Ikke begejstret for DCU Mols Camping

Henrik Andersen
27.07.2015 23:06

Hej

Jeg er i dag hjemkommet efter en uge på DCU Mols Camping i Ebeltoft, vi var der fra mandag i uge 30 til i dag, mandag i uge 31, med vores to drenge på hhv. 4 og 6 år.

Vi var ikke så heldige med vejret, men det skal campingpladsen jo ikke bebrejdes for. Derimod må jeg sige at jeg er skuffet over servicebygningen og de forhold der tilbydes her. Der er over 400 standpladser, men kun 5 baderum til herrer, 5 baderum til kvinder, og et tilsvarende antal familierum - og et par ekstra familierum i en lille servicebygning.
Hvis man regner med at alle voksne vil i bad én gang om dagen, hvilket jeg ikke anser for en voldsom luksus, så regn lige ud hvor meget tryk der er på servicebygningen når alle pladser er besatte! Jeg havde rig lejlighed til, uopfordret, at drøfte dette emne med andre campister i alle aldre, de gange hvor jeg stod i kø til toilet eller bad.

Jeg er måske lidt sart hvad angår toiletter, men 1 daglig rengøring er bare ikke nok når der er så mange brugere, og ingen pissoir, hvilket medvirker til yderligere tilsvining af toiletterne hos herrerne. Den ene daglige rengøring foregår med højtryksrenser og efterlader ikke et synderligt pænt indtryk.

Vi er ret nye i campinglivet, vi købte vores første vogn sidste år, men har dog allerede erfaret at vi ikke er de eneste der foretrækker at lave mad i campingpladsens køkken fremfor i campingvognen. Faktisk synes vi at madlavning og opvask er tidspunkter hvor vi falder bedst i snak med vores medcampister, og oplever den afslappede hygge. På Mols Camping var tendensen meget tydelig, da der også her var kø for at komme til, både madlavning og efterfølgende opvask. Der er i alt 2 (to) ovne til rådighed i den primære servicebygning og 1 ovn i den lille servicebygning. Det er godt nok ikke meget på sådan en stor plads.

Jeg er som DCU-medlem glad på vegne af alle os medlemmer hos DCU, når det går godt med belægningen på pladserne, men lige præcis Mols-pladsen er altså efter min mening overvurderet i beskrivelsen, hvor det fremgår at der er en nyere servicebygning (den er over 20 år gammel!) og at pladsen har et højt aktivitetsniveau (jo, hvis man er glad for tupperwaresalg og tøj til det modne publikum!). Det fremhæves desuden har pladsen har en pool, hvilket også er sandt, men i de tilhørende bad og omklædningsrum var rengøringen vist ikke nået til, her var i hvert fald meget beskidt, der lugtede af tis og der var ikke noget sæbe i badet - så kan det jo være det samme med at tage bad før omklædning.

Det nuværende værtspar havde tidligere DCU pladsen Flyvesandet på Nordfyn, som er den eneste anden DCU plads vi har prøvet, og det var sidste sommer. Dengang havde vi et lidt bedre indtryk med hjem, dog stadig med den kritik at én daglig rengøring af toiletter i højsæsonen ikke helt rækker - efter vores mening. Det virkede dog som om at de sanitære forhold passede lidt bedre til pladsens størrelse på Flyvesandet, så min opfordring vil være at der opføres endnu en servicebygning på Mols Camping, da pladsen er ret stor, og gerne i en lidt mere moderne standard end de nuværende. Jeg nævner her værtsparet fordi jeg antager at konceptet omkring rengøring og generel standard måske i virkeligheden ikke har så meget med værterne at gøre, men er besluttet generelt hos DCU?

Nå, men det kedelige vejr og de negative indtryk fra årets danske campingtur (vi var også i Sverige, men her var vejret ligeså skiftende), har betydet at vi formentlig ikke vælger DCU pladser til næste år, men satser på 4- eller 5 stjernede pladser hvor der typisk er lidt flere beskæftigelsesmuligheder for vores børn, som fx indendørs pool, legeland og et dagligt aktivitetsprogram - og ikke at forglemme lidt pænere sanitære forhold. Vi er til gengæld også indtillet på at betale lidt ekstra for disse faciliteter, men hellere det end at bruge vores sparsomme ferie på en kun halvgod ferie.

Jeg vil afrunde min beretning med at kommentere på budskaber fra DCUs formand, der i et af de seneste medlemsblade har udtalt sig omkring tiltrækning af nye generationer til campinglivet, ved at lade min beretning herover være stof til eftertanke i forhold til tiltrækning af nye generationer, som fx er mig og min familie. Er vi mon et enestående eksempel, der kræver mere end DCUs pladser kan honorere eller har vi bare været uheldige denne gang? Der skal i hvert mere til, hvis vi skal holde ferie i Danmark med campingvogn.

Fortsat god sommer.

Venlig hilsen
Henrik Andersen

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 37

27.07.2015 23:52

Campinglivets glæder .........

Det bliver spændende beretninger, når I begynder at turnere rundt i blandt andet Sydeuropa.

28.07.2015 05:19

Campinglivets glæder .........

