Hvad skal der til, for børnefamilierne.

01.06.2010 20:51

dcu-id:521770

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 14

01.06.2010 23:29

Hej
Mit bud er, at det er svært, at konkurrere med børnetræfne, som jo er bygget 100% op om børnene-det er vist det de uge forældre ønsker, samt prisen er langt billigere der. (jeg er leder af en daginstitution og møder derfor de unge familier)
Selv har jeg en 14-årig med på træf, seneste i pinsen med kreds 7. Turen gik til Tyskland med en dag i Hansa-Park. Vi havde 8 teenagere og 4 mindre børn med og vi var vel at mærke kun 17 vogne! det er vist meget godt gået og tak for en dejlig tur for både store og små.
Efterårsferierne med kreds 2 til Sverige plejer også at trække mange børn og unge, desværre går turen ikke til Sverige i år - så i kunne jo prøve at lægge en Sveriges tur der! så er vi nok mindst 3 vogne der kunne finde på at komme med tilsammen 6 teen-agere.
Hilsen Lizette

01.06.2010 23:39

Ordet stævne, kreds osv tænder os slet ikke (2 voksne, 1 barn, 1 teenager, og 1 ung over 18). Om vi så er atypiske repræsentanter for børnefamilier skal jeg ikke sige, men når vi tager afsted, er det hovedsaligt for at være sammen som familie, og/eller vores venner & familie - ikke at være sammen med andre &quote;fremmede&quote; familier.

mvh Søren

02.06.2010 09:28

Hej.

Vores problem er at vi har svært ved at trække vores store børn med på camping (3,13 og 15 år).
Så kunne du Lizette! Komme med nogle flere tips til, hvor vi skal kigge for at finde noget de også gider, ville det være dejligt.

Hej fra Helle

02.06.2010 13:04

Hej Lizette
vi var faktisk 11 teenagere og 6 børn på pinseturen til Hansapark.
Og tak for sidst
mvh
Peter Kofoed

02.06.2010 19:33

Hej Lizette

Tak for din besvarelse, men jeg vil godt lige vide, vil I kun deltage i stævner der desideret sigte mod at børnene er i centrum, eller vil i også deltage hvis der er en blanding af lidt af hvert.

02.06.2010 20:06

Stævner og træf, en terminologi som man måske burde ændre. Jeg har ikke børn, der ønsker at komme på Camping så og sige i baghaven, som Helnæs nu vil være for mig. Mine børn er heller ikke til camping i det hele taget, så jeg må drage af sted alene. Jeg kan være heldig at en veninde vil med.

Min fortrukne ferieform, er udlands turene til eksotiske steder rundt i Europa, jeg har da også benyttet mig af tilbuddene også i andre end bare Kreds 3.

Ture til Østrig, Tjekkiet, Polen, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig i de lande kan der laves ture af kulturel karakter i årevis ude at GENTAGE dem.
Og hvis man så ligge spejder mentaliteten, og stander hejsning, til side hos tur arrangørerne, kan det kun blive succes!

Og lige sidst, så er det dejligt at bestyrelsen kommer frem i debatten, det har ellers været et TABU for dem i fortiden, men den nuværende bestyrelse i Kreds 3 syntes måske ikke så stiv som den gamle.

Mvh Flemming

02.06.2010 20:53

Hej Carsten.

Der findes www.BørneCamping.dk, der specielt målretter sig børnefamilierne i hele Danmark.

Der bliver afholdt 8 træf i år, med forskellige aktiviteter på hvert træf.
Der er både noget for de små og de større børn. Det er dog altid svært at &quote;aktivere&quote; unge mennesker når de når 13-15års alderen.

Jesper

02.06.2010 23:16

Hej Carsten
Vi har kun 6 ugers ferie på et år, og langt de fleste børnefamilier prioriterer at fordele denne på skoleferierne, der skal derfor være aktiviteter for familierne - ja jeg skriver ikke underholdning for børnene MEN aktiviteter for familierne.
Vores første kredstur var forrige år med kreds 2 til Sverige, og der var rapelling, klatretur til Ladonien, fest med flere retter mad og levende orkester - ikke specielt tilrettelagt for børnene, men aktiviteter for alle - dog måtte det unge par med en 2 ugers baby opgive Ladonien - men alle vi andre var der - børnene og den ældste deltager på 86. Der var også et børnediskotek og en musikdag hvor børnene øvede noget de optrådte med til festem.
Hansa-park som vi lige har været i er også for alle, og der deltog også par hvor børnene var fløjet hjemmefra.
Det er væsentligt, at der indgår aktiviteter som er spændende for hele familien, det handler altså IKKE om underholdning ved en lejrchef (beklager det er ikke negativt ment, men ment som den hjælp du bad om) det handler ikke om at få børnene passet, men om at lave spændende ting med dem.
Der hvor vi var i pinsen var der 3 km strandpromenade, med butikker, cafeer, skaterbaner m.m. - den slags tiltaler nogle af os forældre og børn, at der er shopping muligheder og musæumerne kan jeg sagtens undvære og særlig i min ferie.
Kreds 2 har lige anonceret sin efterårstur, der skal der laves sæbekassebiler - det er vist noget for både bedstefar, far og søn.
En anden MEGET vigtig ting er tilmeldingerne, tilbagemeldingerne kommer ALT for sent, børnefamilierne er nød til med den korte ferie at vide besked med om de kommer med eller ej, når man først får besked så sent tør man ikke satse sin ferie. Det virker også meget urimeligt, at man skal betale inden man ved om man kommer med, det tror jeg helt klart afholder nogen. Er en familie (hvilket jeg ikke er) ikke kommet med på en planlagt tur tror jeg aldrig de forsøger igen. Vi vil gerne tale med børnene om turen inden, og det er svært når man ikke ved om man kommer med.

