Krakow Krakov

Krakov & Polske Bjerge

AFLYST Polens gamle hovedstad - historie & natur
Annonce

Sommertur til Krakow i Polen

Vi har planlagt en sommertur til Krakow fra den 20. juni 2020 til 29. juni 2020.

Krakow er en af Europas smukkeste byer, og atmosfæren i byen emmer af nostalgi.

Krakow er Polens 3. største by og anses for at være landets kulturelle centrum. Den middelalderlige gamle bydel, Stare Miasto, har mirakuløst klaret sig næsten helt intakt igennem Polens krigsfyldte historie.

Ifølge gammel mytologi, blev Krakow grundlagt på det sted, hvor dragen Smok Wawelski blev besejret. Bakken med det historiske område, Wawel, siges at være der hvor dragen nu hviler.

Vi skal bo på Camping Smok, der ligger nær floden Vistula i et grønt område ca. 4 km fra Krakow’s centrum.

Vi skal på sightseeing i Krakow og omegn. Om formiddagen tager vi på bustur gennem Polens 3-største by (760.000) og landets hovedstad gennem 600 år. Vi ser bl.a. Kongeslottet Wawel. Derefter tager vi på byvandring i Krakows Gamle By og Rådhuspladsen, hvor en af landets mest berømte kirker står. Krakows Mariakirke rummer et flot alter bland det smukke interiør, som er udført for 600 år siden af en tysk indvandrende skulptør Weit Stwosch.

På Rådhuspladsen bliver der mulighed for ture på egen hånd, cafeliv, shopping i gågaden og i Klædehallen med mange, flotte souvenirbutikker. Derefter tager vi på besøg i Det jødiske kvarter Kazimierz. Jøderne har været bosat i Krakow siden middelalderen og har bl.a. bygget 7 synagoger og en kirkegård. Alt er blevet jævnet med jorden under 2.verdenskrig og befolkningen på 100.000 udslettet. Oscar Schindlers historie udspillede sig til netop i denne bydel og vi opsøger steder og hører historier relaterende til denne bizarre redningsaktion.

Vi skal besøge Wieliczka Saltmine, som er et af Polens Unesco-steder, en 700-år gammel saltmine. I minegange er der indrettet et spændende museum om minens drift, pyntet med lysekroner, helgenfigurer og en smuk kirkesal – alt hugget ud i saltblokkene. Turen foregår til fods dels med elevator. Turen er 2 km lang og for gennemsnitligt gående.

Nowa Huta (Det Nye Stålværk). Bydelens oprindelse er forbundet med grundlæggelsen af Polens største metalværk (Leninværket), som på Stalins ordre blev placeret 15 km øst for Krakow i begyndelsen af 1950erne og blev arbejdsplads for 35.000 mennesker tvangsforflyttede fra sovjetiske gulagern. I modsætning til Stalins intention om at skabe en systemlydig arbejder by forvandlede stedet sig til en skueplads for indædte kampe mod det kommunistiske regime. Ark kirken, bygget med folks bare hænder er et stærkt bevis på denne kamp. Bagefter besøger vi endnu en kirke, som er et af de største valfartssteder for katolske polakker – bl.a. fordi det har en tilknytning til den polske pave Johannes Paul 2.

Vi tager på en bustur til bjergkæden Pieniny, hvor en af Polens 23 nationalparker er placeret. Her snor floden Dunajec sig gennem bjergene og danner smukke bjerglandskaber. Den lokale befolkning benytter sig af specielbyggede tømmerflåder for at sejle på floden og der er indrettet en turistrute gennem de flotteste partier af Nationalparken, som går langs den polskslovakiske grænse. Vi skal også på tømmerflådesejlads.

Vi kommer også til Zakopane/Polske Alper – ”Stedet, som Gud brugte som forbillede, da han skabte Paradiset” – blev der sagt engang om denne maleriske bjergby ved foden af Polens højeste bjergkæde – Tatrabjergene, hvor toppene når op over 2500 moh. Blandt de flotte bjerglandskaber lever folket kaldet ”goralen” og de går til dagligt i flotte folkedragter. Vi er kun en håndfuld af de 2mio turister, som besøger stedet om året. Vores guide tilrettelægger dagen på en måde, så vi når at opleve stedets alle særprægede forhold. Vi skal bl.a. en tur med en bjergbane op til udsigtsstedet i 1300 m.o.h.

Der vil blive arrangeret en valgfri bustur til Auschwitz Birkenau – Polen rummer desværre andet end flotte landskaber og smuk kultur. Blot en times kørsel fra Krakow ligger der et sted, som til evig tid vil minde hele verden om menneskehedens mørke side. KZ-lejren Auschwitz-Birkenau var skueplads for udryddelse af over 1mio mennesker under nazisternes Holocaust. I dag er der indrettet museum og på turen ser vi udstillinger og hører historien, som er et belastende vidnesbyrd for en af verdens historiens største forbrydelser.
Vigtigt: Da ikke alle måske ønsker denne udflugt, vil der være særskilt tilmelding. Rundvisningen, som er til fods, varer ca. 4 timer.

Udover ovenstående program vil der selvfølgelig være dage til egen disposition. Ligesom vi også skal have det traditionelle langbord.

Prisen pr. enhed for 2 personer er: 7.300 kr.
Prisen pr. enhed for 1 person er: 6.300 kr.

I prisen er inkluderet:
9 x overnatninger på camping Smok.
Busture og entreer.
Hyggelige, lokale og kulinariske frokoster i forbindelse med udflugterne.
Velkomst- og afskedsmiddag hvor vi smager på polske nationalretter.
Dansk/polsktalende guide under udflugterne.

Derudover vil prisen for turen til Auschwitz Birkenau være 350 kr. pr. person (bustur, guide, rundvisning samt frokost)

Tilmelding på hjemmesiden fra 14.02.2020 – 24.02.2020

I forbindelse med køreturen til Krakow, er der regler om vejafgift/bizz på vogntog over 3500 kg.
Dette vil der sammen med andre praktiske oplysninger, blive informeret om i informationsbrevet til deltagerne.

Ret til ændringer forbeholdes…

Turledere:
Anne-Birthe og Harry Christensen – tlf.: 2083 6052
Helle og Ebbe Søndergaard – tlf.: 2183 5089

 

Krakow Krakov
Krakow - 1 Krakow - 1
Krakow - 2 Krakow - 2
Krakow - 3 Krakow - 3
Krakow - 4 Krakow - 4
Krakow - 5 Krakow - 5
Krakow - 6 Krakow - 6
Krakow - 7 Krakow - 7