Tja Eller Sverige,
Vi var på flere pladser hvor vi så hinanden dybt i øjenene og tog kun 1 overnatning!

men fantastisk natur så hvad betyder et dårligt Wc man skal skide der! måske r
et bad! eller lige klare de værste andre problemer!!!
så vi siger også velkommen til frilivet!!

28.07.2015 07:48

Send os en mail så undersøger vi sagen

Hej Henrik.
Vi beklager meget den oplevelse, som du har haft, og vi vil gerne undersøge sagen nærmere. Derfor beder vi dig venligst om at skrive til info@dcu.dk, hvorefter du vil høre fra os.
Vh. Redaktionen - Dansk Camping Union

Henrik Andersen
28.07.2015 08:59

Er standarden lavere i sydeuropa?

Hej Lotte

Skal jeg forstå dit svar sådan, at jeg ikke skal forvente at finde bedre faciliteter på de sydeuropæiske pladser?

Vi har umiddelbart ikke endnu mod på at trække vognen med sydpå, og da slet ikke hvis der ikke findes pladser svarende til de danske 4- og 5 stjernede.

Vh
Henrik

Irma Norlev
28.07.2015 09:02

Dcu Mols

synd I har haft sådan en dårlig oplevelse, synd I ikke vil prøve nogle af de andre pladser til næste år.
vi har her i uge 28-30 været på 3 dcu pladser med vores barnebarn på 4 år. først på Åbyskov, ingen problemer med rengøring og aktiviteter for William, derpå Gjerrild ingen problemer med rengøring og aktiviteter, der på Kollund ingen problemer med rengøring og aktiviteter. men nu skal William og bare have en legeplads og andre børn så har han ikke tid til Farfar og farmor, er der et tidspunkt hvor der ikke er så mange børn på legepladsen så en gang sæbebobler. Vi laver mad i campingvognen det er nu det nemmest for os men går ned og vasker op, selv om vi har varmt vand i vognen, og der møder man altid nogle andre campister som også kommer med dagens opvask. jeg mener at havde læst at en 3* skal havde et bad for hver 25 personer. prøv at slå det op på nettet. Vi har ikke endnu været på Mols men den står på listen til at skal prøves. for jeg vil gerne se alle pladser, det kan jo være I kun var uheldig i år. vi fravælger pladser med alt mulig underholdning, vi holder ferie. på Åbyskov har de et tog der kører rundt kl. 16 og 19. På Gjerrild var der pool. I Kollund var der ringridning. men det er Sørens tog der trækker mest i William

Henrik Andersen
28.07.2015 09:26

Dejlig nyhed fra andre pladser

Hej Irma

Dejligt at høre om jeres gode oplevelser med andre DCU pladser, vi fortrød at vi ikke valgte Gjerrild, da den ser ud til at have bedre faciliteter og et bedre forhold mellem antal pladser og servicebygning.

Da vi besøgte Flyvesandet på Fyn sidste sommer, var der også et tog, og det er da en fin børneaktivitet, som i også har oplevet på Åbyskov.

Det er da interessant hvis det passer, at en 3-stjernet plads skal have et bad for hver 25. person. Der er maks. 20 badrum på Mols, men med over 400 fuldt bookede pladser, har vi sikkert været 800 voksne mennesker og rigtig mange børn, så der er noget der ikke helt stemmer her.

Vh.
Henrik

Irma Norlev
28.07.2015 09:44

mols

undskyld det var pr enhed og ikke person, men slå den lige efter

Irma Norlev
28.07.2015 09:55

mols

Undskyld det er pr. enhed, på Gjerrild er der ikke noget som hedder herre og damer der er fælles bygning, fungerer fint for os, vi lå nede bag den ene legeplads længst væk fra info, og købmand, så der kan virke langt, men det har den fordel at man kan aftale med William hertil og ikke længere, og vi aftaler altid at det er forbudt at gå i butikken uden voksne, men nogen gange smutter det, og så må vi lige havde en snak om det, han er jo 4 år så vi prøver at lære ham de ting, så det er letter for ham selv.

Lise Bertelsen
28.07.2015 10:05

Camping i Sydeuropa i stedet for på DCU pladser

Hej Henrik

Lige en kommentar vedrørende køkken- og toilet/badeforhold: Hvis du foretrækker at lave mad i campingpladsens køkken fremfor i campingvognen, må du blive i Nordeuropa, for på de fleste sydeuropæiske campingpladser kommer du at lede forgæves efter et køkken. På de forholdsvis kendte "danskerpladser" i Rhinau og Ribeauville i Alsace er der udmærkede opvaskeforhold, men intet køkken. Længere skal man altså ikke sydpå, før der mangler den for dig så vigtige facilitet.

Jeg har kun besøgt en brøkdel af de sydeuropæiske campingpladser, men det sydligste land, hvor jeg foreløbig har set køkkener på pladserne, er Østrig.

Lad dig ikke snyde af de pladser, hvor der på deres hjemmeside står "køkken". Ofte er køkken lig med opvaskefaciliteter, nogle steder kun med koldt vand.