Og til dig Helle

Den lille du har gætter jeg ikke på er problemet - men teen-agerne. Da vi kun har en teen-ager med vælger vi altid de store pladser med badeaktiviteter, helst indendørs. På de helt store pladser, dem nogle kalder cirkuspladserne, er der mange unge og ting for dem. Vi skal selv for 3. gang til Sudsee(ved Soltau), vores søn har valgt det. Vi skal ikke køre så langt, han kender stedet og der er masser af unge/børn. De små pladser med flot udsigt tager vi så når han ikke skal med mere.
Hilsen Lizette

02.06.2010 23:52

Hej Carsten
Sad og tænkte på hvilke aktiviteter jeg personligt godt kunne tænke mig. Så slog det mig, at en skitur til et skisportsted ikke så langt oppe i Sverige kunne være en ide.
Selv har jeg ikke prøvet at vintercampere ej heller et skisportsted - og der er i vært fald udfordringer for alle aldre.
Mit håb ville så være, at der var nogle erfarne som kunne hjælpe mig med vintercampingkunstens glæder.
For at vi kan komme med med børnene skal det være i deres vinterferie eller måske påsken.
Lizette

03.06.2010 18:42

En af mine intentioner med dette er også at få de unge familier til at engagere sig i arbejdet indenfor DCU for ellers bliver det som mange skriver her på siderne, at vi kun laver arrangementer for os gamle med store børn. derved får vi ingen alders spredning og dermed en mindre dynamisk organisation.

03.06.2010 21:55

Det lyder spændende alt sammen. Vi er nybegyndere med 4 børn i alderen 5-9 år og vi anede ikke der var noget der hed børnecamping. Vi har lige købt en combi camp vi skal afsted i, for første gang, om 3 ugers tid - Italien kalder. Vi sidder tit i weekenderne og savner noget at foretage os med børnene så måske vi skal til at weekend campere noget mere men med 4 børn blir det hurtigt dyrt - 400,- + bro mv er mange pende på en weekend. Hvis vi beslutter os for at prøve det ville det helt sikkers afhænge af vejret da der på alle pladser står at man ikke må opvarme med el-varme og så blir det hurtigt kold i en teltvogn i maj og september. Aktiviteret for hele familien kunne være lækkert. Ikke børnepasning. male på sten, koge bolcher, bage kage konkurence, banko, lære at stå på rulleskøjter, skattejagt / forhindringsløb mv. - bare nogle ideer. Hygge om bålet og fællesspisning. Synes det er et rigtigt godt initiativ.
Mvh Camilla

03.06.2010 23:37

Blandede generationer

Havde en sjov oplevelse i Sverige med blandede generationer. Da vi havde en dag til egen disposition. Et par ældre herre, noget over pensionsalderen, skulle ud at fiske. Min mand, som lige havde investeret i fiskeudstyr til ham og sønnen men ikke ved noget om fiskeri, spurgte om de måtte komme med, og de var velkomne. Ingen af dem fangede noget, men min søn fik en sild af en fisker. Så gik en af de ældre herre igang med at få min søn til at rense denne, og stolt var han, da han under kyndig vejledning havde renset den selv. Han fik lært noget vi ikke selv kunne lære ham - og jeg måtte så stege den, sammen med sønnike - det var den bedste fisk han nogen sinde havde smagt!
Lizette

03.06.2010 23:45

Hej Lizette
Skøn og livsbekræftende historie. That´s what life is alle about:-)
Mvh Winnie

19.06.2010 21:59

Tror mange af os med børn i forskellige aldre, bare gerne vil på pladser hvor der sker noget mere.
Senest var vi på besøg i Hasmark, der i lavsæsonen har et tilbud til børnefamilier, der også kunne åasse vores pengepung. En god og underholdende weekend for hele familien :)
Mvh Tanja