fuld respekt for at i ikke vil bruge DCU-logbogen, jeg gør det heller ikke selv. Men der er nogen der sætter pris på det, og med de medfølgende emblemer, så respekter dem for det.

Hvorlrdes tror i at FCK`s danske mestre i fodbold ville have det, hvis de efter en sæcon, blot modtog et hæfte fra Fakta eller Aldi, hvori der stod at de havde vundet Danmarks mesterskabet i fodbold 2009.

22.12.2009 10:39

Hei Carsten Bryld!
Måske FCK´nes tilkomne vil være himmel henrykte for, ikke at have alt det metalglimmer, at støve af på og polere gennem et forhåbentlig langt liv! Det at samle X antal point sammen, og få et broncemærke i et Cafeteria på en DCU-Campingplads en kold vinterdag kommer vel egentlig aldrig på højde med at vinde et dansk mesterskab eller en guldmedalje ved Olympiske Lege?
Om du samler på thebreve, apotekkuverter eller er Filatelist, har jeg dog lige stor respekt for, men tingene må godt sættes i perspektiv!

22.12.2009 19:34

Det jeg underforstået i mit indslag mente, var at man bør respektere at folk finder glæde ved, f.eks at fører logbog.
Og oprindeligt var det var jo bare et svar, på en forespørgsel fra John Jensen.

Der er jo også folk der mener jeg er mærkelig, fordi jeg synes at camping er livet.

22.12.2009 20:27

Carsten, tror ikke nogen mener du er mærkelig fordi du synes livet er camping?

Tror flere synes DCU er mærkelige, fordi de forlanger 20 kroner for en logbog. Hvor du måske kan opnå at få et emblem.

De fleste ville med garanti sætte mere pris på at få en overnatning gratis efter 10 klip på et DCU kort?

Måske det Bruun prøver på en pæn måde at sige? Ved det ikke, men oplever Bruun som en temmelig aktiv campist.

De venligste julehilsner
Knud
www.kaben.dk

22.12.2009 20:35

Ja Ja

NDet var jo ikke meningen med mit spørgsmål herinde at i skulle komme og og skændes om det - fik sådan set svar i første indlæg - så kan i alle nu have en god jul og et godt nytår - kan være vi ses derude i det nye år . tak

22.12.2009 20:47

Nu er vel 20 kr for en bog vel ikke det der ødelægger økonomien, den måde som i laver dagbog eller logbog er vel ikke bedre end at bruge DCU´s bog.?
Og for at få Bruun og Andersen helt oppe i det røde felt :-), har jeg også købt en DCU vimpel hvor jeg sætter mærkerne på, vi har forskellige hobbys og samler mani.
Jeg tør slet ikke skrive at jeg har omkring 70 campingvogne med trækker i forskellige model størrelser i et glasskab på mit kontor .-)

hilsen

Flemming

22.12.2009 21:00

Hej Flemming.
Tror nu mere det er dig som kommer op i det røde felt:-)

Hvornår skal vi se det skab med campingvogne og trækkere?

Jeg har kun et skab med diverse entreprenørmaskiner, fået ved forskellige fabriksbesøg,,, har dog ikke en lille samling fra KABE, har ellers været der et par gange:-(

Også god jul til dig og dine.
Mvh Knud
www.kaben.dk/2007/granna/kabevognen.asp

22.12.2009 22:16

Hei Flemming Rügge!
Du skal da bare købe alle de logbøger, vimpler, mærker og emblemer til dit fastelavnsris, som du har behov for. Ligeså med hensyn til legetøjsbiler med campingvogne. Jeg forholder mig blot retten til at være fri.
Knud Due Andersens idé til klippekort i stedet for værdiløse stempler og point lyder tiltalende - et andet forslag kunne være, at DCU for at fremme camping i Danmark tilmeldte ALLE sine pladser til Campingcheques og ACSI-Cards rabatordninger for dermed at øge omsætningshastigheden på alle DCU´s pladser.
Knud Due Andersens, jeg ved ikke hvad katagorien &quote;temmelig aktiv campist&quote; dækker, men med ca. 150 overnatninger på årsplan, hører man så til i denne katagori?

22.12.2009 23:49

Det er mærkeligt -- hvordan kan det være at næsten samtlige indlæg herinde - der tager alle næsten en negativ drejning - hvordan kan det være nogen sådan hakker på hinanden - istedet for at dele det vi jo alle har til fælles i en god tone - mit indlæg var slet ikke ment om hvordan i hver i sær gemmer jeres camping oplevelser - men blot om hvordan det lige virkede med dcu logbog -- så igen go jul til i alle derude

22.12.2009 23:49

Det er mærkeligt -- hvordan kan det være at næsten samtlige indlæg herinde - der tager alle næsten en negativ drejning - hvordan kan det være nogen sådan hakker på hinanden - istedet for at dele det vi jo alle har til fælles i en god tone - mit indlæg var slet ikke ment om hvordan i hver i sær gemmer jeres camping oplevelser - men blot om hvordan det lige virkede med dcu logbog -- så igen go jul til i alle derude

23.12.2009 00:18

Hej John Jensen
Tilbage til dit indkast om logbog
Vi har camperet rundt i Europa i mere end 40 år - været medlem i DCU i 27 år i de sidste 10 (arbejdsfrie) år med over 100 overnatninger pr. år.
Med den bagage kan vi komme i vældige diskussioner om hvor og hvornår vi var - eller gjorde dette eller hint.
Så er det at vi har en pæn samling lokbøger at støtte os til.
Om man vil notere points, samle på mærker og vimpler - tja det bestemmer jo man selv.
VH BJ.