Hvis du mener, at rengøringsstandarden kunne være bedre, så besøg Syditalien og Sydfrankrig. Der foregår rengøringen ofte med en vandslange. Så bliver alt spulet, og den slags vandpjaskeri går ikke ud over toiletpapir og wc-bræt, for det er ganske enkelt ikke eksisterende. Toiletpapir skal man selv medbringe. Så bestemmer man jo også selv, om man vil bruge to- eller trelags papir, Lambi, Grøn Linje eller noget helt tredje. Håndsæbe skal man også selv have med.

Måske er DCU pladserne ikke så ringe endda.

Ole Bisgaard
28.07.2015 11:15

God diskussion i dcu regi

Henrik:
Jeg synes, at det er en god diskussion, som dit indlæg rejser.
1. hvordan er dcu’s forretningsmodel kommet til
2. er der for mange rygklappere i dcu’s ledelse – forretningsudvalg og formand
3. har man i ledelsen en tilstrækkelig kritisk sans for, hvordan pladserne fungerer også med hensyn til lønsomhed
4. hvordan er sammenhængen mellem pris og ydelse på dcu’s pladser – hvilken pris er vi villige til at betale for en overnatning og er vi villige til at betale for ydelser som bad, eget baderum o.l.
Campinglivet i Sydeuropa:
Jeg er enig i, at det er lavt, når man vælger de billigste pladser – der får man det, som man betaler for! Men man kan bestemt også få de gode oplevelser på de bedre og dermed prismæssigt dyre pladser!
Med hensyn til manglende køkkenfaciliteter, så kan man jo blot medbringe et el- eller gaskomfur og så tilberede sin mad udenfor campingvognen! Vejret er sjældent en hindring for det!
Pernille Lykke Madsen:
Jeg synes det er synd for demokratiet i dcu, at dcu’s ledelse vælger, at trække diskussionen ind i organisationen frem for at bibeholde den i dette forum og endog kunne få en form for kundeundersøgelse ud af indkomne indlæg.

28.07.2015 11:41

DCU standard

Spørgsmålet er om Camping overhovedet er noget for jer.
Camping er jo bl. a fællesskab med de fordele og ulemper dette medfører, Hertil kommer at forventninger og indfrielse nok ikke står mål hos jer, prøv derfor at dreje ned på forventningsskruen

Jeg hører ganske vist til den arbejdsfrie generation men husker da godt at der i juli måned var tryk på alle faciliteter.
Men nu er det jo sådan at døgnrytmen er forskellig for vi mennesker. Nogen står meget tidligt op, nogen meget sent, og for disse er der sædvanligvis ingen problemer.
Derimod findes en majoritet som har ens døgnrytme, og da kan man ikke påregne at alle uanset antallet af toiletter kan komme til umiddelbart.
Hvem har ikke problemer hjemme hvor 4 mennesker som møder, og står op samme tid hvor alle skal på toilet eller bad.

Med hensyn til bad er løsningen derfor at bade når "trykket" ikke er så stort,eller stå i kø. Ingen tager skade af lidt kysevask og vente med badet til trykket er faldet om eftermiddagen eller aften. Herudover har de fleste jo toilet i vognen ja mange sværger endog til også at bade her

Både her og i syden findes luksus pladser Dem herhjemme besøger vi aldrig, men har dog af vanvare forvildet os ind i syden hvor hver standplads havde eget toilet som man så selv måtte holde rent og det blev først proff. rengjort mellem hver udskiftning. men der var herudover ingen servicebygning så opvask og madlavning var vores eget problem

Ellers er såkaldte pedal lokummer ( hul i jorden) toiletter med eller uden brædt fremherskende. Rengøring sker med vandslange en til to gange om dagen med rigeligt brug af desinficeringsmiddel. Køkkenet er udendørs, evt med et halvtag, og kun til opvask som tidligere nævnt.
Solen, varmen, og fællesskabet mildner dog det hele, og tusinder af danske campister flokkes om at tage derned

Til slut
Har intet imod luxuspladser, men lad os dog beholde DCU standarden som prismæssigt giver mulighed for os almindelige campister også at deltage.

28.07.2015 11:54

Er standarden lavere i Sydeuropa?

spørger

Henrik Andersen 28. juli 2015 Kl. 08:59

Du har allerede fået et dækkende svar fra

Lise Bertelsen 28. juli 2015 Kl. 10:05

Jeg vil blot tilføje, at

1) campingpladser, der er inddelt i parceller, er parcellerne sjældent større end ca. 50 kvadratmeter.

2) øvrige campingpladser er danske afstandskrav på 3 meter til naboerne "en by i Rusland"

3) tilslutning til ca. 200 Volt (230 Volt, hvis man er heldig) foregår via en sikring på ca. 4 Ampere - 6 Ampere.

Tilslutning af kaffemaskine og brødrister samtidigt kan betyde, at sikringen slår fra.

4) I højsæsonen er det formålsløst at medbringe diverse aircondition-anlæg (På mange campingpladser er det FORBUDT at tilslutte dem på grund af GAMLE overbelastede kraftværker)

MEN IHHHHHHHH, HVOR ER DER SKØNT OG SPÆNDENDE I SYDEUROPA!

