4. Kreds skænkede 8.000 kroner til belysning i 60-års fødselsdagsgave til DCU-Camping Ålbæk Strand. 4. Kreds skænkede 8.000 kroner til belysning i 60-års fødselsdagsgave til DCU-Camping Ålbæk Strand. Foto: Bjarne Høyer
Fødselsdag

Fødselsdag og fri bar på DCU-Camping Ålbæk Strand

DCU-Camping Ålbæk Strand fylder i år 60 år. Det blev fejret med fri bar, livemusik og spisning på pladsen, der åbnede på en mark i Vendsyssel i 1959.
Annonce

I år er det 60 år siden, DCU-Camping Ålbæk Strand for første gang åbnede dørene for campister, telte og siden også campingvogne.

Fødselsdagen blev fejret lørdag den 12. oktober med 195 betalende gæster til spisning. Omtrent det samme antal kom til receptionen, som startede allerede klokken 11, hvor der også var taler fra turistrådet, borgmesteren og fra ham, der i sin tid startede pladsen.

Det fortæller Lone Hede, der er lejrchef på DCU-Camping Ålbæk Strand, som ligger midt mellem Skagen og Frederikshavn i Vendsyssel.

- Dengang var det bare en mark med et sommerhus på grunden, hvor folk kunne slå et telt op for et par kroner, siger hun og fortsætter:

- Det var en rigtig god dag med glade mennesker, god musik og god mad. Jeg var nervøs for at holde talen på dagen, men en af campisterne hjalp mig med at skrive den, så det gik, siger Lone Hede og griner.

 

Gratis middag til campister

Efter receptionen på DCU-Camping Ålbæk Strand var der sandwiches, fri bar i to timer og livemusik til klokken ét om natten.

- Dagen efter satte vi maden frem, som var til overs fra om aftenen. Der var mad nok til alle campisterne på pladsen. Lige nu har vi 95 vogne liggende. Det er fint i det vejr, siger Lone Hede, som er i gang med sin sjette sæson som lejrchef på pladsen.

Faktisk lå det slet ikke i kortene, at Lone Hede skulle være lejrchef, da hun fik jobbet på DCU-Camping Ålbæk Strand.

- Det var egentlig min mand, der skulle have drevet pladsen, men efter vi blev skilt, stod jeg med det alene. Det er ikke altid er en dans på roser, og det var også det, min tale handlede om. Jeg ville ikke have kunnet klaret det uden alle de frivillige og de glade campister. Det er så dejligt med glade mennesker, siger Lone Hede.