23.12.2009 00:57

Til Bruun

Men hvorfor nedgøre du så dem der gerne vil have et fastelavnsris som du kalder det, jeg kan nu ikke lige se sammeligningen, syntes du en billig Kina bog er pænere.
Prøv dog at acceptere at ikke alle samme indgang til camping som du har, vi er da gudskelov forskellige og vi har forskellige hobby.
Men jeg har også kun 70-80 overnatninger om året og er derfor ikke så klog som dig

hilsen

Flemming

23.12.2009 08:59

Jeg sidder lige og mangler en enkel oplysning vedr. logbog optælling:
Er det kun overnatninger på DCU campingplads der tæller med, for at få de eftertragtede point ?

Hvis svaret er ja, - så er selve ideen til at samle points og mærker et loyalitetsbevis, som man kan vise frem og en måde hvor man kan sortere folk på. Dem med alle mærkerne og dem uden..... ikke et spørgsmål om hvormange overnatninger, men HVOR.

Eller er der noget jeg har misforstået?

Vi fik en logbog da vi blev meldt ind i DCU, samtidig med at vi købte vores første CV, forhandleren var nemlig også kasser i DCU 3. kreds :-) men vi har aldrig brugt den logbogen, men istedet lavet vores eget system.

mvh
Anette

23.12.2009 09:16

Den gang jeg var barn, og vi camperede i de gamle manzart teltet og forløberne til villa telte. Brugte man det, at på hver camping plads, havde de et logo, der passede til pladsen eller området, som man så syede på teltet, senere overgik man til klistermærker.
Derfor var det dengang tit spændende og gå rundt og se, hvor folk havde været på camping henne i Danmark eller Europa.
Man gik efterhånden væk fra dette, fordi det ødelagde teltene. Og jeg vil i dag ikke overklistre min CV med klistremærker.
Men derfor synes jeg, det er meget sjovt hvis der er nogen der vil lave et banner eller fører en logbog, med mærker eller stempler fra de steder de har været.
Hellere se på sådan et banner, end en blomsterhave foran forteltet.
Så lad os nu bare acceptere at vi alle sammen er forskellige, og at vi har ret til at være det uden at man er latterlig.
Jeg tror også at Knud Due Andersen har fat i lidt af det rigtige. Hvis man kunne lave en kombination mellem mærkerne i logbogen og optjeningen til en gratis overnatning, så kunne selv jeg da godt fristes til at købe en logbog til sølle 20 kr. igennem DCU.

23.12.2009 09:25

Til Anette

Du samler point på alle campingpladser både her Danmark og i udlandet.

hilsen

Flemming

23.12.2009 09:45

OK, tak. - Selv om jeg ikke gør brug af det, kan det jo være at andre heller ikke ved det. Så tak for svaret.

mvh
Anette

23.12.2009 21:06

Til Bruun.
I min verden er du supercampist med dine gode råd, at du så også har 150 overnatninger?

Jeg er målløs.

Jeg kan max klare 40, og føler det som om vi aldrig har været hjemme og passe hus, have, børn og barnebarn. Har helt glemt vi også har en Stuga i Sverige, som også skal passes.

Nå, er kun på efterløn, får sikkert mere tid når man bliver pensionist?

Stadig stor julehilsen.
Mvh Knud

23.12.2009 23:46

Til Knud
Du skal ikke regne med at have mere tid som pensionist, der får du også travlt med mange ting; dog også til camping.
Mvh. P.E.

24.12.2009 00:01

Hei Knud!
Du skal blot kombinere efterløn og det at være pensionist, det er såmen hele hemmeligheden i at få tid til det hele!!!!

24.12.2009 10:07

Jeg fik fortalt engang at man max fik point for 21 overnatninger på en C-plads,da det ellers bliver betragtet som fastligger.

Og da Camping kommer fra det engelske ord &quote;Camp&quote; som betyder at slå lejr er det jo forstålig nok,er man over 21 dage samme sted er man jo mere eller mindre groet fast og så har det ikke noget med at slå lejr at gøre.

Iøvrig mener jeg at en temmelig aktiv campist er en nomade der er ude fra 1/1 - 31/12.

Mvh. og glædelig jul

24.12.2009 12:25

Hej jensen
Når / hvis man tæller point er det mest for sin egen fornøjelse. Hvis man tæller &quote;forkert&quote; kan DCU være ret ligeglad, det koster højest et mærke.
Vi boede en gang 31 dage på en spansk plads uden problemer med DCU. Men hvis fastliggere vil prøve at &quote;snyde på vægten&quote; er det for mig at se kun for at prøve at narre sig selv.
Vi bruger lokbogen til at huske og nogen gange adskille vores ture f.eks til samme sted. Vi bruger den ikke til at imponere nogen.
VH BJ.

Niels Peter Bay Løøe
28.07.2017 21:28

Logbog

Hej.
Vil gerne høre om man kan købe logbogen på alle DCU pladser, eller om jeg skal købe den via DCU's hjemmeside.
Vh Niels Peter Bay Læsøe

Benny Hauge Jakobsen
29.07.2017 15:11

Logbog

Jo vi har logbog. det skyldes for en del at vi ikke husker så godt mere, når vi diskuterer en hændelse kan vi ty til lokbogens fakta.
Det er en dagbog hvor man kan tilføje sine egne bemærkninger, prisen - (vi har som nomader haft mere end 1900 overnatninger med den nuværende vogn), om der opkræves ekstra gebyrer og andre praktiske ting.
Om man kan lide pointsystem og mærker , er en helt personlig ting, som ikke behøver at gå ud over de som kan lide systemerne.
MVH BJ.