I år har vi (2 voksne og en lille hund) været på en 6.300 kilometer lang tur gennem

Danmark, Tyskland, Østrig, Slovenien, Kroatien, Bosnien - Hercegovina og Montenegro

Turen varede i 32 dage med overnatning på 17 forskellige ACSI campingpladser af varierende standard.

Prisen pr. nat varierede mellem 113,70 DKK og 327,01 DKK

Gennemsnit 217,81 DKK

Karl Jelsbak Steffensen
28.07.2015 13:05

Ja ja men---

Nå mange af os har investeret i en CV med både køkken varmt vand m.v., så må det vel også bruges?
Teltcampister BØR kunne komme til, vi andre kan trods alt bruge de faciliteter vi har betalt for ved køb af CV'en.
Man må vel påregne,at faciliteterne ikke slår helt til uden ventetid i " hovedsæsoen"
Jeg vil ihvertfald gerne se, hvem der kan forrente den investering der skal til på de få uger om året, det drejer sig om.
Rengøring, ja det har vi også talt om, men der er altså også mange campister der fuldstændig glemmer at gøre rent efter sig på toilettet, går ind i bruserrummet med snavsede sko, vaskekummen m.v, og det er ikke kun børn.
Vi var på DCU Ålbæk i uge 29 og 30, og børnebørnene har allerede besluttet, at det skal gentages igen i 2016
Indrømmet, da var jeg også træt af at skulle " bruge børsten efter andre" næsten hver gang jeg var på toilettet, men det er vel ikke et DCU anliggende?

God sommer til alle, eller hvad vi skal benævne det i år.
Karl

28.07.2015 13:09

Send os en mail

Hej Henrik.
Vi beklager meget den oplevelse, som du har haft, og vi vil gerne undersøge sagen nærmere. Derfor beder vi dig venligst om at skrive til info@dcu.dk , hvorefter du vil høre fra os.

På forhånd mange tak.

Vh. Dansk Camping Union

28.07.2015 13:59

Hvorfor?

Pernille L. Hansen DCU
Hvorfor igen opfordre Henrik Andersen til at skrive til DCU, Du har jo læst hans indlæg, Det er kundgjort så alle medlemmer kan se det, så hvis DCU vil svare, så gør det dog, så vi alle kan få glæde af det.

28.07.2015 14:23

Når nu DCU er kommet på banen..........

Kunne DCU så ikke gøre en indsats for at blive KENDT på campingpladserne UDENFOR de danske grænser, især i Sydeuropa, men også i bl.a. Sverige!

I bl.a. Kroatien, megastore danskerdestinationer påstås, at man i almindelighed IKKE kender til nedenfor viste campingkort og i særdeleshed OVERHOVEDET IKKE kender til DCU eller DCU´s logo på nedenfor viste campingkort.

På nævnte destinationer ønsker man KUN, at "få fingrene i" vore

RØDE EU-DANMARK-PAS

(Helst i hele perioden, hvor vi bor på pladsen. Minimum "natten over"!)

Det samme gjorde sig gældende i 2013, hvor vi bl.a. kørte rundt i Portugal.

Også den gang gjorde vi DCU opmærksom på portugisernes

MANGLENDE KENDSKAB TIL EKSISTENSEN AF DCU!

Tilsyneladende har DCU siden da indgået en aftale med Orbitur-campingpladserne i Portugal, ELLER HVAD?

Henrik Andersen
28.07.2015 15:26

Svar fra DCU

Hej

Jeg har skam allerede i morges skrevet til DCU, og fået et venligt svar fra Victoria Lindtner.

Det ændrer selvfølgelig ikke på mine oplevelser, men nu er de tilkendegivet.

Venlig hilsen
Henrik Andersen

Lise Bertelsen
28.07.2015 15:46

"Billige" campingpladser

Til Ole Bisgård

Du skriver: "Jeg er enig i, at det er lavt, når man vælger de billigste pladser – der får man det, som man betaler for!"

Nej, det gør man ikke nødvendigvis.

F.eks. i Sydfrankrig refererer jeg til en 5-stjernet plads. Den er kendt og besøgt af adskillige DCU medlemmer og hedder Les Prairies De La Mer ved Port Grimaud. Sidste år var prisen for en bil, campingvogn eller telt, strøm og én person omkring 34 Euro i døgnet i lavsæsonen, altså fra 1. september, og det finder jeg ikke specielt billigt. På denne plads er der nul pool, køkken, sæbe eller toiletpapir. Husker ikke, om der er wc-bræt. Rengøringen foregår, som jeg før har nævnt. Til gengæld forefindes der flere butikker med tøj og badetøj, og de har et varesortiment som i det nærliggende supermarked, blot til meget højere priser.

Samme standard og prisniveau finder man også mange steder ved den italienske Middelhavskyst.

Dette indlæg er for at fortælle Henrik Andersen, at selv om man er villig til at betale prisen, så er forholdene ofte helt anderledes, end vi kender det herhjemme.

Jeg holder meget af campingpladserne i Sydeuropa og kan godt leve med de mangler og forskelligheder, jeg møder der, men ser ingen grund til at bilde forholdsvis nye campister ind, at faciliteterne på en 4- eller 5-sternet campingplads dernede er de samme, som vi forventer herhjemme.

Lise Bertelsen
28.07.2015 15:49

"Billige" campingpladser

Til Ole Bisgård

Du skriver: "Jeg er enig i, at det er lavt, når man vælger de billigste pladser – der får man det, som man betaler for!"

Nej, det gør man ikke nødvendigvis.

F.eks. i Sydfrankrig refererer jeg til en 5-stjernet plads. Den er kendt og besøgt af adskillige DCU medlemmer og hedder Les Prairies De La Mer ved Port Grimaud. Sidste år var prisen for en bil, campingvogn eller telt, strøm og én person omkring 34 Euro i døgnet i lavsæsonen, altså fra 1. september, og det finder jeg ikke specielt billigt. På denne plads er der nul pool, køkken, sæbe eller toiletpapir. Husker ikke, om der er wc-bræt. Rengøringen foregår, som jeg før har nævnt. Til gengæld forefindes der flere butikker med tøj og badetøj, og de har et varesortiment som i det nærliggende supermarked, blot til meget højere priser.

Samme standard og prisniveau finder man også mange steder ved den italienske Middelhavskyst.

Dette indlæg er for at fortælle Henrik Andersen, at selv om man er villig til at betale prisen, så er forholdene ofte helt anderledes, end vi kender det herhjemme.

Jeg holder meget af campingpladserne i Sydeuropa og kan godt leve med de mangler og forskelligheder, jeg møder der, men ser ingen grund til at bilde forholdsvis nye campister ind, at faciliteterne på en 4- eller 5-stjernet campingplads dernede er de samme, som vi forventer herhjemme.

Benny Hauge Jakobsen
28.07.2015 17:24

Overnatningspris

Hej
Til tider er der nogen der ser DCU gennem stærkt farvede socialistiske briller .
Det gør man ikke på de sydeuropæiske pladser.
Vi er kommet på bestemte pladser i Spanien igennem 16 år - virkelig skønne pladser der har det hele incl. effektiv rengøring med mange toiletter o.s.v.
Vi kommer der i lavsæson (i maj og juni) og giver 16 til 18€ = 122,50 kr til 135kr. pr døgn for 2.
Vi har ikke lyst til / råd til at komme der i højsæson for så er prisen 67€ for 2 pers.svarende til ca 508 kr./ pr døgn. En pris vi ofte har set i Italien på samme tid, dog uden samme rengørings standard.
Så når man siger at man gerne vil betale lidt mere for god service - skal man lige tænke over hvad det betyder i det store udland.
MVH BJ.

Niels Lodberg Pedersen
28.07.2015 18:32

Service på campingpladser

Henrik, jeg ved ikke, hvad I havde tænkt Jer med camping, men vores udgangspunkt er, at man skal kunne komme omkring på en prisrimelig måde, uden at være bundet op på hotelreservationer, at kunne flytte os, eller blive lidt længere, helt spontant,som området (og vejret) indbyder til. Nu er vi jo, modsat Jer, ikke længere bundet op på arbejde, så vi kører udenfor højsæsonen, og bruger så vidt muligt, ACSI rabatterne. Som også andre har nævnt, er standarden meget svingende, når man kommer sydpå, og køkken er absolut en sjældenhed -men vi har jo betalt for et køkken da vi købte vognen, og det bruger vi så. Den værste stegeos i vognen undgår vi ved at bruge en (gas)grill - den må bruges alle steder, i modsætning til kulgrillen. Toilet og badeforhold svinger meget, men jeg vil dog sige, at hvis bare campisterne ville opføre sig som de (formentlig) gør derhjemme, så har vi ikke oplevet noget, som genrede os særligt
Hvad angår DCVU - pladserne, er det vores oplevelse, at de gennemgående ligger på et niveau som ikke er under prismæssigt tilsvarende andre pladse i DK, og personalet vil jeg give 4 stjerner med pil op.Man skal bare som campist, ikke sætte forventningerne i niveau med luksushoteller - det er jo netop det der er charmen ved den ferieform.
Med håbet om at I vil få mange gode oplevelser som campister, vil jeg ønske Jer god tur.

Niels

Winnie Sepstrup
28.07.2015 18:49

Gad vide

Lotte, hvilke pladser, du har besøgt? Vi er også lige komnet hjem efter en 6000 km lang tur til Montenegro og Kroatien. Vi fik rabat på vores skandinaviske DCU-campingkort på samtlige pladser undtagen den meget lille, familiedrevne plads vi lå på i Montenegro. Men her gav man ikke rabat til nogen som helst kort.... Vi har også alle steder kunnet få vores pas tilbage umiddelbart efter, at de har registreret os. Har i øvrigt aldrig nogensinde haft problemer med pas osv i de mange år, vi har holdt ferie i Kroatien...

Mht rengøring i sydeuropa - vi er åbenbart heldige i Kroatien. For her er man stort set gået væk fra spuling af servicebygninger..... Det er mange år siden vi har oplevet det. Men i Montenegro praktiseres det stadig - hvis der overhovedet gøres rent :-) Pedal-lokummer har vi heller ikke set i mange år. Måske Kroatien efterhånden er blevet et foregangsland :-) De har også investeret heftigt de sidste 10 år.....

Kurt Nielsen
28.07.2015 21:53

DCU Campingpladser

Jeg synes alt det skriveri og alle de sure opstød er meget overdrevet. har været medlem i 40 år og har altidig, når det var muligt brugt DCU pladser, nogle er naturligvis bedre end andre men sådan er det ovre hele Europa. Vi har rejst overalt i Europa

Stor rosende ord til DCU som camp. organisation I er måske de bedste og har altidig været god til at lave campingpladser med en fornuftig pris.

Kære venner forde i skal bruge børsten engang det kan vi vel leve med det kunne vel også være mindreårig som kom galt afsted, de skal jo ogå være der.

Nyd alle vores dejlige campingpladser og hvis der er nogle som vil vælge en anden plads så gør det og lad så vi andre nyde vores pladser.

Tusind tak til jer alle og rigtig god sommer
Kurt

Claus Nicolaisen
28.07.2015 22:21

Hej Henrik

Godt indlæg som rejser nogle gode spørgsmål.
Jeg syntes du har en pointe med bade forholdene og toileter, jeg må understrege at jeg ikke selv har besøgt denne plads.
Hvis der er 400 pladser med eks. 2 personer i snit på hver plads og med 10 bade rum vil det tage ca 6,5 time hvis alle skal i bad og bruger 5 min. på dette. Og selvfølgeligt skal det være rent.
Det er interessant at læse her hvor mange indlæg der handler om hvorvidt du overhoved skal være campist eller ej istedet for at tage dette indlæg konstruktivt.
Jeg har camperet i mange år og ja der er forskel på standarden også i udlandet, men det mindste man kan forlange er at der er rent, og det handler ikke kun om at bruge børsten, men om generel rengøring der kan man godt se forskel, der behøver ikke at lugte af tis.

Du skal selvfølgelig fortsætte som campist, der findes mange gode pladser med fine forhold både her og i udlandet.
Kom gerne med nye indlæg om dårlige pladser så vi andre kan spare os for dårlige oplevelser.
Og næste gang du oplever dette køre du bare videre til en anden plads, der er jo hjul på sommerhuset.

God sommer til alle

28.07.2015 22:34

Aktivering

synes det er lidt trist, at det skal være nødvendigt med indendørs pool, legeland og et dagligt aktivitets program for at kunne aktivere børnene. Vi er forårscampister på en plads der kun har en ganske almindelig legeplads, når vi har haft børnebørnene med på camping, ja så varer det ikke ret længe, før de har fundet sammen med andre børn på pladsen, de leger og har det rigtig hyggeligt. Forældrene har vel også selv et ansvar for at aktivere deres børn, det er ikke altid der skal det helt vilde til, før børnene synes det er sjovt.

Henrik Andersen
28.07.2015 22:59

Interessante kommentarer

Det er dejligt at læse alle de forskellige reaktioner på mit indlæg, og ikke mindst at nogle folk som Claus forholder sig til mit indlæg som den konstruktive kritik det er.

Jeg er da godt klar over at erfarne campister, der gennem mange år har været vidne til udviklingen, ikke nødvendigvis ser på pladserne med samme øjne som jeg, men nu har en del af mit indlæg også til formål at hejse et flag for den udfordring det måske kan være for DCU at tiltrække og fastholde nye generationer ud fra den nuværende forretningsmodel, hvis mine oplevelser på en DCU plads er et udtryk for de generelle forhold - men det tyder det heldigvis ikke på.

Vores børn er som de fleste andre i den alder også fint tilfredse og glade for en udendørs legeplads med hoppepude og vipper, men nu har vi jo ikke altid sommervejr i Danmark der egner sig ret godt til udendørs leg på en grusbelagt legeplads. Fx har vi jo haft ualmindeligt meget regn i de sidste par uger, og så vidt jeg kunne se var der ingen børn på legepladsen i silende regn, heller ikke vores. Efter et par dage i vogn og fortelt, med spil og hygge er det så at vi begynder at søge efter svømmehal, indendørs legeland og andre indendørs aktiviteter, så ungerne ikke skal sidde med næsen i en IPad.

Nu var vi denne gang af sted med et hold bedsteforældre, der ikke havde lyst til at køre andre steder hen, ellers havde vi benyttet muligheden, som campingvognen jo giver, for at tage et andet sted hen, hvor regnvejrsdagene kunne glide lidt lettere. Den erfaring har vi så også fået denne sommer.

Winnie Sepstrup
28.07.2015 23:11

Prøv DCU Vorbasse

Den bruger vi ofte om vinteren. Her er gratis adgang til byens dejlige svømmehal, der ligger lige overfor pladsen og masser af aktivitetsmuligheder i nærheden.... Kan bl.a. varmt anbefale vikingemuseet i Ribe - her er gratis adgang for børn og udstillingerne egner sig også til mindre børn....

Carl Hansen
29.07.2015 08:02

Danmarks bedste campingplads -er DCU pladser.

Jeg er ikke i tvivl.
DCU pladserne er absolut de bedste og billigste for os medlemmer. Og sammenligner men med hvad vi ser i Sydeuropa så er det en fornøjelse at komme hjem på en DCUer.

For nogle år siden havde vi nogle "uheldige" lejrchefer der ikke helt forstod sig på campinglivet. Bl.andet i Vorbasse men det er et overstået kapitel for nu er pladsen, som også Winnie Septrup giver udtryk for, en af de bedste.

Hvilken DCU plads der er den bedste er derfor meget svært at sige MEN vores favorit til Danmarks bedste campingvært er Søren på Åbyskov. Eneste negative ved den plads er at den ikke har vinter åbent. Men så kører vi til Vorbasse og får en tur i svømmehallen.

29.07.2015 10:16

6.300 kilometer lang tur gennem Danmark, Tyskland, Østrig, Slovenien, Kroatien, Bosnien - Hercegovina og Montenegro

Winnie Sepstrup 28. juli 2015 Kl. 18:49 spørger:

Gad vide

Lotte, hvilke pladser, du har besøgt?

De 17 campingpladser fra turen i:

Lotte Withen 28. juli 2015 Kl. 11:54

samt:

Lotte Withen 28. juli 2015 Kl. 14:23

Tyskland:

1) Verein Freizei t- Camp - Nordheide e.V. Garlstorf pr. nat DKK 143,27

2) Campingplatz Seepark, Kirchheim, 36275 Kirchheim pr. nat DKK 208,28

3) Camping Bauer-Keller, 91171 Greding pr. nat DKK 113,70

4) Campingplatz Bannwaldsee, Schwangau pr. nat DKK 308,21

5) CAP-Rotach 88046 Friedrichshafen pr. nat DKK 200,68

6) Campingplatz Bruderhofer, Fohrenbühlweg 50, 78464 Konstanz pr. nat DKK 229,68

7) Camping Fuldaschleife, 34302 Cuxhagen-Büchenwerra pr. nat DKK 185,71

8) Wikinger-Campingplatz, Haithabu, 24866 Busdorf pr. nat DKK 189,51

Østrig:

9) Camping - Seebad Winkler, Seeboden am Millstätter See pr. nat DKK 229,68

Slovenien:

10) Camping Bled, 4260 Bled pr. nat DKK 163,94

Kroatien:

11) Camping Lanterna, 52465 Tar/Vabriga pr. nat DKK 304,33

12) Kamp Korana, Plitvicka Jezera pr. nat DKK 230,90

13) Adriasol Camping Novigrad pr. nat DKK 205,99

14) Camping Solitudo, Dubrovnik pr. nat DKK 261,11

15) Camping Split, 21311 Stobrec pr. nat DKK 138,73

16) Camping Resort Solaris, 22000 Sibenik pr. nat DKK 327,01

17) Camping Peros, Zaton pr. nat DKK 230,86

29.07.2015 12:03

brusere pr enhed

For god ordens skyld læs: http://www.icamp.dk/tema/hvadbetydercampingpladsernesstjerner/
Som det vil fremgå er det 25 enheder pr bruser, (og ikke personer) hvilket ved en trestjernet plads med 400 enheder giver 16 brusere. Samtidig skal der være et familierum pr 100 enheder
Altså lever også Mols op til disse krav.
Endvidere skilter DCU sædvanligvis ikke med noget stjernesystem på sine hjemmesider.

Winnie Sepstrup
29.07.2015 23:55

Hold da op, Lotte

Det er mange pladser :-) Af dem har vi kun været på Stobrec et par gange. Og her har vi hver gang fået vores pas tilbage, når vi har bedt om det.....

Winnie Sepstrup
29.07.2015 23:57

Nej

Vi har faktisk også været på Adriasol en enkelt nat for et par år siden. Her husker jeg ikke deres pas-politik.... Vi har aldrig hæftet os særligt ved det.... Har altid fået passene tilbage ved forespørgsel og egentlig ikke været utrygge ved, at de lå i receptionen natten over og heller aldrig oplevet problemer i dén forbindelse.....

Kim Kaehne
31.07.2015 13:54

Hygge

Har di overvejet at stoppe som campist og tage på luxushotel.

Når man står i kø kan man jo fordrive tiden med at snakke med andre på pladsen .

MVH Kim Kaehne

Kim Emil Kjærgård
19.08.2015 10:42

Danmark med Campingvogn

Anne Kaehne ... syntes det er et billigt svar at komme med " Har de overvejet at stoppe som campist og tage på luxsushotel. " hvorfor skulle man stoppe som campist bare fordi man ytre sin mening ..

Lidt sjovt når man læse mange af de svar som kommer herinde så bruger man det typiske svar " har du set hvordan det er i udlandet " eller " vi har camperet de sidste 20 - 30 år " jo tak men her tænker jeg hvad skal vi bruge det til. Vi er i Danmark og må vel i egne række se på om der måske i den tekst som Henrik Andersen har skrevet i en sober tone se om der faktisk kunne være tale om nogle sandheder....

Som Henrik Andersen også skriver i sin tekst, men det er nok ikke læst da det med toiletterne overskyggede alt, skrives der at DCU´s formand Bjarne Jensen " vi skal være med til at præge næste generation positivt omkring camping, Bjarne Jensen har jo ret men hvis man hvergang man åbner sin mund omkring sine oplevelser dette værende positivt som negativt og får sådan en besked " at man burde nok slet ikke være campist " så virker det på mig som om at os af den næste generation bare skal holde Mund og svømme med de gamle fisk ...

Har man tænkt over hvor mange under de 30 år der sidder i DCU's hovedbestyrelse IKKE en eneste fra den næste generation er med, det er i min optik lidt underligt og betænksomt at man slet ikke har det " men man skal måske være over 50 for at komme ind i logen "

Hvis man skriver noget negativt bliver man hurtigt stemplet som "troll" og hvis man skriver noget positivt er man "fanboy". Der bliver meget hurtigt skabt en slags kollektiv forståelse af om noget er skidt eller godt og hvis man er på den modsatte side er man netop enten "troll", "fanboy" eller på tværs bare for ikke at følge den gængse opfattelse.

En negativ kommentar kan også bunde i ærgrelse, som jo så et eller andet sted skal forstås positivt i og med man egentlig godt kan lide at campere, men ærgrer sig over at se på der godt kan gøres noget, men at der ikke sker noget ;-)

Ja nu fik jeg så luft og ved godt der NU kommer gang i fiskene .... kan i have en sensommer hvor i end ligger ...

19.08.2015 11:55

DCU campingpladser

kim emil kjærgård

Henrik har jo selv spugt om hvad man kan forvente på sydeuropæiske pladser.

Citat: "Skal jeg forstå dit svar sådan, at jeg ikke skal forvente at finde bedre faciliteter på de sydeuropæiske pladser?"

Er det så ikke nærliggende at besvare dette?

Dit indlæg Citat: "DCU´s formand Bjarne Jensen " vi skal være med til at præge næste generation positivt omkring camping,"

Der står jo ikke at næste generation skal præge dansk camping. prægning går jo også modsat.

Dit citat: "Har man tænkt over hvor mange under de 30 år der sidder i DCU's hovedbestyrelse IKKE en eneste fra den næste generation"

Jeg ved det ikke, deltager ikke i generalforsamlinger, men et valg ved en generalforsamling sker jo af de fremmødte medlemmer, og valget omfatter som en regel mellem de som deltager. og nok aldrig nogen som ikke deltager.
Dine sidste kommentarer falder jo også ind herunder,

Og til sidst! Kan man ikke leve med mindre end 4-5 stjerner findes disse pladser jo også.

Også dette gav luft

Knud Pedersen
19.08.2015 19:02

DCU campingpladser

Kjeld
Jeg deltager i generalforsamlinger, ganske enkelt fordi man ikke kan tillade sig at gøre vrøvl hvis man ikke er "aktiv"
Min (logiske) forklaring på at der ikke er yngre kræfter i bestyrelserne er ganske enkelt at de har travlt med at have travlt.

Knud

20.08.2015 09:56

Camping sydpå

Hej Henrik.

Det lader til at i har været ret uheldige, med der er selvfølgelig forskel på pladserne både i Danmark og i udlandet.

Vi har camperet i ca 10 år og tvunget til at bruge vores sommerferie i højsæsonen, da vi har en datter som går i skole og selv er i den arbejdsduelige alder. Så mine kommentarer er baseret på camping i højsæsonen.

Vores opfattelse af standarden på alle danske pladser, incl. DCUs pladser, er at de er meget gode og antallet af toiletter og bad passer fint. I hvert fald når det er i lavsæsonen. For så snart man når højsæsonen, ja så 5-10 dobles antallet af brugerne pludselig og det er ikke alle steder man vil bruge de nødvendige penge på at få rengøringen op på det optimale.

Køkkenfaceliteterne er på samme måde. I Danmark er der jo ingen garanti for godt vejr og derfor er der ikke så mange som bruger grill, så bruger de køkkenet

Men camperer i i lavsæsonen er der rig mulighed for at boltre sig i køkkener og sikkert også gode chancer for at finde et rent toilet.

Der er skrevet meget omkring camping i udlandet. Vi har valgt at campere i udlandet i vores sommerferie, da vi så er sikre på godt vejr.
Vi har med tiden fundet pladser, hvor de sanitære forhold er gode og pladserne store nok til vores behov.
Et af stederne er camping Brunner ved Miltstatter see. (http://www.camping-brunner.at)
Her er der dog, som på de fleste pladser i syden, ikke køkken med mulighed for at lave mad. Det er af den simple årsag, at de fleste enten griller eller tager ud i byen og spiser.
Pladserne er i forskellig størrelse, op til 107 m2, for de største.
De sanitære forhold er så gode at du næppe vil kunne finde noget tilsvarende i Danmark.
Nå ja, så er bad og strøm gratis. Dog max 6A, men det er jo sjældent et problem, da man ikke har brug for varmeblæser og ultra heat som i Danmark.

Jeg er helt enig i at kravene til sanitære forhold skal være i orden, uanset belægning.
Kan en plads ikke leve op til det, så skal værtsparret måske overveje om camping i virkeligheden ikke er noget for dem !